Hükümet politikaları, halkın refahı yerine yöneticilerin ceplerine hizmet ediyorsa, orada yolsuzluk var demektir.
Konuyla ilgili dünyadan yolsuzluklar neler peki?
Hükümet politikaları, halkın refahı yerine yöneticilerin ceplerine hizmet ediyorsa, orada yolsuzluk var demektir.
Konuyla ilgili dünyadan yolsuzluklar neler peki?
Dünyanın en gereksiz yapısı gibi gözüküyor, öyle değil mi?
Görülebildiği gibi yol, ileriden kıvrımlanıp devam edebilecekken her nasılsa böyle bir köprü ihtiyacı hasıl olmuş ve 5 milyon dolar harcanarak yapılmış. Bununla yetinilmemiş, açılış töreni için düzenlenen konsere 80 bin dolar harcanmış. Bu bölgedeki bir hanenin ortalama aylık gelirinin 700 dolar olduğunu da hatırlatalım.
Bu da belki de onların arasından en bariz olanı.
Heykeller, kast sisteminin en altında bulunan Dalit'lere güç ve moral vermesi amacıyla inşa ediliyor ve 7 milyar rupiye mal oluyor.
Bu arada herhangi bir Dalit'in günlük kazancının aşağı yukarı 65 rupi (1 dolar) olduğunu söylemek gerekiyor.
Ülkedeki her mezbaha için satın alınan bu el arabaları da önemli bir yolsuzluk örneği. "Yolsuzluk bunun neresinde?" diye soracak olabilirsiniz. Yolsuzluk, her bir arabanın 1047 dolara satın alınmasında yatıyor.
Aracın asıl maliyetiyle birlikte satış rakamı ise 48 dolar.
Yukarıdaki manzaradaki sıradan bir grup insan, bu besin yardımı kampanyası esnasında dağıtılan yüklü miktarda ekmeği çöplüğe döküyor. Sebebi de ekmeklerin küflenmiş olması. Bu istisnai bir durum olarak kabul görüyor ve üzerine gidilmiyor.
Fakat sonradan yapılan araştırmalar ve incelemeler gösteriyor ki, ilkokul çağındaki yoksul çocuklara dağıtılan bu besinlerin tamamı düşük kaliteli ve bozulmak üzere satın alınmış, ucuza getirilmiş ürünler. Yani yüzbinlerce çocuğun sağlığı, göz göre göre tehlikeye atılıyor.
İlk bakışta önemli bir hizmet gibi görünse de, milyonlarca dolar harcanarak yapılan bu yüksek çaplı futbol akademisi, yalnızca 4000 kişinin yaşadığı bir kasabaya yapılıyor. Bu kasabada da tesadüf bu ya, Macar başkan Viktor Orbán'ın evi bulunuyor.
Böylece her yönüyle bir şeylerin ters gittiği bir yer olarak kalıyor burası.
Bu bir terör saldırısı değil. Bütün bunlar, büyük bir ihmalin ve kontrol eksikliğinin sonucu olarak meydana geliyor.
Patlayan bir tüp, yanındaki binaya gayrı meşru biçimde depolanmış patlayıcı maddeleri tetikliyor. Şirketin bu maddeleri kullanma yetkisi olsa da şehir merkezindeki binalarında saklama izinleri bulunmuyor. Zaten bu patlayıcıların böyle bir yerde saklanmasına dair bir izin alma ihtimali de yok gibi bir şey.
Olaydan sonra patlayıcıların uzun bir süre boyunca binada muhafaza edildiği ortaya çıktı. Kimse bunun için bir şey yapmamıştı.
Olan, kayıp giden 109 cana oldu.
Hükümet değişince, yeni erk sahipleri gökdelenin adeta üzerine çöküyor ve bu yapı tamamen farklı bir amaca hizmet edecek şekilde eşe dosta pay ediliyor.
Adam, kendinden genç bir adamın kolundan tutmuş ona bir şeyler söylüyor. Diğer adam durumdan pek memnun gözükmese de yine de duruma ayak uydurmaya çalışıyor.
Genç olan adam, Meksika Devlet Başkanı Enrique Peña Nieto'dan başkası değil. Yaşlı olan da, Meksika'daki tüm karayollarının sahibi olan oldukça zengin bir iş adamı. Peki koca devlet başkanının koluna asılıp ona bir şeyler söyleyebilecek adamın olayı ne olabilir?
7 milyon dolar değerinde bu şahane evi, TV oyuncusu eşinin birikimleriyle aldığını iddia etti. Fakat herkes, ikinci sınıf bir oyuncu olan eşinin bu kadar para kazanma ihtimali olmadığını biliyordu.
Karayolu şirketinin sahibi ve devlet başkanının ilişkisi. Buradaki büyük resmi görmek zor değil.
2014'te, Rusya'nın Sochi şehrinde düzenlenen olimpiyatlarda gerçekten çürümüş bir şeyler var.
Koyu alanlar genel bütçeyi, açık alanlar ise toplam harcamayı ifade ediyor. Sochi, bu konuda çıtayı epey yükseltmiş durumda.
Sözgelimi Pekin'de 142 milyon dolar harcanırken, Sochi'de 520 milyon dolar harcanmış. Fakat göz önünde bulundurmakta fayda var: Pekin 302 etkinliğe ev sahipliği yaparken, Sochi'de bu sayı sadece 98'di.
Bu asfaltın özelliği, 1929'dan beri bitirilememesi. Bu esnada yaşananlar ise gerçekten tuhaf.
1929'dan beri bitirilemedi.
Sadece son 15 yılda 12 milyar dolar harcandı.
Çalışmalardan dolayı yaşanan trafik kazalarında 3000'den fazla insan öldü.
Son 10 yılda 18 işçi inşaat sahasında hayatını kaybetti.
NASA'nın Mars hedefli Curiosity projesi yalnızca 2 milyar dolara mal olmuştu. Yani Curiosity'de, katedilen her kilometre için 9 euro harcandı. Salerno-Reggio Calabria'da ise 27 milyon euro.
bizde de mesela partisi ne olursa olsun her belediye mutlaka iki üç senede bir kaldırım yeniler. para tırtıklamanın en kolay yolu budur.
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın