Görüş Bildir
Haberler
Usulsüzlükte Son Nokta: 'Photoshop' ile Bina Kondurup 'İmar Barışı'ndan Yararlanıyorlar

Usulsüzlükte Son Nokta: 'Photoshop' ile Bina Kondurup 'İmar Barışı'ndan Yararlanıyorlar

'İmar Barışı' uygulamasından faydalanabilmek için binlerce kişi başvuruda bulunurken, Hürriyet gazetesi yazarı Deniz Zeyrek, 'bu kadar da olmaz' dedirten bir usulsüzlük yapıldığını aktardı. Zeyrek, kimi vatandaşların inşa edeceği kaçak yapıyı af kapsamına sokabilmek için arazisine Photoshop programı ile bina kondurduğunu yazdı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'İmar Barışı' uygulamasından faydalanmak isteyen binlerce vatandaş başvurularını sürdürüyor. 8 Haziran'da başlayan takvim 31 Ekim'de son bulacak. 

Hürriyet yazarı Deniz Zeyrek de köşesinde, Türkiye'nin gündemindeki İmar Barışı uygulamasını kaleme aldı.

"Trajikomik bir durum"

"Trajikomik bir durum"

Deniz Zeyrek’in bahsettiği otel

Zeyrek, yazısında Rize'deki Fırtına Vadisi'nde suyun kenarına yapılan otel inşaatını hatırlattı. 'Bir Fırtına Vadisi’nde dere kenarına yapılmış o otel inşaatının fotoğrafına, bir Avusturya Alpleri’nde çektiğim fotoğraflara baktım' dedi ve şöyle devam etti: 

'O inşaat fotoğrafı dün bütün gazetelerde ve televizyon haberlerinde vardı. İmar affından faydalananlara ilişkin istatistiklerin yer aldığı “gururlu” haberlerin, ilk selde bir felaketin sahnesi olacak o otel inşaatının fotoğrafıyla çıkması gerçekten trajikomik bir durumdu.'

"Vatandaşlarımız geçmişe dönük affı, gelecekte kullanmanın yolunu bulmuş"

"Vatandaşlarımız geçmişe dönük affı, gelecekte kullanmanın yolunu bulmuş"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki'nin sohbet sırasında imar barışıyla ilgili ilginç bir detay verdiğini belirten Zeyrek, 'Bazı vatandaşlar, gelecekte yapmayı planladıkları kaçak yapıyı varmış gibi Photoshop programıyla arsaya yerleştirip aftan yararlanıyormuş. Yani vatandaşlarımız geçmişe dönük olacağı söylenen affı, bırakın bugünü, gelecekte kullanmanın yollarını bulmuş bile! Sadece şapka çıkarıyorum.' ifadelerini kullandı.

31 Aralık 2017'den sonra inşa edilen yapılar kapsam dışı

31 Aralık 2017'den sonra inşa edilen yapılar kapsam dışı

Özellikle yaylaların kaçak binalarla dolduğu Doğu Karadeniz'de, aftan yararlanabilmek düşüncesiyle kaçak yapılaşmaya hız verildi. Valilikler ise İmar Barışı uygulamasının 31 Aralık 2017'den önce yapılan binaları kapsadığını belirterek, bu tarihten sonra mevzuata aykırı olarak inşa edilen binaların yıkılacağını ve 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası öngören yasal işlem başlatılacağını duyurdu. 

Trabzon’da 1750, Giresun’da 1700, Rize’de 350, Gümüşhane’de ise 306 olmak üzere toplam 4 bin 106 kaçak yapı için yıkım kararı alındı. Bölgede, ilk yıkımlar Uzungöl Tabiat Parkı’nı da bünyesinde bulunduran Trabzon’un Çaykara ilçesinde gerçekleştirildi.

Ayrıca bakınız 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
101
39
19
6
5
5
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kzlt

Üç kağıda gelince kafalar zehir. İşlerine geleni işleme alırlar ucu açık.

Pasif Kullanıcı

yine zehir gibiyiz maşallah

Sedat Yılmaz

imar affı çıktıkça kaçak yapılar bitmez.