Türk İstihbarat Yetkilisi Açıkladı: Dünyanın Her Yerinden Türkiye'ye Yardım Çağrısı Yapılıyor!
Türk İstihbarat Yetkilisi Açıkladı: Dünyanın Her Yerinden Türkiye'ye Yardım Çağrısı Yapılıyor!
Hamas-İsrail çatışmaları artık 10. gününde. Bölgede yaşanan en trajik olaylardan biri de rehine krizi. Hamas'ın İsrail'e saldırıp pek çok farklı ülkeden insanı rehin alması dünya ülkelerini alarma geçirdi. Ülkeler rehine krizini çözmek için Türkiye'den yardım talebinde bulunmaya başladı. Detaylar içerikte!
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugayları'nın, 7 Ekim tarihinde İsrail'e yönelik başlattığı Aksa Tufanı operasyonu kapsamında yaklaşık 150 kişiyi esir aldığı tahmin ediliyor. Ancak Hamas'ın şu ana kadar toplamda kaç kişiyi rehin aldığının sayısı tam net değil.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
İsrail Dışişleri Bakanlığı'nın paylaştığı verilere göre, Hamas aralarında Amerika Birleşik Devletleri, Tayland ve Paraguay da dahil olmak üzere en az 31 ülkenin vatandaşını rehin aldı.
Hamas ile İsrail arasında süregelen çatışmaların 10. gününe girmişken rehine krizinin nasıl bir şekilde çözüleceği henüz belli değil. İsrail'de esir alınan kişilerin aileleri ve yakınları, çaresizce onlardan haber bekliyor.
Hamas'ın rehin aldığı rehinelerin kimlik bilgilerini öğrenmek isteyen dünya ülkeleri ise Türkiye'den yardım talebinde bulunuyor.
ABD'nin önde gelen gazetelerinden biri olan Wall Street Journal (WSJ), Türkiye'nin rehine krizini çözmek için Hamas ile görüşmeler yaptığını duyurdu.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Adının paylaşılmasını istemeyen bir Türk istihbarat görevlisi, görüşmelerde Hamas militanlarının esir takasını kabul etmek için iki şartı öne sürdüğü ifade etti:
WSJ'ye konuşan Türk istihbarat yetkilisi, "Başta Batılı ülkeler olmak üzere birçok devlet Ankara'yla temas halinde. Mesajları gizlice iletmemizi istiyorlar" açıklamasıda bulundu.
Wall Street Journal ise söz konusu haberinde "Türkiye'deki diplomatlara ve istihbarat görevlilerine, Latin Amerika bölgesindeki ülkeler dahil birçok hükümetten talep yağıyor" diye yazdı.
Dış politikamızı yakından takip edenler bilir; son yıllarda Türkiye'nin dış politikada arabulucuk rolü ön planda. Türkiye, bir NATO üyesi ülke olarak çatışmalarda "kilit arabuluculuk rolünü" üstleniyor.
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
Yorum Yazın
Tabii tabii yardım isteyene gitmek lazım. Çünkü ben mtv falan öderim fazladan ya da ne bileyim telefon alıp kenarda yedek diye tutarsam devlet iptal edebili... Devamını Gör
Niye Türkiye sizin uşağınız mı
lan neden kendi ülkenizden istemiyorsunuz da bizden istiyorsunuz amk, bize bir şey olsa ilk kibriti de bunlar çakar