Windows Kısayol Tuşları Ne İşe Yarar?Windows Kısayolları Nasıl Kullanılır
Windows Kısayol Tuşları Ne İşe Yarar?Windows Kısayolları Nasıl Kullanılır
Windows A :
Windows+A yani Windows tuşu ile A harfinin olduğu tuşa aynı anda basarsanız ; İşlem merkezi ekranın sağ tarafında açılır ve panele hızlı erişim sağlarsınız.
Windows B :
Windows+B yani Windows tuşu ile B harfinin olduğu tuşa aynı anda basarsanız ; Varsayılan olarak görev çubuğunun en sağında bulunan bildirim alanı görüntülenir. Bildirim alanı; şarj durumu, internet ağ bağlantısı göstergesi, gelen e-postalar, güncelleştirmeler gibi bilgiler hakkında durum ve bildirimler sağlayan program simgelerini içerir. Simgelerin bildirim alanında görüntülenme şeklini düzenleme için ayarları ekli sayfadan inceleyebilirsiniz.
Windows C :
Windows+C yani Windows tuşu ile C harfinin olduğu tuşa aynı anda basarsanız ; Windowsphone kişisel asistanı Cortana’ya erişim sağlarsınız. Cortana; Şimdilik Windows Phone mobil cihazları kontrol etmek için kullanılan kısa yolun adı olarak kullanılsa da ilerleyen dönemde tüm Windowslarda kullanımının aktif olması bekleniyor. Windows Phone kişisel yardımcı Cortana hakkında detaylı bilgi ekli sayfada bulunmaktadır.
Windows D :
Windows+D yani Windows tuşu ile D harfinin olduğu tuşa aynı anda basarsanız ; Masa üstü ekranına geçiş yaparsınız. Bu işlem sonrasında tekrar Windows ile D tuşuna aynı anda basarak bir önceki ekrana dönüş yapabilirsiniz.
Windows E :
Windows+E yani Windows tuşu ile E harfinin olduğu tuşa aynı anda basarsanız ; Dosya gezgini panelini açabilirsiniz.
Windows G :
Windows+G yani Windows tuşu ile G harfinin olduğu tuşa aynı anda basarsanız ; Windows oyun çubuğu açılır. Windows oyun çubuğu kısa yol tuşları için ayrıca alttaki kısa yolları da inceleyebilirsiniz.
Windows Alt G :
Windows+Alt+G yani Windows tuşu ile Alt tuşu ve G harfinin olduğu tuşa aynı anda basarsanız; Oyunun son 30 saniyeyi kaydeder. Kayıt süresini Oyun çubuğu > Ayarlar altından değiştirme imkanınız vardır.
Windows Alt R :
Windows+Alt+R yani Windows tuşu ile Alt tuşu ve R harfinin olduğu tuşa aynı anda basarsanız; Kaydı başlatır veya durdurursunuz.
Windows Alt PrtSc :
Windows+Alt+PrtSc yani Windows tuşu ile Alt tuşu ve Print Screen (PrtSc) harfinin olduğu tuşa aynı anda basarsanız; Oyununuzun ekran görüntüsünü alırsınız.
Windows Alt T :
Windows+Alt+T yani Windows tuşu ile Alt tuşu ve T tuşuna aynı anda basarsanız; Kayıt zamanlayıcıyı gösterir veya gizlersiniz.
İsteyenler Windows oyun çubuğuna kendi kısayollarını da ekleyebilir. Kendi kısa yollarınızı oyun çubuğuna eklemek için, Xbox uygulamasını açıp, kaydetme > Oyun DVR > Klavye kısayolları bölümüne eklemek istediğiniz kısa yolu tanımlayın.
Windows H :
Windows+H yani Windows tuşu ile H harfinin olduğu tuşa aynı anda basarsanız; Tarayıcıda eksarın sağ tarafında paylaşım portu açılır.
Windows I :
Windows+I yani Windows tuşu ile I harfinin olduğu tuşa aynı anda basarsanız; Ayarlar paneli açılır.
Windows K :
Windows+K yani Windows tuşu ile K harfinin olduğu tuşa aynı anda basarsanız; Bağlan paneli açılır ve kablosuz ağlar ile ses cihazlarını otomatik olarak arama yapar.
Windows L :
Windows+L yani Windows tuşu ile L harfinin olduğu tuşa aynı anda basarsanız; Eğer oturum açma için şifre kullanıyorsanız otomatik oturumu kapatır ve bilgisayarı şifreyi girerek oturum açma konumuna çevirir.
Windows M :
Windows+M yani Windows tuşu ile M harfinin olduğu tuşa aynı anda basarsanız; Tüm pencelerin küçültülmesini ve sekmelerin görev çubuğuna indirilmesini sağlar.
Windows N :
Windows+N yani Windows tuşu ile N harfinin olduğu tuşa aynı anda basarsanız; Hızlı not alma özelliğini çalıştırır.
Windows O :
Windows+O yani Windows tuşu ile O harfinin olduğu tuşa aynı anda basarsanız; Cihaz yönünü kilitler.
Windows P :
Windows+P yani Windows tuşu ile P harfinin olduğu tuşa aynı anda basarsanız; Sunum modu aktif olur.
Windows R :
Windows+R yani Windows tuşu ile R harfinin olduğu tuşa aynı anda basarsanız; Çalıştır paneli açılır.
Windows S :
Windows+S yani Windows tuşu ile S harfinin olduğu tuşa aynı anda basarsanız; Tarayıcıda ekranın sol tarafında arama paneli açılır.
Windows T :
Windows+T yani Windows tuşu ile T harfinin olduğu tuşa aynı anda basarsanız; sıra ile görev çubuğu uygulamaları arasında geçiş yaparsınız. Açık olan görev çubuğu uygulaması ekranda küçük bir kutuyu altta gösterir. Windows logolu tuşla beraber t harfine her basışta bir yandaki görev çubuğu uygulamasına geçiş yapar.
Windows U :
Windows+U yani Windows tuşu ile U harfinin olduğu tuşa aynı anda basarsanız; Erişim Kolaylığı Merkezi paneli açılır.
Windows V :
Windows+V yani Windows tuşu ile V harfinin olduğu tuşa aynı anda basarsanız; Bildirimlerde gezinme yaparsınız.
Windows Shift V :
Windows+Shift+V yani Windows tuşu ve Shift tuşuyla V harfinin olduğu tuşa aynı anda basarsanız; Bildirimlerde ters yöne gezinme yaparsınız.
Windows X :
Windows+X yani Windows tuşu ile X harfinin olduğu tuşa aynı anda basarsanız; Masa üstü bilgisayarlarda ekranın sol tarafında Hızlı bağlantı menüsü paneli açılır.
Windows Z :
Windows+Z yani Windows tuşu ile Z harfinin olduğu tuşa aynı anda basarsanız; Tam ekran bir uygulamada kullanma imkanı olan komutları gösterir.
Windows , :
Windows+, yani Windows tuşu ile , (virgül) işaretinin olduğu tuşa aynı anda basarsanız; Masa üstü ekranını geçici olarak görüntülenir. Tuştan elinizi çektiğiniz an masa üstü ekranı kaybolur.
Windows Pause Break :
Windows+Pause Break yani Windows tuşu ile Pause Break yazısının olduğu tuşa aynı anda basarsanız; Sistem özellikleri iletişim kutusu açılır. Pause Break tuşu; duraklat tuşu olarak da tanımlanmaktadır.
Windows CTRL F :
Windows+Ctrl+F yani Windows tuşu ile Ctrl tuşu ve F harfinin olduğu tuşa aynı anda basarsanız; Bilgisayarda arama yapmanız için bir kutu açılır.
Windows Shift M :
Windows+Shift+M yani Windows tuşu ve Shift tuşu ile M harfinin olduğu tuşa aynı anda basarsanız; Simge durumuna küçülmüş olan penceler masa üstü görev çubuğuna geri yüklenir.
Windows Sayı :
Windows+Sayılardan herhangi biri yani Windows tuşu ile herhangi bir sayı tuşuna aynı anda basarsanız; Masa üstündeki araç çubuğu uygulamalarından o sayı sırasındaki uygulama açılır.
Windows Shift :
Windows+Shift yani Windows tuşu ile Shift tuşuna aynı anda basarsanız; Ekran okuyucusu açılır.
Windows Tab :
Windows+Tab yani Windows tuşu ile Tab tuşuna aynı anda basarsanız; Görev görünümü açılır. Bu tuş sekme tuşu olarak da bilinir ve klavyede Caps look tuşunun üzerinde sağa ve sola yönlenmiş ok işareti ile yer alır.
Windows Aşağı ok :
Windows+Aşağı ok yani Windows tuşu ile aşağı ok işareti olan tuşu aynı anda basarsanız; Açık olan uygulama penceresini ekrandan kaldırır veya masa üstü penceresini simge boyutuna küçültür.
Windows Yukarı ok :
Windows+Yukarı ok yani Windows tuşu ile yukarı ok işareti olan tuşa aynı anda basarsanız; Pencerenin ekranı kaplamasını sağlar.
Windows Sol ok :
Windows+Sol ok yani Windows tuşu ile sola ok işareti olan tuşa aynı anda basarsanız; Uygulama veya masa üstü penceresinin ekranın solunda açılmasını sağlar.
Windows Sağ ok :
Windows+Sağ ok yani Windows tuşu ile sağa ok işareti olan tuşa aynı anda basarsanız; Uygulama veya masa üstü penceresinin ekranın sağında açılmasını sağlar.
Windows Ara Çubuğu :
Windows+Ara çubuğu yani Windows tuşu ile ara çubuğu tuşuna aynı anda basarsanız; Giriş dili veya klavye düzeni ayarı seçimi yapmanız için bir kutu açılır.
Yorum Yazın