Görüş Bildir
Haberler
Zayıflamanızı Engelleyen 7 Diyet Yanlışı

Zayıflamanızı Engelleyen 7 Diyet Yanlışı

Dogukan Kara
23.04.2015 - 18:55 Son Güncelleme: 24.04.2015 - 23:56

Gerek özel hayat gerekse de iş hayatında veya sosyal ortamlarda insanların birbirlerinde en çok dikkat ettiği nokta artık dış görünüş olmaktadır. En azından dış görünüş ilk intiba oluşması adına önemlidir. İki yabancı insan birbiri ile tanıştığında akıllarında olan ilk izlenimleri dış görünüşe göre belirlerler ve bundan tahmin edebileceğiniz gibi en çok şişman insanlar zarar görür. Toplumumuzda yerleşen yanlış bir algı nedeni ile obezite ve fazla kilo sorunu olan insanlara karşı kötü bir bakış açısı oluşmuştur.

Bireylerde meydana gelen bu algıyı ortadan kaldırmak neredeyse imkânsız olacağı için kilolarından rahatsız olan kişilerin bu gibi olumsuzluklarla karşılaşmaması için kendilerinde değişiklik yapmaları gerekmektedir. Yapılması gerekilen değişiklik anladığımız gibi kilo vermek ve daha sağlıklı bir vücuda sahip olmaktır. Sayfamız üzerinde bulunan birçok paylaşımda sağlıklı bir şekilde zayıflamak için uygulayabileceğiniz diyetlerden, sağlıklı beslenme ve spor konusunda yapmanız gerekenlerden çokça bahsetmiştik. Bugün ise sizlere zayıflama süresinde uygulanan diyet yanlışları hakkında bilgi vereceğiz. Sağlıklı ve düzenli bir diyet sayesinde rahatlıkla kilo verebilmeniz mümkünken yaptığınız diyet yanlışları kilo vermenizi engellediği gibi daha çok kilo almanıza bile sebep olabilmektedir. Bu nedenle sağlıklı bir diyet uygulamasını sürdürmek kadar önemli olan diyet yanlışlarını bilmek kilo verme sürecinizde sizlere birçok artı kazandıracaktır. 7 madde halinde incelediğimiz diyet yanlışları belki sizlerin de yaptığı ancak farkında olmadığı yanlışlar şu şekilde sıralanmaktadır.

Kaynak: http://diyetlerim.org/zayiflamanizi-e...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Diyet Listelerinden Karbonhidratı Silmek

1. Diyet Listelerinden Karbonhidratı Silmek

Bir zayıflama programında yapılabilecek en büyük diyet yanlışlarından biri olan karbonhidratı diyet listenizden kaldırmak oldukça yanlıştır. Unutmayın ki vücudunuzun bütün besin değerlerine ihtiyacı vardır ve önemli olan sadece yeteri miktarda bunları tüketebilmektir. Özellikle yaz aylarına girdiğimiz dönemlerde birçok kişiden diyete başladıklarını ve bu nedenle ekmeği, makarnayı ve pilav gibi karbonhidrat içeren besinleri yemediklerini duyarsınız. En çok yapılan diyet hataları arasında olan karbonhidratı kesmek belli bir süre sonra kişide kas kaybının, yorgunluğun, sinirsel bozukluğun, bitkiliğin ve ani tatlı krizlerinin oluşmasına sebep olabilmektedir. Bütün bunların yanında oldukça önemli olan diğer bir etkisi ise beynin ihtiyaç duyduğu glikoz miktarının karşılanmaması takdirde düşünsel fonksiyonlarda gerileme söz konusu olacaktır. Bu nedenle bu gibi diyet yanlışları yapmamak için sağlıklı bir diyet listesinde bulunması gereken karbonhidratı tam buğday ekmeği, bulgur pilavı, kepekli makarna, meyve, çorba gibi kompleks besinlerden rahatlıkla sağlayabilirsiniz. Diyabet hastalarının beslenme programlarında bile günlük olarak bulunan karbonhidrat sağlıklı bir insanın hayatında günlük en az 50 gram olmak üzere bulunmalıdır.

2. Bitki Çaylarını Yanlış Bir Şekilde Tüketmek

2. Bitki Çaylarını Yanlış Bir Şekilde Tüketmek

Karşılaştığımız diğer diyet yanlışları içerisinde olan bitki çaylarının yanlış bir şekilde tüketilmesi bazı olumsuzluklara neden olmaktadır. Bitki çayları zayıflama sürecinde yardımcı olarak tüketilmekte, kilo kaybı sağladığı gibi bazıları vücuttaki ödemlerin atılmasında ve vücudun rahatlamasında oldukça etkilidir. Ancak bitki çaylarının diyet hataları başlığı altında olmasının sebebi bilinçsiz ve fazla tüketilmelerinden kaynaklanmaktadır. Vücudun ihtiyacı olan suyun idrar ile dışarı atılması veya bağırsakların hızlı çalışarak ishale yol açması gibi nedenler bazı bitki çaylarının yan etkileri olabilmektedir. Bilinçsiz bir şekilde fazlaca tüketilen bitki çayları ise kalp ritminde meydana gelen düzensizliğe, tansiyonda meydana gelen değişimlere, karaciğerde toksik etkinin oluşmasına, böbreklerde meydana gelen hasarlara yol açmaktadır. Her şeyin fazlasının zarar olduğunu neredeyse bilmeyenimiz yoktur, bu nedenle zayıflama sürecinde yardımcınız olan bitki çaylarını fazlaca tüketip aksi yönde etki göstermesine izin vermeyin.

3. Ünlülerin Adıyla Çıkan Diyetleri Yapmak

3. Ünlülerin Adıyla Çıkan Diyetleri Yapmak

Oldukça önemli diyet hataları arasında olan ünlülerin adıyla insanlara sunulan diyetleri uygulamak insanlarda yanlış uygulamalara sebep olabilmektedir. Son dönemlerde sanal ortamlarda veya televizyonlarda duyduğumuz, Rihanna Diyeti, Madonna Diyeti olarak adlandırılan diyetler her bünye için aynı etkiyi göstermeyebilir. Bu maddenin diyet yanlışları bölümünde yer almasının sebebi kişiye ait diyet listeleri olmalarından kaynaklanmaktadır. Şöyle ki her insanın yaşayış tarzı, beslenme şekli, görüntüsü veya kilosu farklı olduğu gibi zayıflarken uygulayacağı uygulamalarda farklılık göstermektedir. Rihanna’nın uyguladığı ve oldukça olumlu sonuçlar aldığı bir diyet programı başka bir insanda zararlı sonuçların yaşanmasına sebep olabilir.

4. Zayıflama İlaçlarını Bilinçsizce Kullanmak

4. Zayıflama İlaçlarını Bilinçsizce Kullanmak

Aslında saydığımız diyet yanlışları listesi içerisinde oldukça önemli yer tutan bu madde televizyon haberlerinde duyduğumuz zayıflarken ölen birçok kişinin sebebi olmuştur. Bir hekime başvurmadan kullanılan zayıflama hapları ve diğer diyet yanlışları insan vücudunda böbrek yetmezliği, sinir sisteminde çökme, kalp krizi, troit hormonlarında hasar, karaciğerde toksik etki ve bağırsaklarda bozulma gibi birçok hayati önem taşıyan olumsuzluklara sebep olmaktadır. Zayıflama hapları işe yaramaz ve tamamen gereksizdir diyemeyiz ancak diyetlerim olarak bizim tavsiyemiz diyet ve egzersiz yoluyla doğal zayıflamadan yanadır. Bunun dışında zayıflamamı destekleyici ilaç takviyesi yapmak istiyorum derseniz bu sürece başladığınızda doktor gözetiminde uygulamalar yapmalı ve bilinçsiz adımlardan kaçınmalısınız.

5. İnsan Vücudu İçin Gerekli Olan Besinleri Yasaklamak

5. İnsan Vücudu İçin Gerekli Olan Besinleri Yasaklamak

Yapılan diyet hataları özellikle beslenme konusunda yapılmaktadır. Eğer diyet listenizikendiniz hazırlıyorsanız kulaktan dolma bilgilerle kilo aldıracağını düşündüğünüz patates, muz, havuç, bezelye ve mısır gibi besinleri diyet listenizden çıkartmakla büyük bir yanlış yapıyor olabilirsiniz. Unutmayın ki hiçbir besin yeteri miktarda kullanıldığında kilo aldırmaz. Ancak bir besinin tamamen listeden çıkartılması ve uzun süre tüketilmemesi vücudun o besine duyduğu ihtiyacın artmasına sebep olacaktır. Amacınız her zaman her besinden sadece vücudunuzun ihtiyaç duyacağı kadar yeterli miktarda beslenmek olmalıdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Gereğinden Fazla Spor Yapmak

6. Gereğinden Fazla Spor Yapmak

Spor yapmak zayıflama sürecinde her zaman önerdiğimiz ve zayıflama sürecinin hem daha sağlıklı hem de daha hızlı ilerlemesi için tercih edilen yöntemlerden biridir. Bu maddenin diyet yanlışları kısmında ne işi var diyebilirsiniz. Şöyle ki eğer düzenli olarak spor yapıyorsanız diyet listenizde spor öncesi ve spor sonrası beslenme bölümünü oluşturmanız gerekmektedir. Yeterli karbonhidrat ve protein alımı olmadan yapılan sporlar kas kaybına ve metabolizmanın yavaşlamasına sebep olmaktadır. Bunun yanında daha önce düzenli olarak spor yapmayan ve fazla kiloya sahip olan kişilerin bu süreçte zor ve uzun süren spor aktiviteleri yapmaları eklem sorunlarının oluşmasına neden olabilmektedir. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre haftada 150 dakika spor yapmak idealdir ancak birkaç güne sıkıştırmamak kaydıyla bu süreyi zamana yayarak artırmak mümkündür. Bu doğrultuyu yakaladıktan sonra kilo verme sürecini hızlandırmak için daha fazla spor yapılması gerektiği bilgisini bir uzmandan alabilirsiniz.

7. Meyve Tüketimini Sınırsız Hale Getirmek

7. Meyve Tüketimini Sınırsız Hale Getirmek

Diyet yanlışları listemizde diğer maddemizde de belirttiğimiz gibi meyveyi listeden tamamen çıkartmak gibi sınırsız bir şekilde tüketmek de büyük bir yanlıştır. Mevsim mevsim farklılık gösteren meyvelerin her biri besin değeri yüksek ve birçok vitamin içeren besinlerdir. Bunların yanında aynı zamanda içerdikleri früktoz nedeniyle gereğinden fazla tüketildiğinde göbek bölgesinde meydana gelen yağlamanın en büyük sebeplerinden biri olabilirler. Bu gibi diyet hatalarından korunmak için özellikle meyvelerinizi listenizde yer alan porsiyonlara göre tüketmeye dikkat etmelisiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
107
17
15
13
13
13
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Oğuz Kağan Aslan

Muz konusunda minik bir ekleme yapmak isterim. Muz, C vitamini, folik asit, potasyum, magnezyum ve lif açısından iyi bir kaynaktır. Muz tokluk sağlayıcı bir ... Devamını Gör