Görüş Bildir
Haberler
Göz Kapağı Sarkmasına Hangi Bölüm/Doktor Bakar?

Göz Kapağı Sarkmasına Hangi Bölüm/Doktor Bakar?

Elif Ateş
17.12.2021 - 11:36

Pek çok insanda görülen göz kapağı sarkması, çeşitli nedenlerden kaynaklı doğuştan ya da sonradan gelişebilir. Göz kapağının gözün renkli kısmını, en bir milimetre uzunlukta örtmesi göz kapağı sarkması olarak adlandırılır. Her iki gözdede görülebilen bu sarkma, hem estetik açıdan hem de sağlık açısından büyük sorunlar yaratır. Göz içinde iltihaplanma, görme bozuklukları, göz hareketlerinde kısıtlanma gibi pek çok sorunu da beraberinde getirir. Bu nedenle göz kapağı sarkması yaşayan kişilerin mutlaka tedavi olması gerekir. Bu rahatsızlık sadece cerrahi müdahaleler ile tedavi edilir. Peki, göz kapağı sarkmasına hangi bölüm/doktor bakar? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tıpta pitozis olarak adlandırılan göz kapağı sarkması, gözün bir kısmını kapatacak şekilde gerekenden daha fazla aşağıda olması durumudur. Göz kapağının derisi oldukça incedir. Ayrıca yaşlanma ile birlikte lif kaybından dolayı daha da incelme yaşanır ve göz derisi esner. Cilt ise yerçekimine karşı koyamaz  ve göz kapağında düşüklük meydana gelir. Hem dokuların bozulmasından hem de yaşın ilerlemesi bu duruma zemin hazırlar. Aynı zamanda ailede göz kapağı sarkması olan kişilerde erken yaşlarda görülebilmektedir. Sigara kullanımı, güneşe maruz kalma, bazı travmalarda bu düşüklüğe sebep olabilmektedir. Göz kapağı sarkması hakkında merak edilenleri sizler için derledik...

Göz Kapağı Sarkması Belirtileri

Göz Kapağı Sarkması Belirtileri

Göz kapağı sarkması zamanla ortaya çıkan bir durumdur. Bu sarkıklık  genellikle yakından bakıldığı zaman hafif düzeyde olabileceği gibi çok belirgin bir şekilde de görülebilir. Göz kapağı sarkması, göz içinde çeşitli enfeksiyonlara yol açabilmektedir. Bu enfeksiyonlar kronik bir hale de dönüşebilir. Aynı zamanda görme bozukluklarından dolayı bulanık görme, şiddetli baş ağrıları, baş dönmesi gibi belirtiler de gösterir. Göz içinde kuruluk da görülebileceği gibi aşırı bir yaşarma durumu da oluşabilir.

Sadece bir gözde oluşan göz kapağı sarkması, göz de tembellik yapabilir. Bu durum özellikle doğuştan ya da çocukluğundan beri sarkma yaşayan kişilerde daha fazla görülür. Ayrıca iyi görebilmek için kaş kaldırma, gözleri açma hareketleri de ileri ki dönemlerde ciddi kırışıklıklara neden olabilir.

Göz Kapağı Sarkmasına Hangi Bölüm/Doktor Bakar?

Göz Kapağı Sarkmasına Hangi Bölüm/Doktor Bakar?

Göz kapağı sarkması yaşayan kişilerin, hastanelerin oftalmoloji bölümüne ya da göz kapağı cerrahisinde uzmanlaşmış plastik cerrahlara gitmeleri gerekir. Eğer doktor gerek görürse nöroloji bölümüne de sevk edebilir. Çocuklarda görülen göz kapağı sarkması, birçok faktöre bağlı olarak sonradan düzelebilir. Bundan dolayı da hemen müdahale edilmez, kontrol altında tutulur. Ancak yetişkinlerde bu durum farklıdır. Göz kapağına yapılan ameliyatlar ile görüş açısı düzeltilir.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın