Görüş Bildir
Haberler
Bebeklerde Konak Nasıl Temizlenir?

Bebeklerde Konak Nasıl Temizlenir?

Şebnem Sucu
19.11.2021 - 10:42

Konak, bebeklerin kafasında kabuklu ve pullu bir görünüme sebep olmaktadır. Kaşıntı ve ağrıya neden olmazlar. Aynı zamanda kafa derisinden uzaklaştırılması oldukça zor olan sarı, beyaz ve kalın pullara sebep olmaktadırlar. Bazen haftalar ya da aylar süren bu durum ortadan kaldırıldığında genellikle tekrar oluşmaz. Peki, bebeklerde konak nasıl temizlenir? İşte detaylar…

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Bebeklerde konağın en yoğun olduğu zaman dilimi genellikle 1-3. aylar arasıdır. Kafa derisinde ilk olarak sarı kepeklenme şeklinde meydana gelen konak, sonraları kalın ve kabuklu bir hal alır. Bebeklerde konak yalnızca saç derisinde değil vücudun farklı bölgelerinde de meydana gelebilir. Örneğin; yüz, kulak, kaş burun, kasık ve koltuk altı gibi.  Bebeğin sağlık durumuna herhangi bir zarar vermeyen konak, evde uygulanan yöntemler ile hızla ortadan kaldırılabilir. Ancak kasıklarda meydana geldiğinde buna mantar enfeksiyonu da eşlik edebilir. Bu durumda kaşıntı ve rahatsızlık hissi de ortaya çıkabilir. Peki, bebeklerde konak nasıl temizlenir? İçeriğimizden bebeklerde görülen konak hakkında merak ettiğiniz sorunun cevabına ulaşabilirsiniz…

Bebeklerde Konak Neden Olur?

Bebeklerde Konak Neden Olur?

Bebek konağının nedeni tam olarak bilinmemektedir. Çevresel faktörler ve genetik faktörler konak oluşumuna neden olabilir. Aynı zamanda bebek konağı, bir çeşit seboreik dermatittir. Eğer kuru kafa derisinin yanı sıra kızarıklıkta görülüyorsa bunun nedeni bir alerji olabilir.

Bebeklerde Konak Nasıl Temizlenir?

Bebeklerde Konak Nasıl Temizlenir?

Bebek konağı, zaman içerisinde kendiliğinden ortadan kaybolabileceği gibi bazen geçmesi uzun zaman alabilir. Elle kaldırmak doğru olmayacaktır. Konak temizliği esnasında kafa derisini aşırı taramak bebeğin kafasının tahriş olmasına sebep olabilir. İşte anneler tarafından merak edilen “konak nasıl temizlenir?” Sorusunun cevapları…

Bebek Yağı, Vazelin 

Bebek yağı veya vazelini bebeğin kafasına sürerek konakları yumuşatabilirsiniz. Bu sayede temizliği daha kolay olacaktır. Uygulama sonrası yumuşak bir fırça ile bebeğin kafası nazikçe taranarak konaklar temizlenebilir.

Zeytinyağı

Bebeğinizin kafasına zeytinyağı ile masaj yaptıktan sonra tıpkı bebek yağı ve vazelin işleminde olduğu gibi yumuşak başlıklı bir fırça ile bebeğinizin kafasını tarayın. Ardından bebeğinizin banyosunu yaptırabilir ve rahatlamasını sağlayabilirsiniz.

Konak Şampuanı

Bebeklere uygulanan konak şampuanı için doktorunuzun tavsiye ettiği bir ilaçlı şampuan kullanmalısınız. Konak şampuanını semptomlar ortadan kalkana kadar talimatlara uyarak kullanmaya özen gösterin.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın