onedio
Görüş Bildir
Sadece Su İçmek Yetmiyor! Vücudunuzun Su İhtiyacına Koşacak Sağlık Fışkırtan 13 Yiyecek
Sebzeler ve meyveler, yüksek su içeriği olan gıdalar olduğunu hepimiz duymuşuzdur, bu nedenle bir çoğu kilo kontrolü konusunda yardımcı olabilirler.Her saniye dışarılarda, ofiste, orda burda şu içemediğinizi biliyoruz, aslında zaten vücut için sadece su içmek de yeterli olmuyor. İçinde su bulunan yiyeceklerde tüketmek gerek. Elinizde gezdirdiğiniz 1,5 litrelik su şişesini bir kenara koyun, hem midenizi doyurup hem de su ihtiyacınızı karşılayacak sebze ve meyvelere bir göz atalım!
Sahurda Midenizi Yormayacak Doyurucu ve Besleyici 13 Tarif
Herkese hayırlı Ramazanlar!Artık Ramazan yaz aylarına denk geldiği için sahurda sağlığımıza ve yediğimiz şeylere dikkat etmek şart.Hal böyle olunca hem erken saatte kendimizi çok yormadan hem de uyandığımızda midemize oturmayacak yemeklerden bir içerik derledik!
Hem Doyalım Hem Çoşalım; Yaz Günleri İçin İdeal 15 Salata Tarifi
Malumunuz yaz geldi, insan ister istemez yediklerine dikkat etmek istiyor.Salata ise bu günlerin en büyük kurtarıcısı çünkü hem çok fazla abartmamış oluyoruz hem de hazmettikten sonra daha hafif hissediyoruz.Gelin üçün-beşin kalori hesabını yapmadan, seneler geçtikçe bize daha da yakınlaşan salataların birbirinden sevilesi tariflerine bakalım.
Neden, Nerede, Nasıl Rejimi Bozduk Diye Düşündürten 15 Aksi Olay
etiket
Bikinler dayandı kapıya, fitnısçı abiler çoktan adonis kaslarını çıkardı, peki biz neden, nasıl, ne zaman bu diyeti bozduk?Bir şiirle içeriğimize devam etmek istiyoruz;Hepimizin harcı değil 34 beden belki,Ya da belki yalnızca parmak kasımız olsa bile beğenenimiz çıkacak.Ama dışardaki dünya böyle değil işte, oralar hep acımasız.Fakat bu da bize koymadı çünkü biz yine rejimi bozduk.
'Yaz Gelirse Gelsin, Diyet Yapmıyorum Banane' Diyenlerin Haklı Sebebi 13 Yiyecek
etiket
Sizin de 'Yaz geldi şekerim, diyetteyim' diyenleri duyunca sinirleriniz bozuluyor mu? Cevabınız evet ise siz de vefalı bir yemek dostusunuz demektir. Bu canım yiyecekleri bir mevsim boyunca kaderine terk etmek ayıptır, günahtır. İşte yaz diyetçilerine karşı 'Diyet yapmıyorum ulan!' diyenleri haklı çıkartacak 13 şahane yiyecek ve içecek...
Diyeti Bozmayayım Derken Niyeti Bozanların Tercih Edebileceği 12 Doyurucu Salata Tarifi
Eğri oturup doğru konuşalım, peynir kibrit kutusu değilde posta kutusu büyüklüğündeyse,  yeşilliğinizde yarım kilo zeytinyağı varsa ona pek diyet demiyoruz. Ancak gelin görün ki iki buçuk porsiyon lahmacunun yanında diyet koladan çok daha sağlıklı olduğu kesin. Bu nedenle hem keyfimizden kısmadan hem de ucu sağlığa dokunan  baştan çıkarıcı salata tarifleriyle önce göz sonra karın doyurmaya baş koyduk!
Kendisi Daha Gelmeden Fiyatından Söz Ettiren Özleminden Kavrulduğumuz 11 Meyve
etiket
Daha dalında olgunlaşmadan fiyatları altın fiyatlarıyla yarışan bu meyveleri düşünürken bile Sahra Çölü'nde suyu bulmuş gibi hissediyor insan. Onlara ulaşana kadar ikiz bebeğe hamile kalmış annelere taş çıkartıyor aşermişliğimizin seviyesi. Ne yalan söyleyelim, 'bu ay kirayı ödemesem de bi kerecik alsam mı' diye her sene ikileme düşürüyor bu meyveler bizi...
Zayıflamanızı Engelleyen 7 Diyet Yanlışı
Gerek özel hayat gerekse de iş hayatında veya sosyal ortamlarda insanların birbirlerinde en çok dikkat ettiği nokta artık dış görünüş olmaktadır. En azından dış görünüş ilk intiba oluşması adına önemlidir. İki yabancı insan birbiri ile tanıştığında akıllarında olan ilk izlenimleri dış görünüşe göre belirlerler ve bundan tahmin edebileceğiniz gibi en çok şişman insanlar zarar görür. Toplumumuzda yerleşen yanlış bir algı nedeni ile obezite ve fazla kilo sorunu olan insanlara karşı kötü bir bakış açısı oluşmuştur.Bireylerde meydana gelen bu algıyı ortadan kaldırmak neredeyse imkânsız olacağı için kilolarından rahatsız olan kişilerin bu gibi olumsuzluklarla karşılaşmaması için kendilerinde değişiklik yapmaları gerekmektedir. Yapılması gerekilen değişiklik anladığımız gibi kilo vermek ve daha sağlıklı bir vücuda sahip olmaktır. Sayfamız üzerinde bulunan birçok paylaşımda sağlıklı bir şekilde zayıflamak için uygulayabileceğiniz diyetlerden, sağlıklı beslenme ve spor konusunda yapmanız gerekenlerden çokça bahsetmiştik. Bugün ise sizlere zayıflama süresinde uygulanan diyet yanlışları hakkında bilgi vereceğiz. Sağlıklı ve düzenli bir diyet sayesinde rahatlıkla kilo verebilmeniz mümkünken yaptığınız diyet yanlışları kilo vermenizi engellediği gibi daha çok kilo almanıza bile sebep olabilmektedir. Bu nedenle sağlıklı bir diyet uygulamasını sürdürmek kadar önemli olan diyet yanlışlarını bilmek kilo verme sürecinizde sizlere birçok artı kazandıracaktır. 7 madde halinde incelediğimiz diyet yanlışları belki sizlerin de yaptığı ancak farkında olmadığı yanlışlar şu şekilde sıralanmaktadır.
Diyet Yapmadan 500 Kalori Yakmanın 5 Yolu
Kışa formda girmek istiyorsanız, bu yazımız tam size göre. İşte diyet yapmadan 500 kalori yakmanın 5 yolu...Diyet yapmadan 500 kalori yakmayı ister misiniz? Uzun süredir vermeyi istediğiniz o fazla kilolardan sadece yeme alışkanlıklarınızı değiştirerek ve biraz da hareketlenerek kurtulabilirsiniz.Kışa formda girmek istiyorsanız, bu yazımız tam size göre. İşte diyet yapmadan 500 kalori yakmanın 5 yolu…KahvaltıBeyaz undan yapılmış poğaça, ekmek ve simit gibi yiyeceklerle kahvaltı etmek yerine bir kase dolusu yulaf ezmesi ve frambuazı tercih ederseniz, 500 kalori almaktan kurtulursunuz. Lif içeren gıdalar neredeyse yok denecek kadar az kalori içerirler. Ayrıca yulaf ezmasi gibi lifli gıdalar, uzun süre tok kalmanızı da sağlar.Hareket edin15 dakikalık tempolu bir yürüyüş yaklaşık olarak 100 kalori yaktırır. Yürüyüşü günlük rutininz haline getirdiğinizde haftada 500 kalori yakmış olursunuz. Ayrıca sürekli oturmak yerine daha fazla hareket ederek de kalori yakabilirsiniz. Masa başında çalışan biriyseniz, kendinize hareket etmek için fırsatlar yaratabilirsiniz. Örneğin, asansör yerine merdivenleri kullanabilir, arabanızı otoparkın en uzak köşesine park edebilir veya otobüsten birkaç durak önce inip yürüyebilirsiniz.Yemekleri iyi çiğneyinYapılan araştırmalara göre lokmalarını 40 kez çiğneyenler, ortalama olarak 15 kez çiğneyenlere göre %12 oranında daha az kalori alıyor. Çiğneme sayısınız arttıkça vücudunuzda açlık hormonu seviyeniz düşer ve beyninize tokluk hissinin sinyalleri gitmeye başlar. Kısacası daha yavaş yemek yediğinizde, daha çabuk doyacak ve daha az kalori almış olacaksınız.Düşük kalorili içecekler tüketinŞeker deposu meyve suları, alkollü içecekler ve kremalı kahveler, yaklaşık olarak 600 kalori içerirler. Bu da günlük almanız gereken kalori miktarının büyük bir kısmını kaplar. Şeker oranı yüksek içecekler içmek yerine, evde taze meyvelerden hazırlayacağınız meyve sularını tercih edebilirsiniz. Ancak içeceğinizi hazırlarken içerisine asla şeker ilave etmemelisiniz.Tabağınızın hepsini bitirmeyinÖğünlerinizde porsiyonlarınızın yaklaşık olarak %25'i kadarını tabağınızda bırakın. Örneğin, günlük 2000 kalori aldığınızı düşünelim. Her porsiyonunuzun çeyreği kadarını yemediğinizde gün içinde yaklaşık olarak 500 kalori daha az almış olursunuz. Ayrıca büyük boy tabaklarda yemek yemek yerine orta boy tabakları tercih ederseniz, yine fazladan 500 kalori almamış olursunuz.
Sık Yapılan Diyet Hataları Nelerdir?
Bizim karşılaştığımız en sık sorunlardan bir tanesi en sık yapılan diyet hataları. Ben burada size benim en çok karşılaştığım 4 tanesini açıklayacağım. Diyet yapmak isteyenleri uyardığımız halde kendi yaşamlarında çok az su tüketen insanlar mevcut. Çünkü insanların su içme alışkanlığı tam oturmamış oluyor. Bunun sebeplerinden bir tanesi daha farklı sıvıları sevmeleri olabilir. Kola, meyve suyu, nescafe ve çay olabilir. Günün sonuna baktığımızda sudan 1-2 bardak içip diğer içecekler daha fazla içmiş olmasından kaynaklanıyor. Suyu tam olarak ne kadar içmeniz gerekiyor derseniz, idrar renginiz açık sarı oluyorsa o günkü içtiğiniz su miktarı yeterli düzeydedir. Genelde insanlar, gerek yaşam koşturması, gerek acıkmadıklarını bahane ederek yada vakitsizlikten öğün atlamaktadırlar. Öğün atlayan kişiler bir sonraki öğünde daha fazla yemek tüketmiş olurlar. Bu şekilde beslenmek kan şekerinin aniden düşmesi ya da yükselmesine neden olur. 3- en sık yapılan hata ise porsiyon kontrolü ile ilgilidir. Kişi büyük porsiyonlar tüketerek kilo alır. Yenilen şeyin kalorili olmasından ziyade büyük porsiyon olması kilo almaya en büyük etkenlerden biridir. 4.sü ise psikolojik olarak doymama durumudur. Kişinin önündeki porsiyondan fazlasını tüketmesi kilo almasına neden olacaktır. BenefitDo.com
Bayramda Diyet Depresyona Neden Olmasın
Diyet zorunluluğu olanların bayram psikolojisini ve bu konuda ailelere düşen görevleri psikolog Gülşah Yahşi anlattı. Günlük hayatta diyeti nedeniyle zorluklarla karşılaşan kişinin, bayram günlerinde daha da zorlandığını dile getiren Yahşi; ‘Bayramlarda yiyip içtiğimiz şeylerin çerçevesini kültürümüzden gelen gelenek ve görenekler belirler. Ramazan Bayramı denince de gözümüzün önüne gelen görüntüler; baklavaların sunulması, kalabalık masalarda eş dost akraba ile yemekler yenilmesi, herkesin bir arada olması… Bu yoğun ve renkli tablonun içinde diyet zorunluluğu olan kişiler üzüntü, kızgınlık, çaresizlik, yalnızlık, güçsüzlük, kontrolsüzlük, kendine güvenin yitirilmesi, kendine olan inancın zedelenmesi gibi duyguları bir arada yaşayabilir. Bu durumun üstesinden gelmek için öncelikle diyet zorunluluğu olan kişilerin karşılaşacakları zorlukların farkında olması ve günlük yaşamda bile çevrelerini, sosyal hayatlarını düzenlerken diyetlerine göre hareket etmeleri gerekir. Bayram öncesi kişide içsel bir sıkıntı başlayabilir. Bayram harici günlerde bile zorlanıyorken bayram döneminde yeme ile olan iletişiminin seviyesini nasıl koruyabilir? Ya biraz baklava yemek isterse? Ya fazla kaçırırsa? Bu tedirginlikler ortaya çıktığında kişi gerekli desteği göremez ve motivasyonunu sabit tutacak ve güçlendirecek bir kişi ya da bir şey (kendine olan inancının sembolize ettiği nesneler olabilir) bulamazsa, direncini yitirebilir ve korktuğu şeyle yüz yüze gelebilir.’ açıklamasında bulundu. HİÇBİR DİYET ÇOK YASAKÇI DEĞİLDİR Bu dönemleri atlatmak için kişinin diyetisyeninden ya da klinik psikologtan destek alması gerektiğinin altını çizen Yahşi, ‘Etkili olabilecek çözüm, kişilerin duygularını kendilerine yakın hissettikleri kişilerle paylaşmasıdır. Onlardan manevi anlamda destek olmalarını isteyebilirler. Yiyecekle olan mesafesini ayarlamada çevresindeki insanların duyarlılığı, bu problemi aşmada kişiye yardım eder. Kişi şunu unutmamalıdır. Bayram bir süreçtir. Kişinin diyet programıyla beraber hedeflediği bir şey vardır. O hedef unutulmamalıdır. Bayramda diyet dışı tutumlar sergilerse kişi sonrasında ‘kendimi kontrol edemedim, işte yine başa döndüm, güçsüzüm, zayıf bir kişiliğim var’ gibi düşünüp, düzeltmek için uğraştığı bozuk yeme davranışından kurtulamaz ve yanında bu sefer, depresyon gibi başka psikolojik sıkıntıları da oluşabilir. Bu nedenle diyet yapan ve diyete yardımcı olan kişiler bayramdan önce diyetisyen ile neyi ne kadar yiyebileceği, limitleri aşarsa ne yapması gerektiği konuşulmalıdır. Hiçbir diyet çok yasakçı değildir. Bu arada ikili ilişkilerini bozmasın veya keyfi kaçmasın diye ikramlara hayır diyememe gibi bir sorun varsa psikologla birlikte diyet tedavisi devam edebilir.’ diye konuştu.
Sağlıklı Bir Diyet İçin 30 Öneri
Çoğumuzun ortak derdi olan diyette başarılı olamama sorunu için uzmanlar bir takım önerilerde bulunuyor. İşte başarılı bir diyet için beslenme uzmanlarının önerdiği ve dikkat edilmesi gereken maddeler. . . 1. Kuruyemişlerden yararlanın Beslenme uzmanları az miktarlarda badem ve ceviz tüketmenin yararlı olduğunu belirtiyor. Canınız atıştırmalık bir şeyler yemek istediğinde çok aşırıya kaçmadan badem, ceviz ya da fındık tüketebilirsiniz. Bu kuruyemişler kalori içerdiği için yerken dikkatli olunması şart. Bademde bulunan iyi yağlar, yağ yakma genlerini harekete geçirir ve kilo vermenize yardımcı olur. 2. Yağ ve karbonhidratları birbirleriyle karıştırmayın Yağları ve karbonhidratları ayrı tutmalısınız. Vücudunuzun ihtiyacı olan enerjiyi karbonhidratlardan alırsınız. Enerjiyi aldıktan sonra üstüne yağ tüketirseniz, gerekli olan enerjiyi zaten aldığınız için, vücudunuz yağı depolar bu da kilo almanıza neden olur. Her gün aynı miktarda kalori alırsanız, daha İyi hisseder ve daha fazla yemekten kaçınırsınız. Bir gün çok yiyip, ertesi gün aç kalırsanız, kendinizi doymuş hissetmezsiniz. Bu nedenle, her gün aynı sakilde yemeye özen gösterin. Belki biraz acımasız olacak ama, zayıf olmak için zayıf arkadaşlar edinmelisiniz. Yapılan araştırmalar, obezitenin bulaşıcı olduğu ve ailesinde ya da çevresinde obez insanlar olan kişilerin de yavaş yavaş obezliğe doğru yaklaştığını gösteriyor. Bu nedenle, zayıf olmak istiyorsanız, çevrenizdeki insanları da diyete yönlendirmelisiniz. Paket tasarımları, ürünü çekici hale getirmek için yapılır. Bu nedenle ürün paketleri üzerinde yazanlar sizi yoldan çıkartmasın. ‘Tuz oranı düşük’ ya da ‘az kalorili’ gibi cümleler sizi kandırabilir. Bu yiyeceklerin sizin için uygun olup olmadığını anlamak için içeriğine göz gezdirmeli ve sonra almalısınız. 6. Protein yüklemesi yapın Proteinin yağ yakımına yardımcı olduğu biliniyor. Protein, sizi tok tutarken kas yapmanıza da yardımcı olur. Düşük karbonhidrat diyeti, yağların saklanmasını ve sonrasında enerji için kullanılmasını sağlar. 7. Egzersizlerinizde değişiklik yapın Kendinizi mutsuz ve sinirli hissettiğiniz zaman stres hormonu harekete geçer ve kan şekeri seviyeniz düşer. Bu durumda canınızın tatlı bir şeyler yemek istemesi normaldir. Böyle bir durumla karşı karşıya kaldığınızda spor yaparak kan şekeri seviyenizi kontrol altına alabilirsiniz. Spor şeklinizi değiştirebilir, çok ağır egzersizler yapmak yerine yoga gibi daha hafif egzersizleri seçebilirsiniz. 8. Düşüncelerinizi değiştirin Vücudunuzdan memnun olmamanız psikolojinizi de etkiler. Vücudunuz hakkında iyi hissederseniz, kötü alışkanlıklara daha az yönelirsiniz. Bu nedenle, canınız sıkkın olduğunda çikolataya saldırmak yerine, olduğunuz yerde zıplayabilir ya da bir yere uzanıp bacaklarınızı yukarıya doğru kaldırarak rahatlayabilirsiniz. Yüksek sesle “Çok iyi hissediyorum!” demek de size iyi gelecek. Eğer omuzlarınızı düşürüp, depresif bir biçimde “Çok kötüyüm!” diye etrafta dolaşırsanız, zararlı yiyeceklere saldırmak için hep bahaneniz olur ve bu da kilo almanıza neden olur. 9. Yediklerinizi unutmayın Gün içinde neler yediğinizi fark etmeyebilirsiniz. Bu nedenle her yediğinizi ve bunların ne kadar kalori içerdiğini bir kâğıda yazın. Yediklerinizi kâğıt üzerinde görmek, ne kadar gereksiz kalori aldığınızı daha iyi anlamanızı sağlar. Kadınların en büyük korkularından biri de ağırlık egzersizleri yapmak. Çünkü ağırlıkların onları Arnold Schwarzenegger gibi kaslı vücutlu biri yapacağını düşünürler. Oysa bu oldukça yanlış bir düşüncedir. Erkek ve kadın vücudu arasında büyük fark vardır. Erkeklerle karşılaştırıldığında, kadınlar 30 kat daha az kas yapıcı hormona sahip. Ağırlık çalışması sadece metabolizmanızı harekete geçirir ve daha kolay kilo vermenizi sağlar. 11. İlk siparişi siz verin Arkadaşlarınızla dışarıda yemek yiyecekseniz restoranda ilk siparişi veren siz olun. Eğer diğerlerinin sipariş vermesini beklerseniz onların seçtikleri aklınızı karıştırır ve siz de onların seçtiği zararlı yiyeceklerden denemek isteyebilirsiniz. 12. Diyet içeceklerden vazgeçin Kısa vadede diyet içeceklerin bir zararı olmasa da, uzun süreli diyetlerde bu içecekler kilo alımına neden olur. Çünkü bu içeceklerin içinde bulunan tatlandırıcı maddeler, beyine daha fazla kalori tüketmesi gerektiği sinyalini verir ve bu da daha fazla yemenize neden olur. Günde sekiz bardak su içmek, sadece sizi tok tutmakla kalmaz. Su içmeden ciğerleriniz iyi çalışmaz; bu da yağ yakımını engeller. Bu nedenle, ne olursa olsun, bol bol su içmeye özen göstermelisiniz. ‘Mumya’ filminden hatırlayacağınız güzel yıldız Rachel Weisz’in de uyguladığı ‘beş kuralı’ basit bir zayıflama yöntemi. Günde beş öğünde, beş ayrı yemek yemeniz gerekiyor. Bu yemekler karbonhidrat ve protein içermeli, glisemik indeksleri de düşük olmalı. Yediklerinizin, şekersiz olmaları ve yararlı yağlar ile liflerden oluşmaları da önemli. Yapacağınız yemeklerin içerisinde beş malzeme kullanmalısınız. Haftada beş gün, beşer dakika, ısınma hareketleri ve egzersizler yapmaksa bir başka kural. Bu diyette önemli olan günde 1. 300 kalori yakmayı başarabilmek. Uykusuzluk, metabolizmanızı doğrudan etkiler. Uykusuz kaldığınızda iştahınız açılır ve doyma hissi en az seviyeye iner. Yapılan araştırmalara göre, eğer altı saatten daha az uyuyorsanız obez olma riskiniz yüzde 27 oranında artar. Aldığınız kalori miktarını azaltmalısınız. Kalorili içecekler yerine su içmeli, canınız tatlı istediğinde kuru meyve tüketmelisiniz. Eğer canınız lezzetli bir akşam yemeği istediyse, kızartmalar yerine; ızgara et, tavuk, balık ve yanında bol haşlanmış sebze yiyebilirsiniz. 17. Hindistan cevizinin gücü Hindistan cevizi ya da Omega-3 yağları, diyet programınızda size enerji verecek ve kilo vermenize yardımcı olacaklar arasında ilk sırada, özellikle Hindistan cevizi yağı, metabolizmanızı harekete geçirerek kalori yakmanızı sağlar. Jennifer Lopez’in diyetisyeni Richard Giorla, “Her zaman yanınızda bir şişe greyfurt yağı bulundurun” diyor. Greyfurt yağındaki aromanın, karaciğer enzimlerini etkilediğini ve yağları yakan sinirleri harekete geçirdiğini belirtiyor. Uzmanlar, kilo vermenin en iyi yollarından birinin de tabağın çeyreğini bitirmek olduğunu söylüyor. Tabağınızdaki yemeğin çeyreğini yedikten sonra 20 dakika kadar bekleyin. Öğünlerinizin miktarını kontrol altına almalısınız. Sabah kahvaltısı en çok yediğiniz öğün olmalı. Çünkü kahvaltı metabolizmanızın çalışmasını sağlar. Yemekten önce çok az miktarda sirke içmek, kulağa çok hoş gelmese de iştah keser. Böylece daha az yersiniz. 22. Egzersizleri çeşitlendirin Aralıklarla yapılan egzersizler, kardiyovasküler sistemi geliştirmeye yetmez. Haftada bir defa egzersizleri, yüzerek ya da bisiklete binerek desteklerseniz, daha da hızlı kilo verirsiniz. Grup içinde olmak her zaman tek başınıza olmaktan iyidir. Bu nedenle bir egzersiz programına yazılabilir ve grup egzersizi yapabilirsiniz. Regl döneminin iki hafta öncesi, en hızlı kalori yakabileceğiniz dönem. Bazal metabolik hızınız bu dönemde yüzde 8′den yüzde 16′ya çıkar. Bu, daha hızlı kilo vermenize yardımcı olur. Kilo vermek isteme nedenlerinizi ve güzel bir vücudun faydalarını maddeler halinde bir kâğıda yazın. Kendinize “Eğer değişirsem ne olacak, nasıl hissedeceğim, hayatım daha mı iyi olacak?” gibi sorular sorun. Atıştırmalıklardan vazgeçemiyorsanız kendinize alternatif yiyecekler bulabilirsiniz. Örneğin, canınız muz istediğinde, yerine bir elma yiyebilirsiniz. 27. Tat almanızı engelleyin Koku, iştah üzerinde etkilidir. Eğer bir yemekte çok fazla çeşni varsa kokusu da fazla olur. Bu da iştahınızın kapanmasına neden olur. 28. Süt ürünlerini ihmal etmeyin Süt ürünlerindeki kalsiyum, yağ yakmanıza yardımcı olur. Bu nedenle, gün içinde en az iki öğününüzde süt ya da süt ürünlerinden birini tüketin. Yediklerinizi düşman olarak görmeyin. Size kilo aldırdıkları için özellikle kalorili yiyeceklere kızmayın. Kendinizi iyi hissettiğiniz bir günde, besin değeri yüksek şeyler yiyebilirsiniz. 30. Elleriniz meşgul olsun Boş durmak acıkmanıza neden olur. Örneğin canınız yemek istediğinde elinize telefonu alın ve bir arkadaşınızı arayın ya da tırnaklarınıza oje sürün. Böylece açlık duygunuzu, bir süreliğine de olsa bastırmış olursunuz. Kaynak: sağlık ve güzellik.net
5 Günde 5 Kilo Verdiren Diyet Programı
Katılmak zorunda olduğunuz özel bir davet var. Ama siz o çok beğendiğiniz elbisenin içine girmekte zorluk çekiyorsunuz. O zaman bu diyet tam size göre. Ancak belirtmek istediğim bir şey var ki; bu 5 günde 5 kilo diyet programının sürekli uygulanması tavsiye edilmemekte. Bu uyarıya dikkat etmelisiniz. Evet gelelim 5 günde 5 kilo diyet programına Sabah Yumurta içeren bir kahvaltı Öğle Haşlanmış patates ile hazırlanmış bir öğle yemeği Akşam Haşlanmış patates kullanılarak hazırlanmış bir akşam yemeği… İsteğe bağlı olarak baharatlar ile zenginleştirilebilir. Sabah Sebze ağırlıklı bir kahvaltı (Yağsız çiğ salata tercih edilebilir.) Öğle Sebze ağırlıklı bir öğle yemeği Akşam Sebze ağırlıklı, bir akşam yemeği Sabah Haşlanmış, yağsız et içeren bir kahvaltı (Ton balığı vb.) Öğle Haşlanmış ve yağsız et içeren bir öğle yemeği Akşam Haşlanmış ve yağsız et içeren bir akşam yemeği Sabah Meyve içeren bir kahvaltı Öğle Meyve içeren bir öğle yemeği Akşam Meyve içeren bir akşam yemeği Sabah Yumurta ağırlıklı sabah kahvaltısı Öğle Yumurta içeren bir öğle yemeği Akşam Yumurta içeren bir akşam yemeği