Görüş Bildir
Haberler
Bebek Bezi Nasıl Bağlanır? Yenidoğan Bezi Nasıl Bağlanır?

Bebek Bezi Nasıl Bağlanır? Yenidoğan Bezi Nasıl Bağlanır?

Şebnem Sucu
02.11.2021 - 10:39

Bebek bakımını yeni tecrübe eden ebeveynler tarafından merak edilen konulardan biri de bebek bezinin nasıl bağlandığıdır. Bebek bezi bağlamak genellikle başlarda sıkıntılı yaratır. Ancak birkaç pratikten sonra bebeğinizin bezini saniyeler içinde değiştirebilirsiniz. Peki, bebek bezi nasıl bağlanır? İşte yenidoğan bezi nasıl bağlanır sorusu ile alakalı bilinmesi gerekenler…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bebeğinizin altını değiştirmek istiyorsunuz, ancak daha önce böyle bir deneyiminiz olmadı. Ne yapacaksınız? Endişeye kapılmayın, bebek bezi değiştirmek, bebek bakımının en kolay aşamalarından bir tanesidir. Yenidoğan bebeklerin pişik ve tahriş gibi sorunlarla karşılaşmaması için altlarının sık sık değiştirilmesi gerekiyor. Aksi takdirde bebeğiniz gün içinde huzursuzlanacaktır. Birkaç denemeden sonra bebek bezi değiştirmenin hiçte zor olmadığına tanık olacaksınız. Peki, bebek bezi nasıl değiştirilir, yenidoğan bezi nasıl bağlanır? İşte bebeğinizin altını değiştirirken size yardımcı olacak tüyolar…

Bebek Bezi Değiştirirken Yanınızda Olması Gerekenler

Bebek Bezi Değiştirirken Yanınızda Olması Gerekenler

1. Bez

2. Alt değiştirme örtüsü

3. Islak mendil ya da ıslak pamuk

4. Pişik kremi (ihtiyaç varsa)

Yenidoğan Bebek Bezi Nasıl Bağlanır?

Yenidoğan Bebek Bezi Nasıl Bağlanır?

Bebeğinizin altını temizlerken fazla zaman harcamadan bezini bağlamanız gerekir. Yenidoğan bebekler altı değiştirilirken hem hareketli hem de sabırsız davranabilirler. İşte bebek bezi nasıl bağlanır noktasında yapmanız gerekenler şu şekildedir;

- Alt değiştirme örtüsünün üzerine bebeğinizi yatırın. Eğer alt değiştirme masasında bu işlemi yapıyorsanız emniyet kemerini bağlamayı unutmayın.

- Bebeğinizin altında kirli bezi alın ve cilt kıvrımlarının arasını temizlemeye özen göstererek nazikçe temizleyin.

- Eğer kızarıklık, pişik var ise pişik merhemi uygulayın.

- Bebek bezinin yapışkanlarını açın.

- Bebeğinizi nazikçe ayak bileklerinden kaldırarak altına temiz bir bez yerleştirin. Renkli kısımlar size dönük olmalıdır. 

- Bezin ön kısmını arkadaki yapışkanlarla hizalı olacak şekilde karnına doğru çekin. Yapışkanları hizalayarak bezi kapatın. 

- Erkek bebeklerin altını temizlerken kasık bölgesinden başlamaya özen gösterin. Temizlik işlemine önce temiz kısımlardan başlamayı unutmayın. Erkek bebekler bezi çıkardıktan sonra her an idrar yapabilirler dikkatli olun. Bu nedenle temizlik esnasında bebeğin penisini aşağı doğru indirin.

- Kız bebeklerin altını temizlerken de yine kasık bölgesinden başlanmalıdır. Kız bebeklerde dışkının birikeceği fazladan deri katmanı olduğundan dolayı yumuşak bir mendille altını önden arkaya yapmaya özen gösterin. Ayrıca kız bebeklerin altını temizlerken klitoris bölgesine basınç uygulamamaya özen gösterin.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?