Sağlık Bakanlığı, Günde 5 Gramdan Az Tuz Tüketmenin Kalp ve Damar Hastalıklarını Azalttığını Açıkladı
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Sağlık Bakanlığı, Günde 5 Gramdan Az Tuz Tüketmenin Kalp ve Damar Hastalıklarını Azalttığını Açıkladı
T24'ün haberine göre Sağlık Bakanlığı günde 5 gramdan az tuz tüketmenin inme riskini yüzde 23, kalp damar hastalıklarının hızını ise yüzde 17 azalttığını, bu nedenle daha az tuz tüketilmesi gerektiğini açıkladı.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Sağlık Bakanlığı günde 5 gramdan az tuz tüketmenin inme riskini yüzde 23, kalp damar hastalıklarının hızını ise yüzde 17 azalttığını, bu nedenle daha az tuz tüketilmesi gerektiğini açıkladı.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Sağlık Bakanlığı'na göre; Tuz, vücuttaki su dengesinin korunması, kan basıncının düzenlenmesi, asit-baz dengesinin korunması ve sinir sisteminin ihtiyaçlarının karşılanması açısından oldukça önemlidir. Vücudumuz için önemli bir kaynak olan tuz, fazla tüketildiği takdirde insan sağlığına olumsuz etki yapabilmektedir.
Yüksek tansiyon (hipertansiyon) dünya çapındaki ölümlerin %13'ünden sorumludur. Kan şekerini belirleyen en önemli faktör tuzdur. Günde 2 gramdan fazla sodyum tüketmek veya günde 5 gramdan fazla tuz tüketmek, yüksek tansiyona neden olabilir ve felç ve kalp hastalığı riskini artırabilir.
T24'ün haberine göre, normalden daha az tuz almak kan basıncını düşürmenin ve felç, kalp hastalığı ve böbrek yetmezliği riskini en aza indirmenin etkili bir yoludur. Günde 5 gramdan az tuz tüketmek felç riskini sırasıyla %23 ve %17 oranında azaltır. Dünya Sağlık Örgütü günde 5 gram tuz önermektedir. Ancak birçok Avrupa ülkesinde günlük alım miktarı 8-11 gramdır.
Bu eylem planı dahilinde hayata geçirilen değişiklikler ise şu şekilde:
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
2019 yılında TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde lisans eğitimime başladım. Eğitimim süresince çeşitli platformlar ve gazete topluluklarında çeviri ve yerelleştirme alanlarında aktif rol aldım, bu süreçte dil becerilerimi ve kültürler arası iletişim yetkinliğimi geliştirdim. 2022 yılının Mayıs ayında Onedio’da stajyer olarak başladığım editörlük kariyerime, “Yaşam” kategorisinde sosyal medyadaki trendleri, günümüz ilişki dinamiklerini ve toplumsal meseleleri okuyuculara ulaştırarak devam ediyorum. İçeriklerimde, okuyucuların kendilerinden birer parça bulmasını amaçlıyorum.
Tüm içerikleri
Yorum Yazın