Görüş Bildir
Haberler
Pfizer/ BioNTech Aşısının İngiltere'ye Sevkiyatı Başladı

Pfizer/ BioNTech Aşısının İngiltere'ye Sevkiyatı Başladı

Türk bilim insanları Uğur Türeci ve Özlem Şahin'in başında olduğu BioNTech'in Pfizer ilaç firmasıyla ortak geliştirdiği aşıya İngiltere'den onay gelmişti. Onayın ardından tırlara yüklenen aşılar İngiltere'ye sevk edilmeye başlandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İngiltere hükümeti, Pfizer ve BioNTech'in ortak üretimi olan aşının sevkiyatına ise bugün başladı.

İngiliz düzenleyicilerin koronavirüs aşısına yeşil ışık yakmasının ardından TIR'lar, Belçika'nın Puurs şehrindeki Pfizer tesislerinden binlerce doz aşıyla birlikte ayrıldı.

Araçlar özel donanımlı

Araçlar özel donanımlı

Uluslararası haber ajansları az önce yola çıkan aşı TIR'larının fotoğraflarını dünyaya servis etti. Özel donanımlı bu araçlar binlerce doz aşıyı İngiltere'ye kısa sürede ulaştıracak.

Aşıların bozulmadan taşınabilmesi için gereken sıcaklık derecesini sağlayacak bu araçlar salgını bitirecek anahtarı ve deyim yerindeyse salgının kaderini taşıyor.

"Tarihimizdeki en büyük aşılama olacak"

"Tarihimizdeki en büyük aşılama olacak"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Downing Caddesi'ndeki Başbakanlık Konutu 10 Numara'da konuşan İngiltere Başbakanı Boris Johnson, 'Birleşik Krallık tarihindeki en büyük toplu aşılama programı başlamak üzere.' dedi.

Başbakan Johnson, hayatın baharda normale döneceğinden emin olduğunu söyledi. Uluslararası ajanslar sevkiyattan fotoğraflar paylaştı. İngiltere bu aşıdan 40 milyon doz sipariş vermiş ve 10 milyon dozun yıl sonuna dek hazır olmasını beklendiği ifade edilmişti.

Hürriyet

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
34
8
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Onlar Avrupa yapımı aşıyı olsun bizde Çin malı veya milletin olduktan sonra bile virüs kaptığı Rus aşısını olalım amq. Coğrafya kader değildir, ülkemizi daha... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

iktidarımız 20 yıldır .daha yaşanılabilir hale getirmek için uğraşıyor ,zaten

Mr Logical

Bizde o aşının her noktaya soğuk zinciri bozulmadan ulaşmasını sağlayacak alt yapı yok ne yazık ki. O yüzden olacaksak da ya Çin'in ya başkasının üreteceği i... Devamını Gör