Görüş Bildir
Haberler
PUBG'yi Daha Akıcı ve Yüksek FPS ile Oynamak Elinizde! İşte PUBG FPS Arttırma Rehberi!

PUBG'yi Daha Akıcı ve Yüksek FPS ile Oynamak Elinizde! İşte PUBG FPS Arttırma Rehberi!

Don't mind me
26.02.2019 - 17:34

PUBG'nin çıktığı günlerde sıkça söz edilen optimizasyon sıkıntıları artık bitti denilebilir. Ancak orta ve üstü seviye özelliklere sahip bir sisteminiz olsa da yüksek FPS ile oynamak çok zor. Ne var ki aslında yapacağınız birkaç ayar ile PUBG'yi çok daha kaliteli şekilde oynamanız mümkün. Sistemin özelliklerini PUBG için arttırarak, grafik ayarlarını düzenleyerek daha kaliteli ve akıcı bir oyuna kavuşabilirsiniz. Peki PUBG'de nasıl yüksek FPS alınır, neler yapılmalı? Gereksiz ayarlar hangileri? İşte PUBG'de yüksek FPS almak için yapmanız gerekenler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Zaman geçtikçe PUBG'de grafik ayarları gitgide önem kazanmaya başladı. Artan grafik ihtiyaçları, oyunun ayarları konusundaki çelişkileri arttırdı.

Rekabette üstünlük sağlama adına oyuncular, ''Daha net oyun için yüksek grafikler mi, yoksa daha akıcı bir oyun için düşük netlik ve detayları mı seçmeli?'' Ne yapmalı?

Peki hangi ayarlarda hangilerine dikkat etmeli, daha yüksek FPS ve netlik için ne yapmalı?

Peki hangi ayarlarda hangilerine dikkat etmeli, daha yüksek FPS ve netlik için ne yapmalı?

En önemli ayarları oyun kapalıyken yapacağız, aşağıdaki adımları takip edin.

  • Steam Kütüphanesi içinde PUBG'yi bulup sağ tıklayın ve 'Özellikler'i seçin.

  • 'Genel' seçeneklerine girin ve 'Başlatma Seçeneklerini Ayarla' butonunu tıklayın.

  • Açılan penceredeki satıra aşağıdaki komutu yapıştırın, Tamam diyerek çıkın.

-malloc=system -USEALLAVAILABLECORES -high

Peki bu kodlar ne işe yarıyor?

Peki bu kodlar ne işe yarıyor?

-malloc=system

  • Oyunu Windows’a optimize ederek açar.

-USEALLAVAILABLECORES

  • Tüm işlemciyi kullanır.

-high

  • PUBG çalışırken işlemciniz oyun için daha fazla efor harcar.

İşinize yarayabilecek diğer kodlar:

-maxMem=(4000)

  • Bu ifadeden hemen sonra bir sayı girerek RAM'inizin ne kadarının PUBG'ye ayrılmasını istediğinizi seçebilirsiniz. Tabii bilgisayarınız arka planda başka işlemler de yaptığı için asla tüm RAM'inizi kullanmayın. Örneğin 8 GB RAM sahibiyseniz maxMem=(6000) yazarak 6 GB'lık bir kısmını PUBG'ye ayırabilirsiniz.

-refresh 144

  • Monitörünüzün sahip olduğu yenileme hızı kaç Hertz ise ona uygun bir oyun yenileme oranını ayarlar. Bunu monitörünüze göre seçmeniz gerekiyor. 

-sm4

  • Bu kod, gölgelendiricileri (Shaders) DX11’den DX10’a dönüştürecek ve oyundan gelen dikkat dağıtıcı yansımaları kaldıracaktır.

Ayrıca bilgisayarınızda performans arttırıcı programları kullanarak da oyundaki FPS problemlerini azaltabilirsiniz.

Oyun içindeki grafik ayarları ne anlama geliyor? İdeal ayarlar hangileri?

Oyun içindeki grafik ayarları ne anlama geliyor? İdeal ayarlar hangileri?
  • Camera FOV: FOV ayarları Rainbow Six Siege ve CS:GO gibi FPS oyunlarında oldukça önem arz eden bir ayar. Deneysel olarak değiştirerek deneyebilirsiniz. Yüksek ayarlarda daha fazla görüş alanınız olur ve daha fazla rakip görebilirsiniz ancak FPS düşüşü de yaşayabilirsiniz.

  • Kenar Yumuşatma: Çok Düşük seçerek oyunun daha akıcı hale gelmesini sağlayabilirsiniz.

  • Gölgeler: Bazı oyunlarda gölgeler oldukça önemli, örneğin COD, Battlefield veya Rainbow Six Siege'de gölgelerden hareketle oyunda rakibin yerini görebilirsiniz. Ancak PUBG'de gölgelerin herhangi bir işlevi yok. Düşük seçmeniz tavsiye edilir.

  • Doku: Orta ayarlar görüş ve görsellik için ideal. Bu seçenek grafik kartınıza da bağlı olduğu için seçim size ve setinize bağlı.

  • V-Sync: Oyun camiasının en değişik ayarlarından biri, oyundaki grafiksel hataları engelliyor ancak sistemin daha fazla çalışmasına ve FPS düşüşlerine neden oluyor. Kapalı tutmanız PUBG ve tüm rekabetçi oyunlarda tavsiye edilir.

  • Efektler: El bombasından, kırmızı alana tüm patlamalar, gaz bombaları, kan sıçramaları... Oyundaki pek çok animasyon bu seçenekte seçeceğiniz kaliteye göre değişiyor. Evet daha keyifli bir oyun için Yüksek seviyede oynamak isteyebilirsiniz ancak bu bilgisayarınızı oldukça zorlayacaktır. O yüzden düşük veya çok düşük seviyelerini sizlere tavsiye ederiz.

  • Görüş Mesafesi: Görüş mesafesi, önemli gibi dursa da avantaj sağlayan bir ayar değil, kullanıcıya bağlı. Uzaktaki objelerin ne kadar mesafeden görüneceğini tercih ediyorsunuz.

  • Hareket Bulanıklığı: Dönüş efektlerinde ekranın blurlanması, yani bulanıklaşması, görünüş olarak havalı dursa da kapatmanız gereken bir seçenek.

Bu içeriklere de göz atabilirsiniz!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
103
30
22
12
8
8
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın