Ne Kadar Saftiriksin?
Gerçeklerle yüzleşme zamanı geldi! Saftirik misin değil misin?
Sen ne derece saftiriksin? :)
Testi çöz, öğren!
1. İlkokulda nasıl bir öğrenciydin?
2. Okulda veya iş yerinde grup projelerinde işin sana yıkıldığını hissettiğin anda tepkin nasıl oluyor?
3. Biriyle takıştın, ama karşı taraf hata yapandı: Üzerindeki kızgınlığı nasıl atardın?
4. Peki sence 'yırtık' olmak mı yoksa her zaman 'usülüne göre' davranmak mı?
5. Yalan söyleme konusunda kendini hangi seviyede görüyorsun?
6. Yeni bir ortama girdiğinde insanlarla kaynaşma süren ne kadar?
7. Eğer bir politikacı olsaydın söylemlerin nasıl olurdu?
8. Son olarak sence kibar olmak önemli mi?
Çok nadiren de olsa arada saflığın oluyor!
Sen de bu hayatı düşe kalka öğrenenlerdensin! Önceleri kötü günlerinde olan insanlara yardım ettin; ya kuru bir teşekkür aldın ya da o 'atlara' bindirdiğin adamlar dört nala koşarak senin toz toprağın içinde bıraktı. Öylece bakakaldın belki çoğu kez, ama artık bunlar geride kaldı ve karşılaştığın zor durumlarda kalbinle değili aklınla hareket ediyorsun. Hayatta her zaman girişken ruhlu insanların kazandığını gördüğün için sen de kendine böyle bir yol izliyorsun haklı olarak.
Sen düpedüz saftiriksin!
Birilerine haddinden fazla güveniyorsan, hayat tecrüben de eksikse 'naif' olarak anılıyorsun. Genelde etrafındaki insanlara o kadar çok güveniyorsun ki senin masumiyetin her zaman aldatılma veya kalp kırılmasıyla sonuçlanıyor. Aslında 'saf' olmak her zaman kötü bir şey olarak görülmemeli, aksine insanı daha iyimser ve girişimci bir hâle getirebilir. Yine de, bu yaftalamadan kurtulmak istiyorsan, çekingen davranıp öyle bir köşede pısıp kalmak yok. Kendi 'güvenli alanından' çıkmanın yollarını ara, başka tecrübelere açık ol. Sosyal hayatta kimlerin güvenilir, kimlerin güvenilmez olduğunu alacağın önlemlerle karar verebilirsin. Bana kalırsa saf olmak salaklık mıdır? Kesinlikle hayır! Çünkü sen gelecek kötülükleri sezme değil, tecrübe etme yoluyla öğreniyorsun.
Aşırı kibarlıktan gelen bir saflığın var!
İnsanları hiçbir zaman yargılamıyorsun, ancak kendi kabuğundan dışarı çıkmamanın ceremesini çekiyorsun. Kibar olmak kötü bir şey mi? Kesinlikle hayır! Ama hemen hemen herkes zaten bir noktada kibardır, fakat sen bu konuda diğerlerine göre çok çok daha hassassın. Kalp kırmak istemediğini biliyorum, ancak herkes senin kadar 'ince' düşünecek diye bir şey yok. Sonra 'vur ensesine, al lokmasını' durumuna düşüyorsun. Bu normal bir flört halinde bile sorun yaratabilir. Şöyle ki, her zaman karşındakinin tavırlarını düzelterek o kişiyi kendine yaklaştıramazsın veya sevdiremezsin. Bir ilişkide sürekli bir şeyleri onaran taraf varsa o ilişki doğru yolda gitmiyordur. Unutma ki her koyun kendi bacağından asılır! Herkes kendi tavırlarından, davranışlarından sorumludur.
Zaman zaman kolay kandırılıyorsun!
Saftiriklerin problemi hayat deneyimlerinin ve muhakeme yeteneklerinin kısıtlı olmasından veya hiç olmamasından ileri gelir, ancak sendeki eksiklik, muhakeme yeteneğini doğru olarak kullanmaman. Etrafında yaşananları görüp hâlâ imkansız beklentiler içine giriyorsan bu naiflik artık alıklıktır. Senin bu durumda olmanın sebebi ise, tecrübe ettiğin şeylerden ders çıkarmayıp hala aynı hatalara düşmen.
Sen saf değilsin baya uyanıksın!
İnsanlarla tanışmaktan geri kalmayan, kendi sınırlarına çekilip bu dünyayı kendine zindan etmeyeceğinin farkındasın! Yol boş iken kırmızıdan da geçersin, sıraya kaynak da yaparsın. Ama bu kesinlikle seni eleştirmek için söylenen bir şey değil, aksine hayatın gerçeklerinin ne kadar farkında olduğunu bil ve gör! Yeni bir yere girdiğinde o ortama çok kolayca uyum sağlayabiliyorsun. Aslında insanoğlunun özüne bakarsan, ilk defa karşılaştığı bir çevrede kendini oraya adapte etmez mi? İşte bu ilkel içgüdün sayesinde bugün 'saftirik' diye anılmıyorsun.
Sen kesinlikle saf değilsin!
Bu nedir arkadaş?! :) Kimseye 'eyvallahın' yok. Kibarlığın, saflığın hor görüldüğü bir yerde hak edene hak ettiği gibi davranmak doğru olabilir belki, ama hayatta yalnızca kalbi nasır tutanlar yok. Belki çoğu defa kalp kırdın, belki her defasında onarmasını da bildin; ancak bu hayatta tecrübe ettiğin o kadar şey var ki, artık neyin iyi, neyin kötü olduğunu bildiğin için ona göre davranıyorsun. Çünkü sen de iyi biliyorsun ki hayatta temiz düşünceli insanlar her zaman daha kolay incinir. Sen aslında bir bakıma duvarları onlarca kuşatma sonrası daha da güçlenen Orta Çağ kalesi gibi kendini tehditlere ve kötülüklere kapalı tutup en sert tedbiri alıyorsun. Belki bazen 'kaba' olarak anılmanın altında yatan sebep de budur.
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorum Yazın
o kadar yalan dolan cevap verdim saf çıkmayayım diye yine saf çıktım onedio bile ne mal olduğumu öğrenmiş amk.
sonucu sadece son soru belirliyor desem ne dersiniz
Yoo üşenmedim baktım diğer sorularda değişiklik yapınca da sonuç değişiyor:)
Bu bilgiler nerde kullanılıyor acaba? Siyasetçi olsan ne yapardın falan... Kime satıyorlar bu verileri çok merak ettim.