Görüş Bildir
Haberler
Partiler Sosyal Medyada Ne Kadar Aktif?

etiket Partiler Sosyal Medyada Ne Kadar Aktif?

ATKN
19.10.2015 - 17:10 Son Güncelleme: 20.10.2015 - 15:46

Siyasi partiler, 1 Kasım seçimlerine sayılı günler kala, seçmenlere ulaşabilmek, özellikle gençlere görüşlerini aktarmak ve geri dönüşleri hızla alabilmek için sosyal medyaya yöneldi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Partilerin etkinlikleri, basındaki yansımaları ve canlı yayınlar anlık olarak sosyal medya hesaplarından duyuruluyor. Sosyal medya hesapları arasında en aktif kullanılan mecra ise Facebook ve Twitter olarak öne çıkıyor.

Adalet ve Kalkınma Partisi

Adalet ve Kalkınma Partisi

AK Parti'nin sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki resmi sayfasında bugün itibarıyla 2 milyon 727 bin 939 beğeni bulunuyor. Partiye ait Twitter hesabının takipçi sayısı ise 211 binin üzerinde. Bu yılın mart ayında Facebook sayfasındaki beğeni sayısı 2 milyon 253 bini bulan AK Parti, Twitter'da 112 bine yakın kişi tarafından takip ediliyordu.

Cumhuriyet Halk Partisi

Cumhuriyet Halk Partisi
İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP'nin Facebook'taki resmi sayfası ise 1 milyon 431 bin 611' beğeni aldı. Partiye ait Twitter hesabının takipçi sayısı ise 317 binin üzerinde. Söz konusu rakamlar bu yılın mart ayında Facebook'ta 1 milyon 20 bin, Twitter'da ise 223 binin üzerinde bulunuyordu.

Milliyetçi Hareket Partisi

Milliyetçi Hareket Partisi

Facebook'ta MHP'ye ait hesabı 2 milyon 191 binin üzerinde kişi beğendi. Partiye ait Twitter hesabının takipçi sayısı ise 267 bin 170 binin üzerinde. Söz konusu rakamlar bu yılın mart ayında Facebook'ta 1 milyon 870 bin, Twitter'da ise 187 binin üzerinde bulunuyordu.

Halkların Demokratik Partisi

Halkların Demokratik Partisi

HDP'ye ait Facebook sayfasında beğeni sayısı 1 milyon 252 binin üzerinde bulunuyor. Partinin Twitter'daki takipçi sayısı ise 380 binin üzerinde. Söz konusu rakamlar bu yılın mart ayında Facebook'da 600 binin, Twitter'da ise 157 binin üzerinde bulunuyordu.

'Dijital siyaset devri başladı'

AA muhabirine siyasi partilerin sosyal medya kullanımlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan, Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim görevlisi Doç. Dr. Yusuf Yurdigül, internet teknolojisinin yaygınlık kazanması ve sosyal ağların devreye girmesiyle 'dijital siyaset' veya 'online siyaset' devrinin başladığını ifade etti.

Facebook ve Twitter’ı bireylerin bir siyaset aracından ziyade eğlence ve sosyalleşme aracı olarak gördüklerini aktaran Yurdigül, 'Eğer sosyal medyayı halkın siyasete katılımı ve demokrasinin gelişimi için bir araç olarak kullanmak istiyorsak öncelikle bireylerin gerçek hayatta da siyasi konulara ilgi duymasını ve aktif roller almasını sağlamalıyız' değerlendirmesinde bulundu. 

'Gençler sosyal medyada'

Bilişim Hukuku alanında çalışmalar yapan Cenk Derinözlü de sosyal medyanın çok hızlı bir şekilde bilgiyi ürettiğini ve sosyal ağların bunu çok geniş kitlelere yine aynı hızda yaydığını belirtti. Derinözlü, kullanıcı hem bu bilginin üretilmesinde hem de yayılmasına aktif olarak yer aldığını ifade etti.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
544
142
79
59
30
19
0