Görüş Bildir
Haberler
Kirpik Dökülmesine Hangi Bölüm/Doktor Bakar?

Kirpik Dökülmesine Hangi Bölüm/Doktor Bakar?

Elif Ateş
25.01.2022 - 11:02

Toplumda pek çok kişide görülen kirpik dökülmesi sadece estetik açıdan değil, sağlık açısından da oldukça riskli bir durumdur. Kirpiklerin dökülmesine yol açan çeşitli durumlar bulunur. Bunlar hem tıbbi hastalıklar hem de çevresel faktörlerdir. Kullanılan kozmetik ürünleri, hormonal rahatsızlıklar ve bazı ilaçlar da kirpik dökülmelerine yol açabilir. Dökülen kirpikler uygun tedavi şekilleri ile tekrardan sağlıklı bir şekilde çıkarılabilir. Peki, kirpik dökülmesine hangi bölüm/doktor bakar? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Göz sağlığı için kirpikler oldukça önemlidir. Kirpikler, gözü toz parçacıklarından, yabancı maddelerden ve güneş ışığından korumakla görevlidir. Kirpik tüylerinin yaşam döngüsü en fazla 2 ya da 3 aydır. Bu süre içerisinde kirpiklerde dökülür ve tekrar yenileri çıkar. Bu döngü, sağlıklı normal bir süreçtir. Ancak bazı durumlarda kirpikler daha sık dökülür. Bazı durumlarda ise dökülen kirpiklerin yerine tekrar kirpik çıkmaz. Bu nedenle kirpik dökülmeleri mutlaka dikkate alınmalı ve uzman bir doktora başvurulmalıdır. Kirpik dökülmesi hakkında merak edilenleri sizler için derledik....

Kirpik Dökülmesi Nedenleri

Kirpik Dökülmesi Nedenleri

Kirpik dökülmesinin pek çok nedeni bulunmaktadır. Gözleri sert bir şekilde silmek dökülmeye yol açan en büyük etkenlerden biridir. Aynı zamanda sert fırçalarla ve  kalitesiz malzemeler ile göz makyajı yapmakta kirpik dökülmesine sebep olabilir. Kirpik dökülmesine neden olan diğer durumlar ise şunlardır:

  • Yetersiz beslenme: Vücuttaki vitamin eksikliğinden dolayı kirpik dökülmesi görülür. Özellikle B vitamini kirpik sağlığı için oldukça önemlidir.

  • Troid sorunları: Troid bezlerindeki bozukluktan kaynaklı kalp hızında, kan basıncında birtakım değişiklikler olabilmektedir. Aynı zamanda saç ve kirpik dökülmesi de oldukça sık görülür.

  • Alopesi Areata: Bu tıbbi durum saçkıran olarak da bilinir. Kaş, saç, kirpik veya sakal gibi bölgelerde kısa bir süre içinde dökülmeler ile kendini gösterir.

  • Göz kapağı iltihabı veya gözlerde arpacık: Gözlerde görülen bu tip iltihaplanmalar kirpiklerin azalmasına sebep olabilir.

  • Trikotillomani: Halk arasında saç yolma hastalığı olarak da bilinir. Bu hastalık, stresli ortamlarda daha da ortaya çıkar. Kişi sadece saçlarını değil, aynı zamanda kirpiklerini de kopararak kendine zarar verir.

  • Yaşlanma: Doğal bir süreç olarak kişi yaşlandıkça hücrelerinde de zayıflamalar başlar. Bundan dolayı vücudun çeşitli bölgelerindeki tüylerde dökülmeler meydana gelir. Bunlardan biri de kirpiklerdir.

  • Kemoterapi: Kanser hastalarının tedavilerinde kullanılan en etkili yöntemlerden biride kemoterapidir. Ancak bu tedavi şeklinin yan etkileri de oldukça fazladır. Kirpiklerde dökülmeler görülür. Bu dökülmeler bazı durumlarda kronikleşebilir.

Kirpik Dökülmesine Hangi Bölüm/Doktor Bakar?

Kirpik Dökülmesine Hangi Bölüm/Doktor Bakar?

Kirpik dökülmesine hastanelerde bulunan cildiye ya da dermatoloji bölümü bakmaktadır. Dermatologlar, dökülmeye sebep olan hastalıkları teşhis ettikten sonra gerek görürse başka bölümlere de yönlendirebilir. Altta yatan rahatsızlığa göre çeşitli tedavi şekilleri uygulanır.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın