onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Tatil Rehberiniz Burada! Bozcaada'ya Gidecek Herkesin Çok İşine Yarayacak 16 Tavsiye

etiket Tatil Rehberiniz Burada! Bozcaada'ya Gidecek Herkesin Çok İşine Yarayacak 16 Tavsiye

Hoş bulduk Bozcaada! Ben de geldim sokaklarında kaybolacağım, denizine koşacağım gündüzü farklı akşamı farklı keyif veren bu adaya. En sevdiğim yanı feribotta tanırsın ada misafirlerini. Giderken feribotta gördüğün insan akşam  bir restoranda yan masanda denk gelebilir. Aynı şekilde, dönerken feribotta yine denk gelebilirsin. Selam verirsin 'Nasıl geçti?' diye... Denizi vs. bir yana yarattığı bu samimiyeti güzel Bozcaada'nın. Turkuaz denizi, sokakları ve ada halkı ile bütünleşmiş muazzam bir yer olduğu kesin.

Bozcaada ile ilgili tavsiyeleri sizler için şöyle bir topladım. Umarım Bozcaada yolcularının işine yarar...

Fotoğrafların ve bilgilerin devamı için Instagram'da @seymen.b sayfasını takip edebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Ulaşım Geyikli'den feribotla sağlanıyor.

Ulaşım Geyikli'den feribotla sağlanıyor.

Bozcaada’ya gitmek için Çanakkale’ye 48 km uzaklıkta Geyikli İskelesine gelmeniz gerekiyor. Geyikli İskeleden Gestaş işletmesinden alacağınız tüm biletlerin gidiş dönüş olduğunu unutmayın. Aşağıda sefer saatleri ve ücretlerini paylaşıyorum. Araçla giriş 80 TL, motosikletle 40 TL, yaya 7 TL.

Adada 2 mahalle var.

Adada 2 mahalle var.

Ada merkezi şuanda Cumhuriyet (Rum) ve Alaybey (Türk) mahallesi olarak ikiye ayrılıyor. Cumhuriyet mahallesinde Rum , Alaybey mahallesinde ise Türk mimarisine ait izler var. Farkı da şu, Rum mahallesinde bulunan evlerin bodrumları var. Pencereler daha yüksek ve geniş. Türk mahallesinde ise alt katlar biraz daha yüksek ve dar pencereli. Bunun sebebi de alt katın erzak deposu ya da taşlık olarak kullanılması. Bu arada, Bozcaada Türkiye'de köyü olmayan tek ilçe.

Bozcaada Kalesi

Bozcaada Kalesi

Görüp görebileceğiniz en güzel kale belki de Türkiye’de. Baya bakımlı ve şehri tepeden görebileceğin güzel bir manzarası var. Kalenin bakımı gayet güzel ama içinde hiç bilgilendirici bir yazı göremedim. Mesela kubbe var. Fakat orada zamanında ne olup bitiyordu, hiçbir yazı yok. Rehber olmadan bir şey anlamazsınız.

Bozcaada Müzesi

Bozcaada Müzesi

Bozcaada Müzesi adanın tarihinde yolculuk yapmanızı sağlayacak bir sebep adeta. Adaya gelen eski Fransız seyyah’dan, Ara Güler’den alınan fotoğraflar müzede sergileniyor. Ayrıca, Eczacı Papadopulos ve diğer adalıların hikayesini dinleyebileceğiniz, üzüm taşımacılığındaki küfeler vs. her şey burada. Bozcaada’yı daha iyi tanımak için güzel bir sebep açıkçası. Tam bilet : 10 TL

Fotoğraf çekmeyi sevenler için burası adeta bir cennet.

Fotoğraf çekmeyi sevenler için burası adeta bir cennet.

Adada gezilecek yerler kale, müze ve Bozcaada sokakları. Bozcaada sokaklarında turlamak için fotoğraf makinenizin şarjının full olması ve sürekli poz vermeye hazır olacak bir motivasyonunuzun olması yeterli. Birbirinden güzel duvarların önünde ve sokaklarda fotoğraf çekmekten, çekilmekten yorulabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Nerede denize girilir?

Nerede denize girilir?

Ayazma plajı

Ayazma plajı

Ada’nın en popüler ve kalabalık plajı olduğu kesin. Çünkü ulaşımı kolay. Merkezden kalkan servislerle 10-15 dakikaya ulaşabilirsiniz. Şezlong ve şemsiye kiralaması yapılıyor. Ayrıca Koreli, Ali Baba ve Vahid’in yeri olarak 3 güzel mekanı da var. Bana kalırsa en güzeli Ali Baba. Bir de Bozcaada yoluna doğru giden rampada Manastır isimli bir mekan daha var. Orası da gayet dinlendirici bir mekan.

Habbele plajı

Habbele plajı

Ayazma’dan sonra gelen Sulubahçe Koyu’nun bitişiğinde ki bir koy burası. Gayet güzel denizi var. En önemlisi de Ayazma’ya nazaran daha sakin.

Mermer Burnu

Mermer Burnu

Akvaryum Koyu olarak da bilinir. Bozcaada’da balıkları en yakından görebileceğin nokta burası. Bir çok balık türü ile beraber yüzebilirsin. Bence Bozcaada'nın denize girilecek en güzel noktası burası.

Ataol Beach ve Mitos Beach‘de listenizde olsun.

Adada ulaşım

Adada ulaşım

Adada isterseniz motor, atv veya bisiklet kiralayabilirsiniz. Günlük fiyatları ise şu şekilde: bisiklet için 20 TL, atv için 200 TL ve motosiklet içinse 100 TL. Ayrıca yakıtları da full vermeniz gerekiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Ada gidebileceğiniz mekan önerileri

Ada gidebileceğiniz mekan önerileri

Polente: Ada’nın hemen girişinde sol tarafta köşede enfes bir cafe. Akşamları özellikle baya keyifli oluyor. Ada kültürünü en güzel hissedebileceğiniz noktalardan birisi. Polente ismini adanın en batı ucundaki fenerden alıyor. İşletme sahibi, Hüseyin Bey der ki, Polente gelenlere hoş geldin, gidenlere hoşça kal diyen nöbetçi karşılama uğurlama noktası... Yani burası Ada’nın giriş çıkış kapısıdır.

Eski Kahve: Sakız muhallebisini en güzel deneyimleyebileceğiniz mekan.

Çiçek Pastanesi: Tenedos kurabiyesini denemediyseniz Ada'ya geldim demeyin. Benim favori ürünlerim: kurabiye, patlıcanlı börek, limonata ve dondurmaları.

Veli Dede: Çiçek ve Veli Dede ikisi de son derece kaliteli iş yapıyor. Veli Dede de ayrıca çok güzel reçel ve hamur işleri de var. 4 çeşit kurabiye ve diğer ürünleri için değerlendirin derim.

Koreli: Koreli’de Ayazma’ya karşı  patates kızartmasını ve içeceğini deneyebilirsiniz.

Ali Baba: Personeli harika ilgili bir kere. Ayrıca ev yapımı patatesleri ve güveçte karidesi gayet lezzetli. Hem plajın dibinde hem de son derece keyifli salaş bir mekan. Listenizde olsun!

Adanın Cuma'sı! :)

Adanın Cuma'sı! :)

Kuzine kalenin sağ tarafında kalan caddede yer alıyor. Menüsü gayet geniş, mekan ferah. Deniz kenarında mis gibi yer aslında. Ama bir ilginç mesele de şu; adanın tek siyahisi burada yaşıyor. Adı Ali. Ama ben Cuma diyorum. Robinson Cruise ve Cuma’nın Cuma’sı hani. Aslında Zambiyalı ama inanılmaz akıcı Türkçe biliyor. Hatta Gaziantep şivesi yapmasını rica ederseniz şovunu da izleyebilirsiniz. Son derece güzel, samimi bir mekan.

"Hediye ne alabilirim?" diye soranlara:

"Hediye ne alabilirim?" diye soranlara:

Reçel: Süt, patlıcan, domates, nar ve daha onlarca reçel çeşidi üretiyorlar. 5-10 lira arasında değişen rakamlara bu ürünlerden satın alabilirsiniz.

Şarap: Corvus ve Talay en iyi şarapçıları bence. Bu şarapların fiyatı da 30 ile 500 TL arasında değişiyor.

Kurabiye: Çiçek Pastanesi’nde ve Veli Dede’de Tenedos Kurabiyesini paket yaptırıp sevdiklerinize hediye edebilirsiniz.

El işi ürünler: Cam işçiliği Ada’da gitgide yükselen bir alan. Çok güzel atölyeler ve hediyelik ürün düşünebileceğiniz noktalar var.

Kekik: Ada'nın limon ve dağ kekiği meşhur. Tezgahlarda bulabilirsiniz.

Sabah ritüeli

Sabah ritüeli

Sabah ritüeli burada Çınaraltı'dır. Sabah uyandığınızda otel kahvaltısı öncesinde Çınaraltı'na gidin ve ister gazetenizi okuyun ister çayınızı söyleyin, hatta meydanda öylece gelen geçeni izleyin. Patlıcanlı böreği de pek güzeldir onu da es geçmek istemezsiniz. :)

Kahvaltı için Patiska Bağ Evi:

Kahvaltı için Patiska Bağ Evi:

Oya Hanım inanılmaz güzel bir mekan yapmış. Patiska zengin kahvaltı çeşidi ve sunumlarıyla Adanın en iyilerinden.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

"Akşam ne yapsam?" diyenlere 3 öneri:

"Akşam ne yapsam?" diyenlere 3 öneri:

Sandal Meyhanesi

Sandal Meyhanesi

Adanın meyhaneleri kendine has mezeleri sayesinde daha güzel oluyor. Gayet keyifli bir mekan. İşletme sahibi Ahmet Bey çok etkili. Masa masa hatır sorar. :)

Ada’m

Ada’m

Meyhane kısmında bir önerim de burasıdır. Çok orijinal mezeleri var. Sunumları da gayet güzel. Personel ilgili, ortam güzel...

Cabalı Meyhane

Cabalı Meyhane

Ülkü şef artık Türkiye’de tanınan birisi zaten. Meyhane konusunda Bozcaada’da en çok tercih edilen mekanlardan biri burası. Personeli ilgili, sunumları gayet güzel. Ayrıca eminim çok farklı meze çeşitleri deneyimleyebilirsiniz.

Gün batımı...

Gün batımı...

Bozcaada'nın en batı ucu ve Türkiye’de güneşin batışını en güzel izleyebileceğiniz noktalardan birisi. Rüzgar güllerinin az ilerisinde en uçta ise, Bozcaada’ya girişte de gördüğünüz ve adını buradan alan Polente, yani fener var. Bu bölgeye araçsız gelmek çok zor. Bu yüzden taksi veya kendi aracınız lazım. Bozcaada’ya gelip burayı görmediyseniz, ben Bozcaadayı gördüm, bilirim demeyin! Aracınız yoksa meydandan minibüsler kalkıyor. Benden tavsiye: Hava kararmasından 2-3 saat önce alın piknik örtünüzü, yapın alışverişinizi fırlayın oraya! Eminim Bozcaada'nın en güzel anını burada yaşayacaksınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Peki, Bozcaada’da nerede konaklamalı?

Peki, Bozcaada’da nerede konaklamalı?

Ada'ya gittiğinizde sizi misafir edebilecek çok sayıda butik otel mevcut. Ela Tenedos, Patiska, 9 oda, Kale Pansiyon, BozcaOda bunların en çok tercih edilenlerinden...

Bir Bozcaada Sözü..

Bir Bozcaada Sözü..

Bozcaada 4 çevresi huzurla çevrili kara parçasıdır..

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
228
83
6
6
3
2
1
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
akyüz

keşfedildikten sonra huzuru kaçan ada! insanlar foto çekip instaya, facebook a yükledikten sonra adadan ayrılıyorlar, en iyi ay'ı Eylül

ebrugenc

Salhane'ye mutlaka uğrayın

Barış Orman

ben 2 kere gittim 3. kere gidilmez