Tarih Boyunca İnsanlığı ve Dünyayı Yok Olmanın Eşiğine Getiren 7 Korkunç Doğal Afet
Doğal afetlerin yıkıcılığını günümüzde de bizzat görmüşken tarihte öyle felaketler yaşanmıştı ki insanlık yok olmaktan kıl payı kurtulmuştu! Meteorlardan salgınlara, Buz Devri'nden volkanlara kadar dünyayı ölümün eşiğine getirmiş olan korkunç doğal afetleri içeriğimizde derledik. Haydi bir göz atın! 👇
Son yıllarda tüm dünyayla beraber ülkemizin de başına pandemiden depreme korkunç felaketler geldi.
1. Dondurucu soğukla beraber yok oluş getiren Buz Devri.
2. 1883 yılında yüzlerce kuyrukluyıldız parçası neredeyse Dünya'ya çarpacaktı!
Ne var ki modern analizler Bonilla'nın gözlemlerinden bambaşka bir sonuç çıkarmıştı!
3. 75 bin yıl önce Endonezya'da meydana gelen süper yanardağ patlaması insan nüfusunu 10 bine kadar düşürmüştü.
4. 15 Şubat 2013'te gözle görülecek kadar Dünya'ya yaklaşan Chelyabinsk Meteor'unu duymuş muydunuz?
5. Bubonik (hıyarcıklı) veba milattan sonra 541 yılında pandemi haline gelerek insanlığı yok olmanın eşiğine taşımıştı.
Avrasya'dan Afrika'ya uzanan bir coğrafyada hızla yayılan hastalık bir yıl içinde 50 milyon insanı katletmişti. 1300'lerde tekrar ortaya çıkan bubonik veba yine milyonlarca insanı ölüme götürmüş hatta tarihe 'Kara Ölüm' olarak geçmişti. Bu yıllarda 75 ila 200 milyon arasında insanın hayatını kaybettiği düşünülüyor...
6. Eski dünya hastalıkları da denen çiçek hastalığı, kızamık, kolera ve karahumma gibi hastalıklar modern tıptan önce terör estiriyordu.
1492'de Amerika kıtasını keşfeden Avrupalılar kendileriyle beraber bu hastalıkları bölgeye taşımış ve yerli halkların neredeyse sonunu getirmişti. Yerlilerin yüzde 90'ı hayatını kaybederken yapılan araştırmalara göre bu hastalıklardan dolayı dünya çapında o kadar çok insan ölmüştü ki gezegenin sıcaklığı düşmüş ve 'Küçük Buz Devri'ne sebep olmuştu!
7. Tambora Yanardağı 1815'te şiddetle patladığında sadece Endonezya'yı değil tüm dünyayı etkilemişti.
Patlamanın gerçekleştiği bölgede anında 10 bin kadar kişi hayatını kaybetse de Kuzey Amerika ve Avrasya'yı daha kötüsü bekliyordu. Patlamadan kaynaklanan kül ve duman Dünya'nın atmosferine yayılarak Güneş ışınlarını engellemiş ve 1816 yılının 'yazı olmayan sene' olarak anılmasına sebep olmuştu.
Küresel sıcaklık tam 5 derece düşmüş ve korkunç soğuklar yaşanmıştı. Beraberinde açlık ve hastalık da getiren bu durum dünya çapında yüz binlerce ölüme neden olmuştu. Tambora süper volkanı halen aktif fakat aynı şiddette patlaması öngörülmüyor.
Bu doğal afetler hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyorum! 👇
Yorum Yazın
bi bitmemişiz amk ahahahahahha
üreyeee üreyeee çoğalacağızzzz ✊