Görüş Bildir
Haberler
Pratik ve Lezzetli Biberon Maması Tarifleri…

Pratik ve Lezzetli Biberon Maması Tarifleri…

Şebnem Sucu
29.10.2021 - 10:30

Bebeğinizi yalnızca formül mama ile besliyor ya da emzirme sürecinde mama takviyesine ihtiyaç duyuyorsanız imdadınıza koşacak şey pratik ve lezzetli biberon maması tarifleridir. Bu tarifler ile zamandan tasarruf etmekle kalmaz aynı zamanda bebeğinizin fiziksel ve zihinsel gelişimine katkıda bulunabilirsiniz. Haberimizde pratik ve lezzetli biberon maması tarifi konusu ile alakalı detaylara ulaşabilirsiniz. İşte pratik ve lezzetli biberon maması tarifleri…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bebeklerin sağlıklı gelişimleri için özellikle ilk 6 ay anne sütü şiddetle tavsiye edilmektedir. Ancak 2 yaşına kadar şifa kaynağı olan anne sütü, ek gıdaya geçiş ile bebeğin beslenmesi için yetersiz kalır. Dolayısıyla bu süreçte çeşitli gıdaların yanında formüle mamalar bebeğe takviye olarak verilebilmektedir. Hem tok tutma, hem de sağlıklı gelişimlerine destek olmanın yanı sıra birçok annenin biberon mamalarını hazırlarken aradığı diğer özellik pratik ve lezzetli olmasıdır. İşte çok araştırılan pratik ve lezzetli biberon maması tarifleri…

Pirinç Unu Maması Tarifi 1

Pirinç Unu Maması Tarifi 1

Malzemeler

- 3 tatlı kaşığı pirinç unu

- 1 bardak su

- 6 ölçek mama tozu

Hazırlanışı

1 bardak soğuk su ve 3 tatlı kaşığı pirinç unu kısık ateşte karıştırılarak kaynatılır. Koyu kıvam alan pirinç ununa 6 ölçek mama tozu eklenir iyice karıştırılır. Ilıdığında bebeğinize verebilirsiniz.

Pirinç Unlu Mama Tarifi 2

Pirinç Unlu Mama Tarifi 2

Malzemeler

- 1 tatlı kaşığı tahıllı mama

- 1 yemek kaşığı yoğurt

- Yarım çay bardağı ılık su

- 1 tatlı kaşığı pirinç unu

- Yarım ceviz

Hazırlanışı

Ilık su içine tahıllı mama, ince çekilmiş ceviz içi, yoğurt ve pirinç unu alınır, iyice karıştırılır. Biberona aktarılarak pürüzsüz kıvam alana kadar çalkaladıktan sonra bebeğinizin karnını doyurabilirsiniz.

Pirinç Unlu Mama Tarifi 3

Pirinç Unlu Mama Tarifi 3

Malzemeler

- 1 yemek kaşığı pirinç unu

- 1 yemek kaşığı irmik

- 1 tatlı kaşığı pekmez

- 2 bardak su

Yapılışı

İrmik, su ve pirinç unu bir cezveye alınır, kaynayana kadar karıştırılır. Ilıyan mamaya pekmez ilave edilir. Hazırladığınız bu mamayı bebeğinize kaşıkla yedirebileceğiniz gibi biraz su ilavesi ile biberonla da verebilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın