onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
15 GIF ile Süper Mario'nun Popüler Kültür İkonlarına Saygı Duruşu

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video

15 GIF ile Süper Mario'nun Popüler Kültür İkonlarına Saygı Duruşu

Gökhan A.
12.09.2015 - 12:40

Super Mario Bros.'un 13 Eylül 1985 yılında oyun dünyasına tanıtılması ve devrim yaratmasından bu yana tam 30 yıl geçti. 30. yıl dönümü sebebiyle kolları sıvayan GIF sanatçısı Yusef Najafi, efsanevi oyun karakteri Mario'yu TV, film, müzik ve sanat alanında hala etkileri olan popüler kültür ikonlarıyla harmanladı ve 'Super Mario Remix' GIF projesini ortaya çıkardı. İşte o projeden dikkat çeken 15 GIF. Tamamı için BURDAN!!!

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Banksy

Banksy, 10 yıldır başta İngiltere olmak üzere farklı ülkelerde yaptığı çarpıcı duvar resimleriyle ünlenen sanatçı. Gerçek kimliği bilinmemektedir, Banksy eserlerinde kullandığı imzasıdır.

2. Art Deco

Art Nouveau'nun hemen ardından gelen bu akım, ondan farklı olarak el emeğine değil, sanayiye dayalıdır. Desenleri geometriktir. Art nouveau'da olduğu gibi gotik süsleme öğelerinden yararlanılır. 1930'lardan sonra mimarların mimariyi süsten ayırmak istemeleri ve süslemeyi değil işlevselliği savunmalarıyla son bulmuş; fakat 1960'lı yıllarda yeniden itibar görmeye başlamıştır.

3. Cartman - South Park

South Park, 1997 yılından itibaren, 18 yaşından büyükler için yayınlanmakta olan ABD yapımı animasyonkomedi dizisi.

4. Salvador Dalí

Katalan sürrealist ressam. Gerçeküstü eserlerindeki tuhaf ve çarpıcı imgelerle ünlenmiştir.

5. E.T.

1982 yapımı bilim kurgu filminin yönetmenliğini Steven Spielberg'ün yaptığı filmin senaryosu Melissa Mathison tarafından yazılmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. Frida Kahlo

Bir yirminci yüzyıl popüler kültür ikonu haline gelen ressam, resimlerinin yanı sıra inişli çıkışlı özel yaşamı ve politik görüşleri ile tanınır.

7. Heisenberg - Breaking Bad

Breaking Bad dizisinin karakteri olan Walter White'ın kirli işlerde kullandığı lakabı.

8. Homer - The Simpsons

Aile, Groening tarafından prodüktör James L. Brooks ile önce bir dakikalık kısa animasyon serisi olarak tasarlandı. Kısa gösteriler, 19 Nisan 1987'de The Tracey Ullman Show'un bir parçası oldu.

9. Özgürlük Heykeli

Özgürlük HeykeliABD'nin New York şehrindeki Liberty (Özgürlük) adası üzerinde, inşa edildiği 1886 yılından bu yana Amerika'nın simgesi olan anıtsal heykeli ve gözlem kulesidir. Dünyanın en tanınan abidelerinden biridir.

10. Mickey Mouse

Mickey Mouse, 1928'de Walt Disney tarafından yaratılmış ve seslendirilmiş karikatürlü karakteridir.The Walt Disney Company'nin sembolü haline gelmiştir ve doğum günü Steamboat Willie'deki ilk performansı olan 18 Kasım 1928 olarak kullanılır.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

11. Michael Jackson

'Pop'un Kralı' olarak tanınan Afro-Amerikalı efsanevi şarkıcı

12. Piet Mondrian

Hollandalaı ressam, Theo van Doesburg tarafından bulunmuş De Stijl sanat hareketi ve oluşumunun önemli bir destekçisiydi. Temsili olmayan ve Neoplastisizm olarak adlandırdığı stili yaratmıştır. Bu stil beyaz zemin üzerine enine ve boyuna siyah çizgilerden ve 3 ana renkten oluşur.

13. Thriller

Thriller,  Michael Jackson'ın 30 Kasım 1982 tarihinde çıkardığı albümdür. Albüm, 1984 yılına kadar kesintilere uğrayarak Billboard 200 listesinde 37 hafta zirvede yer aldı. 1984'te 40 milyonluk satışı geçen Thriller, tüm zamanların en çok satan albümü olarak Guinness Rekorlar Kitabına girdi.

14. Mike Tyson

Boks tarihinde tüm zamanların en asi sporcusu olarak tanınmaktadır. Lakabı 'Demir Mike'tır. 1,80 cm boyunda ve 98–100 kg ağırlığındaki boksör Mart 1985'te yaptığı ilk profesyonel maçında rakibini 1. rauntta 8. saniyede nakavtla yendi.

15. Andy Warhol

Andy WarholABD'li ressam, film yapımcısı ve yayıncı. Pop art akımının en önemli temsilcilerinden kabul edilir. Seri üretimin, seri üretim nesnelerinin sıkça kullanıldığı bir sanat türünü kullanır. Sanatçı, resimlerini afiş tekniği ile çoğaltmıştır. Bu radikallik aslında bir tepkidir ve çağın toplumsal olaylarıyla bir bütünlük içindedir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
17
7
7
5
1
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam