Kurban Kültürünün Antik Mısır'da da Varolduğunu Gösteren Birbirinden İlginç Buluntular
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Kurban Kültürünün Antik Mısır'da da Varolduğunu Gösteren Birbirinden İlginç Buluntular
Kurban kültürü bir inanç veya tanrı için yapılan bir kültürdür. Eski medeniyetler incelendiğinde bir yerlerde herhangi bir şeyi kurban etme olgusuyla karşılaşıyoruz. Farklı uygulamaları ve kendilerine özgü tarzları ile bu kültürü yaşatsalar da sonuç hep aynı... İnandıkları şeylere, duydukları minnete bu şekilde cevap veriyorlar. Bir nevi teşekkür etme şekli olarak algılanabilir. Şu an İslam kültüründe olduğu gibi Antik Mısır'a kadar dayanan kurban kültürünün detayları içeriğimizde.👇
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Kurban ayinleri, her medeniyette olduğu gibi Mısır medeniyetinde de vardı.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Mısırlılar, azılı düşmanları Hititler gibi kurban ayini yaparlar ama Hititler kadar barbar (Mısırlılar, Hititleri Barbar olarak görmekteydiler.) değillerdi.
Mısır duvar resimlerinde kurban ayininin canlandırılmasına rastlamak mümkün olduğu gibi Mısırlıların koç ya da boğa kurban ettiği de bilinen bilgiler arasında.
Mısırlılar her koç ve boğayı da kurban olarak tanrıya sunmuyorlardı. Özellikle siyah renkli koç ya da boğayı asla kurban etmezlerdi. Beyaz renkte, sağlıklı ve kilolu hayvanları özenle seçerler, en ufak bir leke olması durumunda başka hayvana bakarlardı.
Kurban ayinleri çeşit bakımından üçe ayrılırdı:
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Mısırlılar daha çok birinci yöntemi uygularlardı.
Mısırlılar kurban edilen hayvanın kanını alınlarına, yüzlerine ve vücutlarının diğer yerlerine sürdükleri de biliniyor. Akan o kanların günahlarını temizlediklerine ve bu kanı alınlarına sürünce günahsız kalacaklarına inanıyorlardı.
Bu nedenle hayvanın başını Yahudilere vermekten çekinmezlerdi. Hayvanın diğer kalan bölümleri tapınağa ve Mısır halkına dağıtılırdı.
Kurban ayinleri, Mısır medeniyeti içerisinde oldukça önem arz ediyordu. Çünkü tanrıya yaklaşmanın ve bütünleşmenin bir yolu da kurbandı. Her defasında tanrıyla yakınlaşmak isteyen Mısırlılar için kurban etme yöntemi oldukça sık kullanılan bir yöntemdi.
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
2021 yılında Kocaeli Üniversitesi Gazetecilik Bölümü’nden mezun olduktan sonra, medya ve dijital içerik üretimi alanındaki kariyerime Onedio bünyesinde başladım. Kariyerim boyunca, farklı kategorilerde içerik üreterek geniş bir deneyim kazandım. Ancak, özellikle test kategorisindeki içeriklerime odaklanarak, hedef kitleyi hem eğlendirmeyi hem de onlara değerli bir deneyim sunmayı amaçladım. Yaratıcı içeriklerle, okuyucuların ilgisini çekmek ve onların dijital ortamda keyifli vakit geçirmelerini sağlamak, çalışma anlayışımın temelini oluşturuyor. Hem içerik üretimi hem de dijital medya trendlerini takip etme konusundaki tutkum, beni sürekli olarak gelişen medya dünyasına uyum sağlamaya yönlendiriyor.
Tüm içerikleri
Yorum Yazın
Çoğu dinin kökeni Antik Mısırdır. Kafasında hare olan ,güneş ile sembolize edilen Ra , Hristiyanlıkta İsa'ya dönmüştür . İslamiyette bahsedilen Putperestler ... Devamını Gör
dinler doga ile tanri ile yapilan pazarliktir. ben sana bu kurbani veriyorum karsiliginda bana bunu ver yada beni kotuluklerden koru. dualarin sayiyla yapilm... Devamını Gör
Hz. İbrahim’e koç inmesinin benzeri bir olay Antik Mısır hikayelerinde de vardı sanki