Görüş Bildir
Haberler
Meteoroloji'den Kuvvetli Yağış ve Rüzgar Uyarısı

Meteoroloji'den Kuvvetli Yağış ve Rüzgar Uyarısı

adem kara
25.01.2014 - 09:30 Son Güncelleme: 25.01.2014 - 13:50
İçeriğin Devamı Aşağıda

Meteoroloji Genel Müdürlüğü | Günlük Rapor

Yapılan son değerlendirmelere göre ülke genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Kuzey Ege'nin iç kesimleri ve İç Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. 

Yağışların; Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege'de kuvvetli (21-50 kg/metrekare), Muğla ve Antalya çevrelerinde çok kuvvetli (51-75 kg/metrekare) ve yer yer şiddetli (76-100 kg/metrekare) olacağı tahmin ediliyor. 

Doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte sabah saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. 

HAVA SICAKLIĞI: Güney kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı bekleniyor. 

RÜZGAR :Genellikle güney ve batı, kuzey kesimlerde kuzey ve doğu yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Marmara, İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun güneyi ve Karadeniz kıyılarında kuvvetli (30-60 km/saat), İzmir ve Aydın'ın kıyı kesiminde yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/s) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

  • KUVVETLİ VE ÇOK KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege'de kuvvetli (21-50 kg/metrekare), Muğla ve Antalya çevrelerinde çok kuvvetli (51-75 kg/metrekare) ve yer yer şiddetli (76-100 kg/metrekare) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, yıldırım, dolu, vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

  • KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara, İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun güneyi ve Karadeniz Kıyılarında kuvvetli (30-60 km/saat), İzmir ve Aydın'ın kıyı kesiminde yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/s) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, çatı uçması vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

  • SOBA VE BACA GAZI ZEHİRLENMELERİNE DİKKAT: Yurdun batı kesimlerinde güney yönlerden esecek rüzgarın soba ve baca gazı zehirlenmelerine sebep olabileceğinden zehirlenmelere karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

  • MARMARA

Çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Edirne, Kırklareli ve Çanakkale çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; bölge genelinde yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/s) eseceği tahmin ediliyor

BALIKESİR Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı 15

ÇANAKKALE Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor. 13

İSTANBUL Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı 15

YALOVA Çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı 16

  • EGE 

Çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, Kuzey Ege'nin iç kesimlerinin yükseklerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bölgenin kıyı kesiminde kuvvetli, Muğla çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor. Rüzgarın; bölge genelinde kuvvetli (30-60 km/s), İzmir ve Aydın çevrelerinde kısa süreli fırtına (50-70 km/s) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR Çok bulutlu ve yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmurlu 

İZMİR Çok bulutlu, kuvvetli sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 14

MANİSA Çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 14

UŞAK Çok bulutlu ve yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmurlu 8

  • AKDENİZ

Çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Antalya çevrelerinde kuvvetli ve çok kuvvetli, yer yer şiddetli olması bekleniyor.

ADANA Çok bulutlu ve sağanak yağışlı 17

ANTALYA Çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kuvvetli ve çok kuvvetli yer yer şiddetli olması bekleniyor. 14

BURDUR Çok bulutlu ve yağmurlu 8

GÜZELYURT Çok bulutlu ve sağanak yağışlı 20

  • İÇ ANADOLU

Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Çankırı, Yozgat, Kayseri ve Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin güneyinde yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

ANKARA Çok bulutlu ve yağmurlu, kuzey ilçelerinin yüksekleri karla karışık yağmurlu 10

ESKİŞEHİR Çok bulutlu ve yağmurlu 8

KIRIKKALE Çok bulutlu ve yağmurlu 9

KONYA Çok bulutlu ve yağmurlu 10

  • BATI KARADENİZ

Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, bölgenin iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

BOLU Çok bulutlu ve yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmurlu 8

DÜZCE Çok bulutlu ve yağmurlu 13

KASTAMONU Çok bulutlu ve yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı 7

ZONGULDAK Çok bulutlu ve yağmurlu 13

  • ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

GİRESUN Çok bulutlu, akşam saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı 12

ORDU Çok bulutlu, akşam saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı 15

SAMSUN Çok bulutlu, öğle saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı 14

TRABZON Çok bulutlu, akşam saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı 13

  • DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Malatya ve Elazığ çevrelerinde yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

ARDAHAN Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren kar yağışlı 3

ERZURUM Çok bulutlu, öğleden sonra kar yağışlı 2

MALATYA Çok bulutlu, öğleden sonra yağmurlu 9

VAN Parçalı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde kar yağışlı 4

  • GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra bölge genelinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

DİYARBAKIR Parçalı zamanla çok bulutlu, öğleden sonra yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.7

GAZİANTEP Parçalı zamanla çok bulutlu, öğleden sonra yağmurlu 10

ŞANLIURFA Parçalı zamanla çok bulutlu, öğleden sonra yağmurlu 13

SİİRT Parçalı zamanla çok bulutlu, öğleden sonra yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. 11

DENİZLERDE HAVA

Batı Karadeniz ve Ege'de fırtına; Doğu Karadeniz ve Batı Akdeniz'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Çok bulutlu ve yağmurlu, Rüzgar: Batı Karadeniz'de doğu ve kuzeydoğudan, öğle saatlerinde batısı güneydoğudan 5 ila 7, açıklarında 6 ila 8, Doğu Karadeniz'de doğu ve güneydoğudan 4 ila 6, batısı kuzeydoğudan 5 ila 7 kuvvetinde, Dalga: 2,0 ila 3,0m, batısı 3,5m Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA Hava Durumu: Çok bulutlu ve yağmurlu, Rüzgar: Güney ve güneybatıdan 4 ila 6, öğle 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE Hava Durumu: Çok bulutlu ve sağanak yağışlı, Rüzgar: Kuzey Ege'de güney ve güneybatıdan 6 ila 8, öğle 5 ila 7, Güney Ege'de güney ve güneybatıdan 5 ila 7, akşam 4 ila 6 kuvvetinde, Dalga: 2,0 ila 2,5m kuzeyi 3,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

AKDENİZ Hava Durumu: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Akdeniz'de güney ve güneydoğudan 5 ila 7, öğle 4 ila 6, Doğu Akdeniz'de doğu ve güneydoğudan 3 ila 5, kıyılar kuzeydoğudan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, batısında zamanla 2,0 ila 3,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Parçalı zamanla çok bulutlu, Rüzgar: Doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,50m, Görüş: İyi.

Kaynak: http://www.mgm.gov.tr/tahmin/gunluk-t...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0