Görüş Bildir
Haberler
Türkiye'nin İlk ve Tek Liderlik Okulu Açıldı

Türkiye'nin İlk ve Tek Liderlik Okulu Açıldı

İlhan Gzl
08.08.2015 - 12:06

BLC Eğitim - British Language Center - Liderlik Okulu

BLC Nedir? **- http://www.blcegitim.com/**

BLC insan merkezli öğrenme ve gelişme sistemleridir. Özellikle Ülkemiz öğrencilerinin hayatta başarılı olmak için sahip olması gereken yetenek ve yetkinliklerin niçin elde edilemediği problemine odaklandık. Bu problemlere gerçekçi çözümler getirmek amacıyla eğitim programları geliştiren yaklaşımın adıdır BLC.

Toplumsal olarak bazı önyargılarımız ve aşmamız gereken engellerimiz vardır. Bu engeller bizim öğrenme ve gelişmemizi derinden etkilemektedir. Bu ön yargılar ve problem alanları temel olarak şöyledir.

-Niçin yabancı dil öğrenemiyoruz ?

-Neden kitap okuma alışkanlıklarımız yeterli değil ?

-Matematik denen şeyi bizim zekamızı aşan bir şey mi?

-Sanat neden bize göre değil? Lüks bir şey mi?

-Öz güvenimiz neden düşük? Çevremizle neden sağlıklı iletişim ve ilişkiler kuramıyoruz?

Bu temel problem alanları her gün kendi kendimize yaptığımız eleştiriler arasında yer alır. Sonra bu eleştiriler bir kabule dönüşür ve bunların asla aşılamayacağı düşünülür. Çünkü mevcut eğitim sistemimiz bu alanları ortadan kaldırmak şöyle dursun bizatihi problemin ana kaynaklarından birisidir. Örneğin ilkokuldan üniversite son sınıfa kadar İngilizce öğrenen öğrencilerin seviyesi hep temel seviyede kalır. Matematiği biraz anlayan çocuklar iyi okullara gider diğerlerine geri zekalı muamelesi yapılır. Çocuklar asla kitap okumazlar ama niçin okuma alışkanlığı edinemediklerini kimse bilmez. Biraz resim yapabilen veya müzik yeteneği olan kişilere olağanüstü yetenekli gözüyle bakılır. Ve bu yeteneklerin sadece doğuştan geldiği asla sonardan elde edilmeyeceği düşünülür. Hem çocuklarımızın hem yetişkinlerimizin öfke kontrolünden tutun empati kurmaya, çevresi ile sağlıklı iletişim kurmaya çok ihtiyacı var. Herkes stres altında ve herkes kendi kabuğunda yaşamaya adeta mecbur bırakılmış durumda.

Aslında bu problemler basit bir dil öğrenme, veya matematik öğrenme problemi değildir. Bu problemler hayattaki başarımızı belirleyen temel yetenek alanlarımızdır. Akademik, teknik, ticari ve insani her türlü başarı işte bu beş yetenekle doğrudan ilişkilidir.

BLC eğitim sistemleri bu problemlere odaklanarak, bunların çözümüne yönelik eğitim metotları geliştirmiştir. Bu metotların bir kısmı tamamen BLC eğitimin kendisine ait olmakla birlikte dünyada başarılı olmuş metotları da bünyesine katmıştır. BLC kendi uzmanlıkları yanında alanında uzman bir çok kuruluşla işbirliği yapmaktadır.

BLC eğitim iki ana modül üzerinde şekillenmiştir.

British Language Center.  http://www.britishlc.com/

İngilizce Dil Merkezi İngilizceyi en kolay ve en basit bir şekilde her yaş grubuna öğreten metotlar içermektedir. Dil öğrenmeyi olağanüstü kolaylaştıran ve eğlenceli hale getiren metotları ile bu alanda fark yaratacağı kesindir. Bu metotlar dünyada 30 ülkede başarılı bir şekilde uygulanan metotlardır. Türkiye’de ilk defa BLC tarafından uygulanmaktadır.

BLC Liderlik Okuluhttp://www.blcliderlik.com/

Liderlik fark yaratma, öncü olma, önde olma ve etkileme gücünü ifade eder. Bunun için ise insanların bazı yetenek ve yetkinliklere ihtiyacı vardır. Bu amaçla üç tane program geliştirilmiştir.

Brillant Ledaers Club (Parlak Liderler Kulübü): Çocukların akademik-Sayısal ve soyut zeka eğitimini içerir.

Behavioral Learning Center (Davranışsal Öğrenme Merkezi): Öğrenme ve gelişmenin önündeki engellerin kaldırıldığı,  çocukların sürekli gelişme içerisinde olması için bir çok davranışı kazanmasının sağlandığı eğitimlerdir.

Business Leadership & Coacing (İş Liderliği ve Koçluğu): Yetişkinlerin iş hayatına girmek isteyen veya profesyonel yönetici olarak çalışanların liderlik becerilerinin geliştirildiği eğitimleri içerir.

Bu eğitimlerin tamamı öğrencinin deneyimleyerek öğrendiği veya oyun teorileri içerisinde oyun oynayarak gelişim sağladığı eğitim modülleri şeklindedir. Yani öğrenci tamamen aktif bir özne olarak deneyimleyerek öğrendiği için kalıcı gelişim sağlar. BLC eğitimin en önemli farkı budur.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0