onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Dil Hastalıklarına Hangi Bölüm/Doktor Bakar?

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video

Dil Hastalıklarına Hangi Bölüm/Doktor Bakar?

Elif Ateş
17.01.2022 - 10:00

Vücutta en önemli duyu organlarından biri dildir. Bu organda çeşitli hastalıklar oluşabilir. Dil, genellikle kendini yenileyen bir organ olduğu için tedavi gerektirmeden hastalıklar iyileşebilir. Ancak bazı durumlarda tıbbi tedavi gerekebilir. Özellikle konuşma sorunları, kan gelmesi, çiğnemede zorluk gibi semptomlar mutlaka kontrol ettirilmelidir. Dil hastalıkları beslenme şekli, ağız bakımı gibi pek çok nedenden kaynaklanabilir. Aynı zamanda psikolojik sorunlarda sadece dilde değil, tüm vücutta sorunlara yol açar. Pek dil hastalıklarına hangi bölüm/doktor bakar? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Dil, ağız içinde bulunan kaslardan yapılmış bir organdır. Dilde problemlerin çoğunun ortak belirtilerinden biri ağrı oluşumudur. Aynı zamanda burada oluşan hastalıklar kişide yemek yerken tat alma sorunlarına da sebep olabilir. Vücudun bir herhangi bir bölgesinde oluşan problemler dilde de belirti gösterebilir. Bu nedenle dilde oluşan anormallikler teşhis ve tedavi ettirilmelidir. Dil hastalıkları hakkında merak edilenleri sizler için derledik...

Dil Hastalıkları

Dil Hastalıkları

Pek çok nedenden dolayı dilde çeşitli hastalıklar oluşabilir. Bu hastalıklar dilde birçok belirtiye yol açabilir. Yaygın olarak bilinen dil hastalıkları ise şunlardır:

  • Pamukçuk: Maya enfeksiyonun yol açtığı pamukçuk hastalığı, sadece dilde değil yanakların iç yüzeyinde ortaya çıkar. Ağız içerisindeki bakterinin üremesi sonucunda renkli beyaz tabakalar meydana gelir.

  • Siyah kıllı dil hastalığı: Hem bir sağlık sorunu hem de estetik bir problem olan bu dil hastalığı, nadir de olsa görülebilir. Bazı kişilerin dillerinde biriken ölü hücreler atılamadığı zaman siyah kıllar oluşur.

  • Ağız kanseri: Bu kanser türü tükürükten kan gelmesi, dil renginde farklılık ve ağrı gibi belirtiler ile karakterize edilir. Bir süre sonra dili hareket ettirmede bile güçlük çekilebilir.

  • Glossit: Dil üzerinde harita benzeri bir görünümün oluşması durumudur. Genellikle pamukçuk gibi başka bir hastalıktan kaynaklanır. Bazen de başlı başlına bir hastalık olarak ortaya çıkar.

  • Ağız yanması sendromu: Ağzın ve dilin içerisinde sürekli bir yanma hissi olarak tarif edilir. Patolojik olarak herhangi bir soruna saptanamaz. Yanmanın yanında ağrı, uyuşma ve karıncalanma, baş dönmesi ve bulantı gibi semptomlar da görülür.

Dil Hastalıklarına Hangi Bölüm/Doktor Bakar?

Dil Hastalıklarına Hangi Bölüm/Doktor Bakar?

Dilde oluşan hastalıklara, sağlık kuruluşlarında bulunan kulak burun ve boğaz bölümü bakmaktadır. Aynı zamanda dahiliye (iç hastalıkları) bölümü de bu hastalıklara bakmaktadır. Dilde görünen anormallikler, altta yatan hastalıklara göre tedavi edilir. Bazı durumlarda ağız içi bakımın arttırılması, beslenme düzeyinin değiştirilmesi gerekebilir. Aynı zamanda cerrahi işlemlerde uygulanabilmektedir.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın