Görüş Bildir
Haberler
Peynir Yerine Tutkal, Akçaağaç Şurubu Yerine Mazot Kullanılıyormuş! Ünlü Markaların Gizlediği Yemek Hileleri

Peynir Yerine Tutkal, Akçaağaç Şurubu Yerine Mazot Kullanılıyormuş! Ünlü Markaların Gizlediği Yemek Hileleri

24.07.2022 - 10:03

Alışveriş yapma alışkanlıklarınızın aslında bir kültür ürünü olduğunu biliyor muydunuz? Küreselleşen dünyada toplumun alışkanlıklarını analiz eden bir sektör bile var! Gerek medya gerek raflarda gördüğünüz reklamlar ve sergilenen ürünler, bir hedef kitlesine göre oluşturuluyor. Hedef kitleler; yaş, cinsiyet ve tüketim biçimine göre farklılık gösterebiliyor. Bu faktörleri kullanan markalar, tüketicilerin daha fazla düşünmeden alışveriş yapmalarını sağlıyor. Gelin, hedef kitlelerini etkilemek için ünlü markaların bilinmesini istemedikleri hilelere birlikte göz atalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Âdeta Pamuk Prenses'in elması gibi parlayan elmalar, meğer taze değilmiş.

Âdeta Pamuk Prenses'in elması gibi parlayan elmalar, meğer taze değilmiş.

Manavlardan büyük bir iştahla aldığınız elmaların, eve geldiğinizde hemen çürümeye başlaması hüsrana uğratabiliyor. Bunun nedeni, sizin elmaları iyi muhafaza edememeniz falan değil. Satıcılar, elmalar parlak görünsün ve alıcıları satın almaya yönlendirsin diye onlara belirli yöntemler uyguluyor. Mum erittikleri kaplara elmaları yerleştirdikten sonra elmaları bir güzel siliyorlar. Son hâlini gördüğünüz parlaklığa ulaşmış elmalar, aslında sanıldığı kadar taze ve lezzetli olmuyor.

Pizzadaki peynirler, peynir değilmiş!

Pizzadaki peynirler, peynir değilmiş!

Reklamlarda durmadan sünen, uzadıkça uzayan peynirleri görüp pizza sipariş verdiğiniz oldu mu? Peki, gelen sipariş sizi memnun etti mi? Cevabınız 'Hayır.' ise size mantıklı bir açıklamamız var: Reklam çekimlerinde kullanılan pizza peynirleri aslında bir tutkaldan ibaret. Yanlış duymadınız, daha esnek ve dolgun bir görünüm sağlamak için pizza dilimlerinin arasına tutkal sürüyorlarmış.

Çikolatalara ufak bir dokunuş.

Çikolatalara ufak bir dokunuş.

Makyaj sayesinde insanlar görünümünü değiştirebiliyor ve bambaşka birine dönüşebiliyor. Peki, söz konusu gıdalar olduğunda durum farklılık gösteriyor mu? Gıda boyaları sayesinde değişim mümkün oluyor! Reklamlarda gördüğünüz çikolatalar, akışkanlıklarını gıda boyasından alıyor. Keklerin içindeki çikolata dolgusu da gıda boyası ve tutkalın birleşiminden oluşuyor.

Hemen demlenen çay mucizesi.

Hemen demlenen çay mucizesi.

Çay reklamlarındaki hazırlanan çayların demini hemen alması mucizevi bir olay, değil mi? Aslında o da gıda boyası! Bazen saatlerce süren çekimlere dayanması mümkün olmayan ürünler, taze ve iştah açıcı görünümlerini işte böyle sağlıyor.

Babam böyle pasta yapmayı nereden öğrendi?

Babam böyle pasta yapmayı nereden öğrendi?

Meyvelerin tazeliğinden devam edecek olursak biraz da çilekleri konuşalım. Pasta süsü olarak kullanılan çileklerin albenili pembelikleri pazarlarda hiç de öyle olmuyor. Sır perdesinin aralanmasına hazır mısınız? Reklamcıların bu konudaki suç ortağı: sıvı rujlar! Evet, doğal bir görünüm için çilekleri rujla boyuyorlar. Sebze ve meyvelerin doğal görünmeleri için aynı zamanda saç spreyi püskürtmek gibi tuhaf yöntemler olduğu da biliniyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Balondan ibaret.

Balondan ibaret.

Hayallerinizi süsleyen hamburgere bir türlü kavuşamadınız mı? Eti dolgun, gramajı yüksek, malzemesi bol hamburgerler nedense karşımıza sadece reklamlarda çıkıyor. Bunun nedeni de tabii ki reklam hilesinden kaynaklıyor. Hamburger reklamlarındaki oyunculara bile yenilebilir, gerçek hamburgerler verilmiyor. Çekimden hemen sonra oyunculardan ısırdıkları ürünleri tükürmeleri isteniyor.

Balon şişirir gibi şişirilen tavuklar.

Balon şişirir gibi şişirilen tavuklar.

Bir kova dolusu tavuk sipariş ettiğinizde çoğu zaman sadece kemik yiyorsunuz. Reklamda oynayan eti budu yerindeki tavuklar, sizi kandırıyor. Reklamdaki tavuklar ne yazık ki gerçek değil ve dolgun görünmeleri için balon şişirir gibi onları şişiriyorlar. Yenebilir tavuklar, hızlı üretim sağlanan çiftliklerde yetiştiriliyor. Bu yüzden serbest dolaşan tavuklar kadar doğal bir döngüde beslenmiyorlar. Yetersiz beslenen hızlı üretim ve maliyeti düşük tavukları, kullanıcı beğenisine bu gibi reklamlarla sunuyorlar.

Neden kocaman bir kutu noodle doymanıza yetmiyor?

Neden kocaman bir kutu noodle doymanıza yetmiyor?

Noodlelar plastik poşetlerde veya kutularda satılıyor. Peki, neden kutularda satılan noodleların poşetlerde satılanlardan daha pahalı olduğunu hiç düşündünüz mü? Bunun nedeni, kutu noodleların gramajının kontrol edilmediği zamanlarda daha çok görünmesinden kaynaklanıyor. Kutu noodleları sadece sıcak su dökerek bir başka kaba aktarmadan hazırlayabilirsiniz. Böylece ambalajın içindeki miktarı, kıvamı ve görünümü dert etmenize gerek kalmadığı için az olduğunu anlamıyorsunuz.

"Dışarıda içine ne koydukları belli değil."

"Dışarıda içine ne koydukları belli değil."

Bazen evde daha masrafsız pişirebileceğiniz yemekleri, dışarıdan yemek isteyebilirsiniz. Bunun nedeni, yemeklerin menüde evde yaptığınızdan daha güzel bir görünüme sahip olmaları olabilir. Örneğin evde tükettiğinizden 5 kat daha pahalı bir porsiyon spagettinin daha güzel görünmesinin nedenini merak ediyor musunuz? Fotoğrafı çekilen tabağın ortasına bir kâse veya fincan yerleştirerek çevresini makarnayla kapatıyorlar. Daha kıvamlı ve çekici görünen spagetti, müşterilerin iştahını açıyor.

Akçaağaç mazotu

Akçaağaç mazotu

Pankek kültürü yavaş yavaş tatlı kahvaltılarda yerini alıyor. Reklamlarda üzerinden bal, reçel ve akçaağaç şurubu akıtılan pankeklerin de reklam hilesi bulunuyor. Akçaağaç şurubu yerine göze daha iyi gözükmesi için mazot kullanılıyor. Reklam dâhilerinin dudak uçuklatıcı yöntemleri ve nicesi hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
4
4
3
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın