Görüş Bildir
Haberler
Kendisi Daha Gelmeden Fiyatından Söz Ettiren Özleminden Kavrulduğumuz 11 Meyve

etiket Kendisi Daha Gelmeden Fiyatından Söz Ettiren Özleminden Kavrulduğumuz 11 Meyve

Ceylin Atay
20.03.2016 - 14:20 Son Güncelleme: 20.03.2016 - 18:56

Daha dalında olgunlaşmadan fiyatları altın fiyatlarıyla yarışan bu meyveleri düşünürken bile Sahra Çölü'nde suyu bulmuş gibi hissediyor insan. Onlara ulaşana kadar ikiz bebeğe hamile kalmış annelere taş çıkartıyor aşermişliğimizin seviyesi. Ne yalan söyleyelim, 'bu ay kirayı ödemesem de bi kerecik alsam mı' diye her sene ikileme düşürüyor bu meyveler bizi...

1. Erik

1. Erik

Sıramızın en başında pırlanta değerinde olan erik var! Daha tam olarak pazara manava düşmeden sadece süpermarketlerde minyon plastik kaplarda bulabileceğimiz 7 adet mikroskobik eriğe nasıl da gözümüz yaşlı bakıyoruz mevsiminden önce..

2. Çağla

2. Çağla

Bir erik etkisi yaratmasa da kış aylarının bittiğini haberdar eden yegane milli meyvemiz çağlayı ayakta alkışlıyoruz.

3. Kiraz

3. Kiraz

Kulağımıza küpe yapalım demeden önce gerçek anlamda bir küpe küçüklüğünde satılan kiraz, ilkbaharın sonlarına doğru hakkını veriyor, daha bir dolgun daha bir tatloş oluyor.

4. Çilek

4. Çilek

Kış aylarında sanırsınız NASA sponsorluğu ile uzayda yetişiyor, öyle bir pahalı öyle bir havalı. Ancak yaz aylarına yaklaşırken o sosyetik triplerinden eser kalmıyor, halkın adamı oluyor çilek kardeşimiz.

5. Dut

5. Dut

Dut familyası kendi halinde olsa da her 365 günde en az bir kere yemek istiyor insan, ne bileyim eksik kalmayalım istiyoruz sanırım.

6. Frambuaz

6. Frambuaz

Aslında yaz sonu gelen frambuaz  pek geleneksel Türk sofrasına hitap etmese de masaya konduğunda fiyakalı durduğu için özel günlerde, kız istemede, Oscar gecesi izlerken falan servis edilebilir.

7. İncir

7. İncir

Tatlısı yapılan, reçeli yapılan, filmi yapılan incir, masalara konulduğu anda anlıyoruz ki Ağustos gelmiş, okula geri dönüş yaklaşmış, yazın o son bronzluğu bize yadigar kalan son şeyimiz olacak ama yine de yemesi keyifli bir meyve olarak listemizde yer alıyor.

8. Kayısı

8. Kayısı

Bundan iyisi Şam'da kayısı mı bilemeyip biz yine Malatya kayısımızı çok sevsek de pazara, markete düşmeden önce akıllara zarar bir fiyatla karşımıza çıkıyor, bize de bir süre kurusuyla yetinmek kalıyor.

9. Şeftali

9. Şeftali

Şeftalinin genelde kendine göre bir tavrı olur, önce bir meydana çıkar ama yüz ekşitir, sonra tatlı tatlı gönül alır. Kendini bulunca da tadına doyum olmaz da olmaz!

10. Karpuz

10. Karpuz

Hakkını yemeyelim, aslında mütevazi bir meyvemiz ama yine de sahneye çıkmadan önce adından çokça söz ettiriyor. Kavun kankasının, beyaz peynir yaz aşkının yolunu gözlüyor.

11. Kavun

Evet, kavun belki her gün kavun ama yaz mezesinin kavunu bir ayrıdır. Bu nedenle yaz aylarında rakının yanında efkarımıza sevincimize ortak olan yaz kavunu, seni de unutmadık!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
406
120
21
21
16
15
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ylaria

KARPUUUUUĞĞĞĞZZ <3<3<3

Sertaç Gönültaş

erik de kütür gibiymiş yenge yenge

Mavi Kedi

Fakirler ölsün zaten. Hatta orta halliler de ölsün.

katilice

harbiden amk bir fakir olarak söylüyorum yaşamak çok zor......