Görüş Bildir
Haberler
Bebeklere Ne Zaman Yumurta Verilebilir? Bebekler Kaçıncı Ayda Yumurta Yiyebilir?

Bebeklere Ne Zaman Yumurta Verilebilir? Bebekler Kaçıncı Ayda Yumurta Yiyebilir?

Şebnem Sucu
18.01.2022 - 10:37

Bebekler için 6-8 aylık dönem ek gıdaya başlama sürecidir. Ek gıdaya başlayan bebekler anne sütü ya da formül mamalar ile birlikte birçok besini tatmaya ve yeni bir beslenme düzenine alışmaya başlarlar. Bu süre zarfında gıda alerjisi riskinden dolayı bazı gıdalardan kaçınılmalı bazıları ise kademe kademe bebeklere verilmelidir. Bebeklere ne zaman yumurta verilebilir? Sorularının cevaplarını hazırladık. Bebekler kaçıncı ayda yumurta yiyebilir? İşte yanıtları…

İçeriğin Devamı Aşağıda

İlk 6 ay bebekler anne sütü ile sağlıklı gelişimlerini tamamlarlar, ancak 6 aydan sonra anne sütü tek başına yeterli olmadığından ek gıda alımına başlanır. Bir yandan ek gıda bir yandan anne sütüne devam eden bebeklerin sindirim sistemi henüz tam olarak gelişmiş sayılmaz. Özellikle Yumurta gıda alerjisine sebep olabilen başlıca besinlerden biridir. Ek gıdaya geçen bebekler yumurtayı tüketmeye sarısından başlar vücutları kaldırabileceği zaman ise bir bütün halinde yemelerinde bir sakınca yoktur. Peki, bebeklere ne zaman yumurta verilebilir? Bebekler kaçıncı ayda yumurta yiyebilir? Merak edilen tüm detaylar bu yazıda…

Bebeklere Ne Zaman Yumurta Verilmelidir?

Bebeklere Ne Zaman Yumurta Verilmelidir?

Bir adet bütün yumurta bebeklerin 1 yaşından sonra beslenme listelerine dahil edilmelidir. Yumurta besin alerjisi yapabilecek bir besindir. Ailede yumurta alerjisi durumunu yaşayan var ise bebekte de bu durum gelişebilir. Yumurtanın alerji yapıp yapmadığının tespit etmek için başlangıçta yumurtanın sarısını bebeğinize verin. Bir adet yumurta sarısının dörtte biri ile başlayıp ilerleyen günlerde duruma göre miktarı arttırabilirsiniz.

Bebekler Kaçıncı Ayda Yumurta Yiyebilir?

Bebekler Kaçıncı Ayda Yumurta Yiyebilir?

Yumurtaya 7. Aydan itibaren başlanmalı, ilk olarak yumurtanın sarısı verilmelidir. Yumurtanın sarısı bebeğe başlangıçta azar azar verilmelidir. Eğer bebeğinizde alerjik reaksiyon gibi bir durum söz konusu olursa yumurta sarısı vermek için bir müddet beklenebilir. 

Ek gıda döneminde bebeğin beslenmesinde yumurta önemli bir yer tutar, ancak alerjik tepkilere neden olabilecek bu gibi gıdaları vermek için acele edilmemelidir. Bebeğinizin yeni besinlere alerjisi bulunuyorsa, genellikle birkaç dakika ya da birkaç saat içinde reaksiyon belirtileri göstermeye başlar. Alerji durumunda bebeklerde meydana gelebilecek belirtiler şunlardır;

• Ciltte kaşıntı

• Döküntü

• İshal

• Kusma

Bazı bebeklerde ishal ve kusma gibi ciddi belirtilerin yanı sıra nefes darlığı, hırıltılı solunum ve dil, dudak ve yüzde şişme meydana gelebilir. Böyle bir durumda bebeğiniz için acil servise başvurmanız gerekir. Öyle ki bu belirtiler anaflaksi adında ölüme yol açabilecek ciddi bir alerjik reaksiyonun işaretidir.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın