Görüş Bildir
Haberler
Vücudumuzda Sinsice Baş Gösteren Magnezyum Eksikliğinin 10 İşareti

Vücudumuzda Sinsice Baş Gösteren Magnezyum Eksikliğinin 10 İşareti

Süreklilik arz eden iş güç arasında bazen kendimize bakmaya, kontrollerimizi yaptırmaya zaman bulamıyoruz ve beslenmemizdeki eksiklikler bize bazı sinyaller gönderiyor. Bu sinyallere aldırmayıp eksikliği artırdığımız sürece ise daha ciddi problemlerle karşılaşabiliyoruz. Vücut sağlığı için önemli bir yere sahip olan magnezyum da eksikliğinde ciddi problemlere sebebiyet verebiliyor.

Kaynak: 1, 2

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hipomagnezemi olarak da bilinen magnezyum eksikliği sıklıkla gözden kaçan bir sağlık problemidir.

Hipomagnezemi olarak da bilinen magnezyum eksikliği sıklıkla gözden kaçan bir sağlık problemidir.

Kan testlerinde eğer sonuçlara eklenmezse magnezyum eksikliği görülmez ve şikayetleriniz eğer buna bağlıysa ne denerseniz deneyin çare olmaz.

Magnezyum, vücudun gelişimi açısından oldukça önemlidir ve eksikliğinde önemli sorunlara yol açabilir.

Bu eksiklik özellikle kaslarda ve vücudun tüm organlarında etkili olabilmektedir.

Magnezyum ayrıca vücudumuzda 300'den fazla enzimatik reaksiyonda kullanılır, başka bir deyişle, magnezyumun kimyasal reaksiyonları kolaylaştırdığı anlamına gelir.

Magnezyum eksikliği çok farklı tepkilerle kendini gösterebilir.

Özellikle aşırı alkol tüketenler risk altındadır.

1. Magnezyum eksikliğinin yaygın belirtileri kas seğirmeleri, titreme ve krampları içerir.

1. Magnezyum eksikliğinin yaygın belirtileri kas seğirmeleri, titreme ve krampları içerir.

Bu eksiklik ilerlerse nöbetlere veya kasılmalara neden olabilir.

Takviyeler eksik bireylerde kas seğirmelerini ve krampları hafifletirken, bir derleme, magnezyum takviyelerinin yaşlı erişkinlerde kas krampları için etkili bir tedavi olmadığı sonucuna varmıştır.

İstemsiz kas seğirmelerinin başka birçok nedeni olabileceğini unutmayın. Örneğin, stres veya çok fazla kafein neden olabilir.

Ayrıca bazı ilaçların yan etkisi veya nöromiyotoni veya motor nöron hastalığı gibi nörolojik bir hastalık belirtisi olabilir.Seyrek seğirmeler normal olsa da, belirtileriniz devam ederse doktorunuzu görmelisiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Magnezyum eksikliği zihinsel uyuşukluğa, duygu eksikliğine, deliryuma ve hatta komaya neden olabilir.

Ruhsal bozukluklar magnezyum eksikliğinin başka olası bir sonucudur. Gözlemsel çalışmalar düşük magnezyum düzeylerini artmış depresyon riski ile ilişkilendirmiştir. Bilim adamları kesin bir sonuca varamasalar da magnezyum eksikliğinin kaygıyı da artırabileceğini tahmin etmektedirler.

3. Magnezyum eksikliğinin şiddetli astım ile ilişkili olduğu düşünülmektedir.

Araştırmacılar, magnezyum eksikliğinin, akciğerlerin hava yollarını kaplayan kaslarda kalsiyum birikmesine neden olabileceğine inanıyorlar. Bu solunum yollarının daralmasına neden olur, nefes almayı zorlaştırır. Bilim adamları bazı hastalarda şiddetli astımın magnezyum eksikliğinin bir belirtisi olabileceğini düşünmektedir ancak kesin bir yargıya varabilmek için daha fazla çalışmaya ihtiyaç vardır.

4. Magnezyum eksikliği osteoporoz ve kemik kırılma riskini artırabilir ancak bu risk birçok faktörden etkilenir.

Osteoporoz riski, birçok faktörden etkilenir. Bunlar arasında yaşlılık, egzersiz eksikliği ve D ve K vitaminlerinin yetersiz alımı sayılabilir. Magnezyum eksikliği de osteoporoz için bir risk faktörüdür. Eksiklik doğrudan kemikleri zayıflatabilir, fakat aynı zamanda kemiklerin ana yapı taşı olan kandaki kalsiyum seviyesini de düşürür.

Sıçanlarda yapılan çalışmalar, diyetle magnezyumun azalmasının kemik kütlesinin azalmasıyla sonuçlandığını doğrulamaktadır.

Sıçanlarda yapılan çalışmalar, diyetle magnezyumun azalmasının kemik kütlesinin azalmasıyla sonuçlandığını doğrulamaktadır.

İnsanlarda böyle bir deney yapılmamasına rağmen, çalışmalar düşük kemik mineral yoğunluğu ile zayıf magnezyum alımını ilişkilendirmiştir.

5. Magnezyum eksikliği yorgunluğa neden olabilir.

Fiziksel veya zihinsel tükenme veya güçsüzlük ile karakterize bir durum olan yorgunluk, magnezyum eksikliğinin başka bir belirtisidir. Hepimiz bazı zamanlarda yorgun düşeriz fakat şiddetli veya kalıcı halsizlik sağlık sorununun bir belirtisi olabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Magnezyum eksikliğinin bir başka spesifik belirtisi, myastenia olarak da bilinen kas zayıflığıdır.

Bilim adamları, zayıflığın, magnezyum eksikliği ile ilişkili bir durum olan kas hücrelerindeki potasyum kaybının neden olduğuna inanıyorlar. Bununla birlikte, bu durumlara başka semptomlar eşlik etmedikçe net bir magnezyum eksikliği tanısı konulamamaktadır.

7. Adet döngüsü ile ilgili kas krampları da magnezyum düzeyleri ile ilişkili olabilir.

PMS dönemlerini kramplarla geçiren kadınların semptomları başlamadan önce normalde tükettiklerinden daha fazla magnezyum alması öneriliyor.

8. Kanıtlar magnezyum eksikliğinin kan basıncını artırabileceğini düşündürmektedir.

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, magnezyum eksikliğinin kan basıncını artırabileceğini ve yüksek tansiyonu artırabildiğini göstermektedir ki bu da kalp hastalığı için güçlü bir risk faktörüdür.

İnsanlarda doğrudan kanıt bulunmasa da bazı gözlemsel çalışmalar, düşük magnezyum seviyelerinin veya yetersiz beslenmenin kan basıncını artırabileceğini düşündürmektedir.  Ek takviyeler yüksek tansiyonu olan kişilere fayda sağlayabilir.

9. Magnezyum eksikliğinin semptomlarından biri kalp ritim bozukluğu veya düzensiz kalp atışıdır, bu da felç veya kalp yetmezliği gibi daha ciddi komplikasyonların riskini artırabilir.

Magnezyum eksikliğinin en ciddi belirtileri arasında kalp aritmi veya düzensiz kalp atışı vardır. Bazı kişilerde, kalp atışı arasında duraklama olan kalp çarpıntısına neden olabilir. Konjestif kalp yetmezliği olan bazı hastaların sağlıklı kişilere göre daha düşük magnezyum düzeyleri olduğu görülmüştür.

10. Diğer olası belirtileri arasında baş dönmesi, nefes darlığı, göğüs ağrısı veya bayılma bulunur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Magnezyum eksikliğinizin olabileceğini düşünüyorsanız, şüpheleriniz basit bir kan testi ile doğrulanabilir.

Muhtemel olası sağlık problemleri için doktorunuzla konuşmalısınız. Doktorunuz önerdiği takdirde ilaç tedavisine veya beslenmenize ekleyeceğiniz ürünleri tüketmeye başlayabilirsiniz.

Peki nedir bu besinler?

Peki nedir bu besinler?
  • Badem: 270 mg 

  • Kabak çekirdeği: 262 mg 

  • Bitter çikolata: 176 mg 

  • Yer fıstığı: 168 mg 

  • Patlamış mısır: 151 mg magnezyum içerir.

Diğer büyük kaynaklar arasında keten tohumu, ayçiçeği tohumu, chia tohumu, kakao, kahve, kaju fıstığı, fındık ve yulaf yer alır.

Diyabet gibi vücuttan magnezyum kaybına neden olan bir sağlık bozukluğunuz varsa,

Diyabet gibi vücuttan magnezyum kaybına neden olan bir sağlık bozukluğunuz varsa,

bol miktarda magnezyum açısından zengin yiyecekler yemeyi ya da takviyeleri almayı ihmal etmelisiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
256
62
13
10
8
8
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın