'Anasından Emdiği Süt Burnundan Geldi' Deyiminin Acı ve Gerçek Hikayesi İçinizi Dağlayacak
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
'Anasından Emdiği Süt Burnundan Geldi' Deyiminin Acı ve Gerçek Hikayesi İçinizi Dağlayacak
''Buyrun cenaze namazına'', ''Güme gitmek'', ''Atma Recep hepimiz din kardeşiyiz'', ''Vermezse mağbut, neylesin Mahmut'' gibi günümüzde de çokça kullandığımız birçok deyimin kökeni Osmanlı dönemine dayanıyor. ''Anasından emdiği süt burnundan geldi'' deyimi de bunlardan biri ve hikayesi çok acı.
Buyrun anlatıyoruz!
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
1595-1603 yılları arasında hüküm süren III. Mehmet tahta geçtikten sonra ilk iş olarak 19 kardeşini boğdurtmuştu. Bu acı olay, özellikle bebek yaştaki kardeşlerin de aralarında bulunduğu birçok kişinin hayatına mal olmuştu.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Bu dehşet verici olayda, bebeklerin annelerinden aldıkları süt ağızlarından ve burunlarından gelmişti. Bu trajik olay, günümüze kadar gelen ''Anasından emdiği süt burnundan geldi'' deyiminin kökenini oluşturdu.
Muhteşem Yüzyıl Kösem dizisinin bir bölümünde de bu tüyler ürpertici hikayeye yer verilmiş ve tabutların saray bahçesinde dizildiği anlar hepimizi gözyaşlarına boğmuştu.
III. Mehmed'in ölümüne dair tarihçiler arasında farklı görüşler ve kaynaklarda çeşitli bilgiler yer alıyor.
20 Aralık 1603 tarihinde hayatını kaybeden III. Mehmed'in ölümü, çeşitli sebeplerle açıklanıyor.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Bazı kaynaklar, III. Mehmed'in sağlığının, Tebriz'in düşmesi gibi doğu cephesinden gelen kötü haberlerle sarsıldığını ve bu stresin sağlığını olumsuz etkilediğini belirtirken, bazı kaynaklarda da mide rahatsızlığı yaşadığı ve bu rahatsızlığın şişmanlık kaynaklı olduğu yazılıyor.
Babası öldükten sonra 13 yaşında tahta geçen I. Ahmet'in cenazeye katılmayı reddettiği ve ''Taht sahibi olmak için 19 kardeşini ve bir oğlunu katleden bir adam, babam da olsa katildir.'' dediği söylenir.
Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
Erciyes Üniversitesi Gazetecilik Bölümü’nden 2019 yılında mezun oldum. Mezuniyetimin ardından alanımla ilgili kendimi geliştirmek amacıyla çeşitli kurslara katıldım ve bu süreçte birçok sertifika aldım. 2020 yılından itibaren editörlük, muhabirlik ve içerik üretimi gibi farklı pozisyonlarda görev alarak medya dünyasında aktif bir şekilde yer aldım. 2024 yılı itibariyle Onedio’da Yaşam Editörü olarak çalışıyorum ve siz okuyucularımıza güncel, ilgi çekici ve farklı içerikler sunuyorum.
Tüm içerikleri
Yorum Yazın
barbar lafı boşuna soylenmemis
barbar sensin, cahil kitap okumaz
Avrupanin ve siyonizmin masasi olan ONEDIO ait gene tarihten anlamaz okumadan entellektüellik taslayan, bilmeden atasina hakaret eden dalmalara yönelik bir p... Devamını Gör
Adam akıllı yazarlar dediğin kim? Dur birkaç tahminde bulunayım. Kadir Mısıroğlu, Yavuz Bahadıroğlu, Mustafa Armağan ya da herhangi bir Akit gazetesi yazarı.... Devamını Gör
At yaprağının tekiymiş şerefsiz. Oğlunun babası için söylediği de şöyle, '( 8irinci Ahmet )''Taht sahibi olmak için 19 kardeşini ve bir oğlunu katleden bir a... Devamını Gör