Görüş Bildir
Haberler
Bebeklerde Göz Çapaklanmasına Anne Sütü İyi Gelir Mi?

Bebeklerde Göz Çapaklanmasına Anne Sütü İyi Gelir Mi?

Şebnem Sucu
09.11.2021 - 11:29

Bebeklerin büyük bir kısmında görülen göz çapaklanmasının temel nedeni gözyaşı kanalının tıkanmasıdır. Gözün çapaklanması, akıntılara, kızarıklığa ve gözde sulanma gibi belirtilere yol açar fakat bebeklerde göz çapaklanmasının altında yatan farklı sebeplerde bulunabilir. Mucizevi etkileri ile bilinen anne sütü göz çapaklanmasına iyi gelir mi merak konusudur. Peki, bebeklerde göz çapaklanmasına anne sütü iyi gelir mi? işte konuyla ilgili bilinmesi gerekenler…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Annelerin bebeklerinde sık karşılaştıkları durumlardan biri de çapaklanma sorunudur. Bazen uzun süreli uykudan ve doğal bir salgı olarak ortaya çıktığı düşünülen çapaklar, bazı enfeksiyon ya da rahatsızlıkların işareti olarak oluşum gösterebiliyor. Peki, bebeklerde göz çapaklanmasına anne sütü iyi gelir mi? işte cevabı…

Bebeklerde Göz Çapaklanması Neden Olur?

Bebeklerde Göz Çapaklanması Neden Olur?

Bebeklerde göz çapaklanması çoğu zaman gözyaşı kanallarında tıkanma sonucu ortaya çıkar. Ancak bebeklerde göz nezlesi problemi de çapaklanmanın yaygın nedenleri arasında yer alır. Göz nezlesi; kızarıklık, şişkinlik ve çapaklanmaya sebep olur. 

Bebeklerde göz çapaklanması nadiren kirpik dibinde kuruma ve iltihaba neden olabilir. Bu durumun nedeni kirpik iltihabıdır. Bebeklerde göz çapaklanmasının diğer nedenleri ise göz enfeksiyonları, göze cisim kaçma ve korneada meydana gelen bir travmadan kaynaklıdır.

Bebeklerde Göz Çapaklanmasına Anne Sütü İyi Gelir Mi?

Bebeklerde Göz Çapaklanmasına Anne Sütü İyi Gelir Mi?

Bebeklerde göz çapaklanmasına anne sütü iyi gelir, ancak mutlaka doktorunuzun bilgisi dahilinde kullanmaya özen göstermeniz gerekmektedir.  Anne sütü antibiyotik etkiye sahiptir. Bu sebeple göz çapaklanması sorununu azaltmaya yardımcı olabilir.

 Anne sütünü temiz bir pamuğa damlatarak bebeğin göz çevresine sürebilirsiniz. işlem öncesi ellerinizi dezenfekte etmeyi unutmayın. Eğer gözyaşı kanallarında bir tıkanıklık söz konusu ise çapaklanma devam edecektir. Böyle durumlarda doktorunuz masaj yapmanızı önerebilir ya da göz damlası ve merhem reçete edebilir.

Göz Çapaklanması Belirtileri Nelerdir?

Göz Çapaklanması Belirtileri Nelerdir?

Özellikle yenidoğan bebeklerde sık görülen çapaklanmanın yaygın belirtileri şunlardır;

Uyku sırasında gözlerin birbirine yapışması

• Gözün ak kısımlarında kızarıklık

• Gözde sarı ve yeşil renkte akıntı

• Gözde sulanma

• Göz kapağı ve kirpiklerde kuru iltihap bebeklerde göz çapaklanmasının nedenleri arasında yer alır.

Aşağıdaki Haberler De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
3
1
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın