Görüş Bildir
Haberler
Pakistan'da Aşırı Sıcaklar Can Almaya Devam Ediyor...

Pakistan'da Aşırı Sıcaklar Can Almaya Devam Ediyor...

Onedio Medya
23.06.2015 - 21:33 Son Güncelleme: 25.06.2015 - 12:38
İçeriğin Devamı Aşağıda

Pakistan’da aşırı sıcaklar can almaya devam ediyor. Sıcaklığın yer yer 45 dereceyi geçtiği ülke genelinde hayatını kaybedenlerin sayısı bini aştığı bildiriliyor.

En çok ölümün yaşandığı başkent Karaçi alarm durumuna geçti. Halkın evinde kalması için okul ve işyerleri için tatil ilan edilirken, Başbakan Navaz Şerif, acil durum önlemlerinin alınması için çağrıda bulundu.

"Ölümler artabilir"

"Ölümler artabilir"

Sind'in diğer bölgelerinde ve Pencap eyaletinde de onlarca kişinin öldüğü kaydedildi. Bölgede geçen cuma gününden beri hava sıcaklığının 45 derecenin üstünde seyrettiği belirtiliyor.

Pakistanlı sağlık yetkilileri, 4 binden fazla kişinin de sıcak çarpması ve bitkinlik nedeniyle hastanelerde tedavi altında olduğunu söyledi. Yetkililer, ölümlerin artmasından endişe ediyor.

İzinler iptal

İzinler iptal

Sind eyaletinde tüm hastanelere acil durum çağrısı yapılırken doktor, hemşire ve diğer sağlık personelinin izinleri iptal edildi. Tıbbi malzeme sıkıntısının çekildiği hastanelerde morgların ise dolu olduğu belirtiliyor.

Çok sayıda yoksulun yaşadığı 20 milyonluk Karaçi kentinde salı günü insanların evden çıkmamaları istendi. Kentte aşırı sıcaklar nedeniyle üniversitelerdeki sınavlar da ertelendi.

Meteoroloji yetkilileri, salı akşamı fırtına ile başlaması beklenen ilk muson yağmurunun havayı biraz serinleteceği tahmininde bulunuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

DW ve euronews | Fotoğraflar: Reuters

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0