onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Bebeklerde Göz Çapaklanmasına Hangi Bölüm/Doktor Bakar?

Bebeklerde Göz Çapaklanmasına Hangi Bölüm/Doktor Bakar?

Elif Ateş
19.01.2022 - 10:50

Bebekler doğdukları ilk andan itibaren oldukça hassas bir yapıya sahiptir. Özel bir gelişim döneminde oldukları için oluşan herhangi bir sorun, ebeveynler için endişe edici bir durum haline gelebilmektedir. Yenidoğanlarda çapaklanma sorunları sık sık görülür. Bu çapaklanmalarının en çok görülen nedeni ise göz yaşındaki kanallarda yaşanan tıkanıklıktır. Göz yaşı kanalları, yetişkinlere nazaran bebeklerde daha küçüktür. Bu durumdan kaynaklı tıkanıklık oldukça fazla yaşanır. Peki, bebeklerde göz çapaklanmasına hangi bölüm/doktor bakar? İşte detaylar...

Bebeklerde yaşanan her türlü sağlık problemi, oldukça önemlidir. Bu sağlık problemleri göz çapaklanması gibi basit bir durum olsa bile mutlaka bir uzman doktor tarafından teşhis ve tedavi edilmelidir. Bebeklerde yaşanan göz çapaklanması gözyaşında yaşanan sorunlar ile karakterize edilir. Gözlerin, göz çukurlarında rahat hareket edebilmesi göz yaşı sayesinde gerçekleşir. Göz yaşları daha sonra burnun içine doğru hareket eder. Eğer bu süreçte bir tıkanıklık meydana gelirse çapaklanma oluşur. Bebeklerde görülen çapaklanma ile ilgili merak edilenleri sizler için derledik....

Bebeklerde Göz Çapaklanmasının Nedenleri...

Bebeklerde Göz Çapaklanmasının Nedenleri...

Bebeklerde oluşan göz çapaklanmasının birçok nedeni bulunmaktadır. Sinüzit gibi solunum yolu enfeksiyonları bebeklerde göz nezlesine neden olur. Bu durumda gözlerde çapaklanma oluşur. Özellikle enfeksiyonlardan en geç 2 hafta sonra ortaya çıkar. Göz çapaklanmasının bir diğer nedeni ise göz tıkanıklığıdır. Bu tıkanıklık genellikle 1. aydan sonra ortaya çıkar. Göz yaşı tıkanıklığı aynı zamanda gözlerde sulanmaya da sebep olur. Doğumsal göz yaşı tıkanıklığı olarak da geçen bu durum, tekrarlayan göz çapaklarına yol açmaktadır.

Çeşitli burun enfeksiyonları, alerjiler, burun çeperinde oluşan eğriliklerde her iki gözde çapaklanma yaratabilir. Bazı durumlarda ise nedeni tam olarak açıklanamaz. Bebeklerde ve çocuklarda göz çapaklanmasının belirtileri ise şunlardır:

  • Normalden fazla ateş

  • Gözlerde ağrı

  • Gözlerde şişlik, kızarıklık

  • Görme zorluğu ve nesneleri ayırt edememe

  • Gözde yeşil ya da sarı akıntı

  • Göz kapaklarında ve kirpiklerde kurumuş iltihaptır.

  • Gözde sulanma

Bebeklerde Göz Çapaklanmasına Hangi Bölüm/Doktor Bakar?

Bebeklerde Göz Çapaklanmasına Hangi Bölüm/Doktor Bakar?

Bebeklerde göz çapaklanmasına hastanelerde bulunan çocuk sağlığı ve hastalıkları bölümü bakmaktadır. Ayrıca göz sağlığı ve hastalıkları bölümü de bebeklerde oluşan problemler ile ilgilenmektedir. Göz çapaklanmasına doktor kontrolünde damla tedavisi uygulanır. Bu tedavi şekli her zaman önerilmez. Aynı zamanda aileye göz masajı eğitimi de verilmektedir. Bazı durumlarda ise sondaj tekniği kullanılır.

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın