Görüş Bildir
Haberler
Mutlaka gidilmesi gereken 18 efsanevi olmuş festivaller

Mutlaka gidilmesi gereken 18 efsanevi olmuş festivaller

Emlak Bakıyor
25.01.2015 - 03:13 Son Güncelleme: 26.01.2015 - 00:32

DÜNYA GENELİNDE EFSANEVİ OLMUŞ EN İYİ FESTİVALLER

Dünyaca ünlü olmuş ve birbirinden garip çok sayıda festivaller bulunuyor. Bunların arasında en ilginç ve efsane olmuş festivalleri sizler için sıraladık. Mutlaka katılmanız gereken 18 efsane festivaller.

Kaynak: http://medyaturk365.com/galeri/mutlak...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

RENKLERİN FESTİVALİ - HİNDİSTAN

RENKLERİN FESTİVALİ - HİNDİSTAN

'RENKLERİN FESTİVALİ' olarak da bilinen holi festivali adını şeytanların kralı hiranyakaşipu'nun kızı holika'dan alıyor. holika, iyinin kötüye karşı zaferini temsil ediyor.

Festival, Hindu Tanrısı Krishna ile sağ kolu ve çocukluk arkadaşı Radha ile ilgili bir efsaneye dayanıyor. Erkekler Krishna'nın arkadaşları rolünü üstlenerek geleneksel kıyafetlere bürünürken, kadınlar da Radha'nın arkadaşlarını temsil ediyor. Erkekler bambu çubuklarıyla karşı koyan kadınlara çiçek ve renkli tozlar atıyor.

Tomorrowland Festivali

Tomorrowland Festivali

Tomorrowland Festivali, 2005 yılından beri her sene Belçika'nın Boom bölgesinde gerçekleştirilen ve Avrupa'nın en büyük müzik etkinliklerinden biri olarak kabul edilen elektronik müzik festivali.

2014 yılında 11. yaşını tamamlamış olacak olan etkinlik, her yılın temmuz tarihleri arasında gerçekleşiyor

Venedik Karnavalı

Venedik Karnavalı

Her yılın başında, Venedik halkı San Marco Meydanı'nda maskeleriyle karnaval geleneğini devam ettirir.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Festival Rönesans döneminde başlamıştır. Ancak nasıl ve tam olarak ne zaman ortaya çıktığı bilinmemektedir. Bununla beraber 18.yüzyıl içerisinde çıktığı tahmin edilir.

Balon Festivali - Amerika

Balon Festivali - Amerika

Her yıl Ekim ayında yüzbinlerce insanı ABD'nin New Mexico eyaletine taşıyan Balon Festivali'nde (Albuquerque International Balloon Fiesta) adeta koskocaman bir lunapark göğe doğru yükselir ve bir müddet sonra küçülüp ortadan kaybolur. Yaklaşık 146 hektarlık bir alana (ki bu da neredeyse 54 futbol sahası büyüklüğünde) yayılan festival sahasında bin bir şekil ve renklerdeki 700'den fazla balonu gökyüzünde seyretmek apayrı bir keyif olsa gerek.

Sabahın erken saatlerinde şafak gösterileriyle başlayan festival akşamları saat 20.00'de yapılan havai fişek gösterileriyle sona eriyor. Farklı yarışmalar, çeşitli eğlenceler içeren festival ayrıca fotoğrafçılık merakı olanlar için de bambaşka kareler yakalama fırsatı sunuyor.

Domates Festivali - İSPANYA

Domates Festivali - İSPANYA

1945'lere uzanan La Tomatina Festivali'nin, gençlerin köy meydanında itişip kakışırken çevredeki manav tezgâhlarından aldıkları meyveleri birbirlerine atmalarıyla başladığı anlatılıyor. Her yıl Ağustos ayının son Çarşamba günü kutlanan festival bir hafta sürüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Burnin Man - Yanan Adam Festivali - Amerika

Burnin Man - Yanan Adam Festivali - Amerika

Burning Man adlı festival, yılda bir kez olmak üzere Amerika’nın Nevada şehrinde yapılan bir festivaldir. Ücretsiz bir festivaldir ve yaklaşık olarak bir hafta sürmektedir. Girişinde ise “Evinize hoşgeldiniz” diyerek karşılanırsınız. Her şeyin ücretsiz olduğu bir festivaldir ve tek amaç eğlenmektir. Sadece giriş bileti ücretlidir, o da festivalin bazı masraflarını çıkartmak için.

Sonunda ise 1963 yılında kendini faşizm adına yakan uzak doğulu budistin anısının hala yer yüzünde olduğunu tüm dünyaya göstermek için “Burning Man” adı altında bir adet iskelet yakılır ve bütün insanlar bunu izler. Çok enteresan insanların olduğu bu festivale giden insanların yaptığı tek yorum ise: “hayatım boyunca tecrübe ettiğim en güzel şeydir” olmuştur

Yanan Adam festivali her yıl 27 Ağustos – 3 Eylül tarihleri arasında yapılmaktadır.

Thingyan Festivali

Thingyan Festivali

Budist inanışına göre yeni yıl, 13 Nisan'da başlıyor. 'Thingyan' festivali kutlamalarına katılanlar, sırılsıklam olana kadar birbirlerine su sıçratıyor.

Thingyan Festivali

Thingyan Festivali

İnsanlar, su atarak geçmiş yılın günahlarından arındıklarına ve yeni yıla beyaz bir sayfa açarak girdiklerine inanıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Fener Festivali - Tayland

Fener Festivali - Tayland

Çoğunluğu Budist olan Taylandlılar, her yıl Kasım ayının ilk haftasında; önceden muz ağacı gövdesinden kesip oyarak oluşturdukları küçük sallarını, çiçekler, tütsüler ve yapraklarla süsledikten sonra, akşamüstü su kenarlarında toplanarak hep birlikte suya bırakırlar.

Bırakılan bu sallarla birlikte üstlerindeki kötülüklerin de uzaklaştığına inanırlar. Loy Krathong – Lantern Festival

Garma Festivali - Avustralya

Garma Festivali - Avustralya

Avustralya’nın yerli toplulukları tarafından (Aborjin) her yıl düzenlenen bu etkinlikte şarkılar söylenir, dans edilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Sanja Matsuri Festivali - Japonya

Sanja Matsuri Festivali - Japonya

Tokyo'nun festivallerini temsil eden Sanja Matsuri, 'mikoshi' adı verilen gezici mabetlerin geçişi ile özdeşleşmiştir.

Her yıl 2 milyondan fazla kişi bu festivale katılıyor

Güneş Festivali (İnti Raymi) - PERU

Güneş Festivali (İnti Raymi) - PERU

Peru- Inti Raymi ( Güneş Festivali ) Inti Raymi diğer bir adıyla “Güneş Festivali” İnka İmparatorluğu’nun en önemli ve saygın tanrılarından biri olan Inti adına düzenlenen bir dini bayramdır. İnkalar yaşamlarını ve inanışlarını gökyüzü olaylarını esas alarak şekillendirirlerdi. En önemli kutlamalarından biri olan bu kutlama hasat zamanının hemen sonunda gerçekleşir. Güneş festivali güney yarımkürede kış gündönümünü simgeler. Inti Raymi’nin kelime anlamı “ Güneşin Dirilişi” olarak bilinir.

Inti Raymi Festivali’nin kutlanma tarihi 24 Haziran’dır. Bizim bu gün kullandığımız takvimde gündönümü 21 Haziran’a denk gelmektedir. Ama İnkaların kullandıkları takvime göre de bu zaman 24 Haziran’a denk gelir. Bundan dolayı da festival bu tarihe göre kutlanır.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Electric Forest Music Festivali

Electric Forest Music Festivali

Electric Forest Music Festivali ise 4 gün süren bir müzik etkinliği festivalidir.

Festival'de lazer ışıkları ve ışık gösterileri ile karanlık orman renkli bir eğlence alanını alır. Festival her yılın haziran ayında gerçekleşir.

Rainforest Dünya Müzik Festivali - Malezya

Rainforest Dünya Müzik Festivali - Malezya

Farklı tarzlardaki ilgi çekici konserleriyle Rainforest World Music Festivali; dünya müziğini kutlamak adına Malezya’nın Sarawak eyaletinde her yıl Temmuz ayında düzenlenen 3 günlük bir festival. 40 bine yaklaşan katılımcı sayısıyla Malezya’da yapılan en büyük müzik festivallerinden biri olan Rainforest, katılımcılarına; geleneksel müzikten çağdaş müziğe kadar geniş bir yelpaze sunuyor.

Fil Festivali

Fil Festivali

Bu festivalde fillere birbirinden değerli ve renkli kostümler giydirilir ve üzerleri değerli taşlarla süslenir.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Cascamorras Festivali - İSPANYA

Cascamorras Festivali - İSPANYA

Güney İspanya’da bulunan iki farklı şehir Guadix ve Baza’nın insanları, tarihe göre birbirleriyle komşu, kardeş ve aynı zamanda rakip olmalarıyla biliniyor. Baza’dan bir grup insanın Virgen de la Piedad’ın fotoğrafını çalması ve 500 yıl önce Guadix'li işçinin gömülü resmin bir parçasını bulmasıyla başlayan husumet, bugün iki şehrin insanlarını temsili bir heykelin hakimeyi için bir araya getiriyor.

Yıllar geçtikçe aradaki mücadele bir husumetten eğlenceli bir festivale dönüşmüş

Glastonbury Festivali - İngiltere

Glastonbury Festivali - İngiltere

Glastonbury Çağdaş Performans Sanatları Festivali (İngilizce: Glastonbury Festival of Contemporary Performing Arts), sadeleştirilmiş kullanımıyla Glastonbury ya da Glasto, yeşil alanda müzik ve canlı sanat performansların sergilendiği dünyanın en büyük açık hava festivalidir. 1970 ve sonrasında hippi akımları ve özgürlük hareketi etkisi ile yapılmaya başlanmış ve günümüzde de her yıl yapılmaya devam etmektedir. İngiltere'nin Pilton, Somerset bölgesinde Glastonbury şehrinde yapılan bir festivaldir. Glastonbury şehri daha öncesinde 1914-1925 arasında yine benzer nitelikte bir başka festivale ev sahipliği yapmış olup bu festivalde bir nevi onun devamı niteliğindedir.

Her yılın Haziran ayının son haftasonunda 3 günlük süre boyunca yapılır. Festival çağdaş müzik etkinlikleri ile her ne kadar tanınmış olsa da, dans, sirk, kabare, tiyatro vb. diğer performans sanatları da festivalde gösterilmektedir. Festivalde müzik olarak rock, elektronik, reggae, halk müziği, hiphop tarzlarında müzikler yanında dünyadaki çeşitli kültürlere ve ülkelere ait müziklere de yer verilmektedir. 2005 yılı itibariyle festival yaklaşık 3,6 kilometre karelik alan üzerine kurulu olup, 385 canlı performans yapılmış 150.000 kişi festivale katılmıştır.[2] 2007 yılında 700 etkinlik 80 sahnede sergilenmiş 20.000 ile 177.000 arasındaki kişi bu etkinliklere katılmıştır.'

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

ÖLÜLER GÜNÜ FESTİVALİ - MEKSİKA

ÖLÜLER GÜNÜ FESTİVALİ - MEKSİKA

Her yıl 1 Kasım tarihinde düzenlenen Dia De Los Muertos olarak da bilinen Ölüler Günü etkinliği dünyanın en sıradışı etkinliklerinden biridir.

Başlangıcının Azteklere dayandığı bilinmektedir. Ölüler Günü, Cadılar Bayramı'ndan farklı olarak korkutma amaçlı değildir. Burada bulunan iskeletler ölenleri simgeler. İnanışlarına göre gerçek ölüm unutulduğunda olur, festivalin amacı ölenlerin unutulmamasını sağlamaktır. Bu amaç doğrultusunda ölmüş olanları simgeleyen şekerden kafatası biblolar, ölenlerin sevdiği kokuların, süslemelerin bulunduğu sunaklar yapılmaktadır.

Uluslar Arası Kum Festivali - PORTEKİZ

Uluslar Arası Kum Festivali - PORTEKİZ

Dünya'nın en büyük kum festivalidir. Uluslar Arası Kum Festivali 15.000 metre kare üzerinde yapılır.

Her yıl 60 kum sanatçısı 35 bin ton kum kullanıyor ve sonrasında bu görmeye değer tablo çıkıyor karşımıza

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam