Görüş Bildir
Haberler
TV
İzleyecek yabancı dizi bulamayanlar için 45 dizi önerisi

İzleyecek yabancı dizi bulamayanlar için 45 dizi önerisi

Ertugrul
28.03.2017 - 13:47

45. Seinfeld

45. Seinfeld

Jerry Seinfeld ve üç arkadaşının gündelik hayatı, milyonlarca izleyici için benzersiz bir sitcoma dönüştü. Ana karakterler kadar, yan karakterlerde TV dünyasının milletleri arasına dahil oldu.

Dokuz sezon boyunca yayınlanan bölümleriyle televizyon tarihinin en çarpıcı devrimlerinden birini gerçekleştirdi Seinfeld. Yayınlandığı ülkelerde televizyonların en sevilen komedisi olmayı başaran Seinfeld, aynı kentte yaşayan dört arkadaşın günlük hayatından kesitler sunuyor ve son derece pratik fikirlerden ilginç açılımlara uzanıyor.

Ana karakter Jerry Seinfeld kadar yan karakterler de göze çarpıyor. Hemen her konuda kararsız biri olan Elaine, bitmeyen kompleksleriyle herkesi bıktıran George Costanza ve garip karizması, parlak fikirleriyle Cosmo Kramer! Kumsalda uyuyor gibi hissedebilmek için, kumla doldurulmuş yatakta uyumak fikri Cosmo Kramer’in dehasına sadece küçük bir örnek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

44. West World

44. West World

Bilim kurgu ve western sevenler.

İki konuk ileri teknolojinin kullanıldığı bir eğlence parkında Vahşi Batı macerasına çıkar. Parktaki insanlar robottur ve park Roma, Vahşi Batı ve Ortaçağ dönemlerine benzetilerek sahici bir hayat yaratmak amacıyla tasarlanmıştır.

Merkezi bilgisayar sistemi bozulunca robotlar zincirlerini koparır ve parkın iki konuğu robot bir silahşör tarafından takip edildiklerini fark eder.

West World ya da Batı Dünyası, yapay bilincin ortaya çıkması ve suçun geleceğiyle ilgili karanlık bir yolculuğu anlatmaktadır.

43. American Horror Story

43. American Horror Story

American Horror Story, Ryan Murphy ile Brad Falchuk tarafından yaratılanAmerikan korku-drama televizyon dizisidir. Antoloji serisi olarak tanımlananAmerican Horror Story'in her sezonu, farklı bir dizi karakter, mekâna ve 'başı, ortası ve sonu' olan bir öyküye sahip olan bağımsız bir mini dizi olarak tasarlandı.

42. Banshee

42. Banshee

Bir zamanlar ülkenin en ünlüleri içinde yer alan bir mücevher hırsızı hapishaneden yeni çıkmıştır. Yeraltı dünyasından bir arkadaşının yardımı ile, hapishaneye düşmesine sebep olan soygundan kazandıklarına sahip olan eski ortağının peşine düşer. Fakat aradan 15 sene geçmiştir ve Anna olarak tanıdığı bayan bundan böyle Carrie ismini kullanan saygın bir emlakçıdır. Kadın Bölge Başsavcısı ile evlidir ve iki çocuğu bulunmaktadır. Peki ya soygundaki pırlantalara ne oldu?

Bu sırada, bizim mücevher hırsızımız kasabaya yeni şerif ile aynı anda gelir fakat birkaç olaydan sonra kahramanımız şerif Lucas Hood kılığına girer ve kasabaya kendisini öyle tanıtır. Banshee korkunç derecede kanunsuz bir kasabadır. Hood da derhal bu durumu benimser ve bölgenin mafya babasına karşı doldurulur. Fakat bir yerlerde Bay Tavşan ismiyle tanınan bir patron daha bulunmaktadır. Bu adam da 15 sene önce pırlantalarını çalan ikiliyi aramaktadır.

41. Battlestar Galactica

41. Battlestar Galactica

Miğferlerindeki bir sağa bir sola hareket eden ışıkla bilimkurgu tarihinin unutulmazları arasında yerini alan Saylonlar geri dönüyor. Üstelik kendilerini geliştirmiş olarak. Artık, insanlardan ayırt edilemeyen yepyeni modelleri de var. Ve bir kez daha uzayın uzak bir köşesindeki insan kolonilerini yıkıma uğratıyor, savaş yıldızı Galactica ve yanındaki irili ufaklı gemilerden oluşan filonun peşine düşüyorlar.

40. Band Of Brothers

40. Band Of Brothers

Bir çok savaş filmine taş çıkartacak bir savaş dizisine hazır mısınız?

Band of Brothers (Kardeşler Takımı), tarihçi ve biyografçı Stephen Ambrose vasıtası ile yazılan aynı adlı romanından uyarlanan, 2. Dünya Savaşı temalı, On bölümlük televizyon dizisidir. Müşterek yapımcılığını, Akademi ödüllü Er Ryan'ı Kurtarmak filminde birlikte çalışan Steven Spielberg ve Tom Hanks üstlenmiştir. 2001 yapımı Kardeşler Takımı hala Dünya'nın bir çok yerinde televizyon kanallarında yayınlanmaktadır.

Kardeşler Takımı, 2.Dünya Savaşı esnasında Amerikan ordusunun 506. Alay'ın 101. Hava Gücüne bağlı Easy Bölüğü askerlerinin yaşadıkları tecrübeler temel alınarak oluşturulmuştur. Dizi önce askerlerin temel eğitim aldığı Georgia'daki Toccoa kampından başlamış. Devamında ise Normandiya Çıkarması, Market Garden Harekâtı ve savaşın sonunda doğru gerçekleşen Bastogne Savaşı ile sona ermiştir.

Dizideki olaylar Ambrose'nin Easy Bölüğünden yaşamda olanlar ile gerçekleştirdiği bire bir röportajlar ile şekillendirilmiştir. Bununla birlikte harp sonrası yaşamda kalmayı başaran askerlerin yazdıkları kitaplardan da yararlanılmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

39. Breaking Bad

39. Breaking Bad

Bir çok ödül kazanan adından sıkça bahsettiren kült yapımlardan bir tanesi daha.

50 yaşında lisede kimya öğretmenliği yapan Walter White evini geçindirebilmek için bir oto yıkamacıda ek iş yapmaktadır. Mütevazi bir yaşam süren White'ın ucuz bir evi, ucuz bir arabası sıradan bir hayatı vardır. Bir gün ileri derecede akciğer kanseri olduğunu öğrenir. Artık kalan ömrünün süresini tahmin etmektedir.

Kalan ömrünü nasıl yaşayacağını düşünerek vakit kaybetmek yerine öldükten sonra karısının ve engelli oğlunun düzgün bir hayat yaşayabilmesi için bir çözüm yolu aramaya başlar. Tek kullanabileceği zekası ve kimya bilgisidir. Sokak aralarında uyuşturucu satan eski öğrencisi Jesse Pinkman'dan yardım ister. Walter White, kısa süre içinde inanılmaz bir değişim gösterecek ve olaylar hiç de planladığı gibi gitmeyecektir.

38. Black Sails

38. Black Sails

Uzun zamandır beklenen korsan macerası Black Sails’da Kaptan Flint ile adamlarının Robert Louis Stevenson’ın klasikleşmiş romanı “Define Adası”ndan yirmi yıl önce başlarından geçen hikayesi anlatılıyor. Döneminin en zeki ve en korkulan korsan kaptanı olan Flint mürettebatına hızlı konuşan genç bir adamı yani John Silver’ı da alıyor. Mürettebat yok edilme tehlikesiyle karşı karşıya kalan ve korsanların, fahişelerin, hırsızların, servet arayanların bolca bulunduğu, hem aydın idealleriyle hem de çarpıcı barbarlığıyla göze çarpan, dönemin tanınan suç bölgelerinden olan New Providence Adası’nı kurtarmak için savaşıyor.

37. Black Mirror

37. Black Mirror

Her bölüm sonunda ağzınızın açık kaldığı ve zihninizi alıp uzak yerlere götüren bir bilim kurgu dizisi.

Black Mirror, İngiliz Channel 4 kanalında yayınlan ve üç tane birbirinden bağımsız kısa film benzeri bölümü bulunmaktadır. Öyleki her biri değişik yazar, yönetmen ve oyunculara sahip. üstelik süreleri dahi farklı. Üçlemenin ortak paydası ise hayatımızı kolaylaştırması beklenen teknolojinin, bizi nasıl avucuna aldığı ve sosyal yaşantımızı nasıl da alt üst ettiğidir.

36. Blue Mountain State

36. Blue Mountain State

Üniversite, Futbol takımı, Sex, Uyuşturucu bir arada olan ve her bölüm gülmekten gözlerden yaş getirten gençlik komedi dizisi.

Futbol odaklı dizi, ülkenin en iyisinde, Blue Mountain State'de çömez olmanın nasıl bir şey olduğunu konu ediniyor. Fakat bu seride futboldan daha fazlası mevcut. Kızlar, partiler, eziyetler...

Kafadarların futbol bursuyla geldikleri bu kolejde futbol takımı, güzel bayanlarla birliktelikler, çılgın partiler, yaptıkları salaklılar ve başlarına gelen türlü belalar komik ve eğlenceli bir dille anlatılıyor. Kafadarların çömezlikten kurtulup koleje ayak uydurmaları için yapmaları ve yaşamaları gereken daha çok tecrübe vardır.

Yapımcılığını Varsity Pictures'dan Brian Robbins'in (Norbit, Varsity Blues, Smallville), Sharla Sumpter-Bridgett ve Lionsgate'in üstlendiği komedi aşina olduğumuz yüzlerle karşımıza çıkacak.

35. Lost

35. Lost

Bu kült yapımı izlemeyen kaldı mı?

Oceanic Havayolları’nın Sidney-Los Angeles seferini oluşturan 815 sefer sayılı uçağı, okyanusun üstünden geçerken, manyetik bir alana kapılarak büyük bir adaya düşer. Ama önceleri alalade, tropik bir ada benzeri görünen bu kara parçasının, kazazedelerin her birinin hayatını değişik şekilde değiştireceğinden habersizdirler.

Adada sandıklarından daha çok süre mahsur kalan Oceanic Havayolları yolcuları her gün yeni bir sürprizle karşılaştıkları bu gizemli adada yaşamda kalabilmek ve ne olursa olsun bir yöntemini bulup adadan kurtulmak veya anakaraya haber ulaştırmak için mücadeleye girerler. öte yandan hem ormanın derinliklerinden gelen diğer ada sakinleri, kara bir duman, silahlı bir Fransız bayan,

üniformalı iskeletler, terkedilmiş ambarlar adadan kurtulmak isteyenleri bekleyen cevaplanmamış sorular...

En İyi Televizyon Dizisi dalında Altın Küre ve Emmy Ödüllü Lost, Altı sezon boyunca televizyon seyircisini ekran başına kitlemeyi başaran, 2000'li yılların kendi fenomenini oluşturan, en fazla izlenen dizilerinden bir tanesi olma başarını göstermiştir. Bununla beraber oyuncu kadrosuna da kazandırdığı ödüller ve adaylıklarla da televizyon ve sinema dünyasında yeni yıldızlar yaratan LOST fenomeni, hem teknik ekibi, hem yazar ve yapımcı kadrosuyla en fazla konuşulan, üzerine en çok komplo teorisi ve senaryo imal edilen televizyon yapımı olma özelliğini koruyor...

İçeriğin Devamı Aşağıda

34. Chuck

34. Chuck

Dijital çağın zoraki ajanı: CHUCK

Bir gün hükümetin en büyük sırlarını beyninize yüklenmiş biçimde bulursanız ne yaparsınız? Ekranların yeni kahramanı Chuck’ın bu konudaki tecrübeleri eminiz size yol gösterecektir. The O.C.’nin yaratıcısı Josh Schwartz ajan komedisi Chuck ile televizyona muhteşem bir dönüş yapıyor.

Zachary Levi’nin canlandırdığı bir “bilgisayar kurdu” olan Chuck bilgisayarına gelen bir mesajı açmasıyla birlikte birdenbire bütün devlet sırları beynine yüklenir. Chuck bir süre sonra kıdemli ajan John Casey ve yeni ortağı Sarah tarafından, bilgisayarcıdaki işiyle ve Ulusal Güvenlik görevleri arasında gidip gelen ikili bir yaşantı sürmeye zorlanır. Ortada Chuck, bir yandan John çekiştirecek, öteki yandan Sarah. Uluslararası teröristler, karşılarına çıkacak suikastçılar ise işin kaymak tabakasını oluşturacak.

33. Daredevil

33. Daredevil

Karanlık süper kahraman dizisi severler doluşsun çabucak.

Görme yetisini kaybetmiş olan Avukat Matt Murdock'ın duyuları diğer insanlardan daha fazla gelişmiştir. Murdock suçsuz insanları başarıyla savunmasının yanı sıra, gece olduğunda Daredevil kimliğiyle şehri kötülerden ve suçlulardan korumaktadır.

32. Da Vinci's Demons

32. Da Vinci's Demons

David S. Goyer tarafından kaleme alınan Da Vinci’s Demons, Rönesans’ın başkenti Floransa’da geçirdiği fırtınalı gençlik yıllarında dünyanın en mühim dahilerinden birinin bugüne kadar ‘anlatılmamış’ hikayesinin konu almaktadır. Oldukça zeki ve tutkulu olan 25 yaşlarındaki sanatçı aynı zamanda bir mucit, kılıç ustası, aşık, hayalperest ve idealist birisi olarak biliniyor. Serbest düşünür olarak, insan üstü diye tabir edilebilecek bir zeka ve yeteneğe sahip olan Da Vinci kendi gerçekliği ve hızla geçen zaman sınırlaması içinde gidip gelmektedir. Geleceği görmekle kalmıyor, aynı zamanda onu yaratıyor.

31. Dexter

31. Dexter

O, 'ince ruhlu' bir katil. O, Miami'de yaşanan cinayetleri araştıran bir 'kan' uzmanı. O, dünyaya adalet sağlamak için öldürüyor. O'nun ismi Dexter ve düzenin adaletini şahsi bakışa göre sağlamak yaşamda kalma amacı. Hem işinin ehli bir seri katil, hem de sosyal kişilikli bir adam portresi çizen Dexter Morgan, 2006 yılından beri kendi ahlak anlayışına göre kötüleri yer yüzünden silmeye devam ediyor. Yayınlandığı yıldan itibaren onlarca televizyon ödülüne aday gösterilen, Emmy ve Altın Küre ödüllü Dexter, televizyon tarihinin de en olağan dışı karakterlerinden bir tanesini ekranlara taşıyor...

30. Narcos

30. Narcos

Son zamanlarda adından çok fazla bahsettiren dizi.

NetFlix'in yeni dizisi Narcos, uluslararası bir uyuşturucu şebekesini çökertmeye çalışan narkotik şube ve olayların merkezinde yer alacak DEA ajanı Javier Pena'nın yaşayacağı maceraları konu alıyor. Dizinin başrolünde Javier Pena karakteri ile en son Game of Thrones dizisinde yer alan Pedro Pascal (Oberyn Martell) ve Pablo Escobar rolü ile Wagner Moura yer alıyor. Yönetmenliğini Robocop'ta yer almış José Padilha'nın üstleneceği dizinin yapımcılığını ise Hemlock Grove dizisinden de yer almış Eric Newman üstlenecek. Dizide ayrıca Joanna Christie, Maurice Compte, Stephanie Sigman gibi oyuncularda yer alıyor. 1989 yılında Forbes tarafından hazırlanan listede dünyanın en zengin yedinci kişisi olarak gösterilen, Medellin Uyuşturucu Karteli'nin Kolombiyalı ünlü baronu Pablo Escobar'ın gerçek hayat hikayesinden uyarlanan dizi, dünya çapına yayılmış bir uyuşturucu şebekesini engellemeye çalışan kolluk kuvvetlerini konu edinecek. Uyuşturucu İle Mücadele Dairesi’nde (DEA) çalışan Meksikalı bir ajan olan Javier Pena (Pedro Pascal) ünlü Kolombiyalı uyuşturucu kaçakçısı Pablo Escobar’ı (Wagner Moura) yakalamak için Birleşik Devletler tarafından Kolombiya’ya yollanır..

İçeriğin Devamı Aşağıda

29. Freaks and Geeks

29. Freaks and Geeks

Freaks and Geeks, 1980'lerde McKinley Lisesi'nde birbirleriyle çatışan iki grup genci ele alıyor: bir tarafta karizmatik ve soğuk Daniel Desario ile erkeksi tavırları olan Lindsay Weir'in dahil olduğu Freaks (çılgınlar) grubu, öteki tarafta Lindsay'in utangaç kardeşi Sam'in, nazik Bill Haverchuck'ın ve kendini kadınların sevgilisi ilan eden Neal Schweiber'ın dahil olduğu Geeks (ezikler) grubu. Bu dizi, her gencin içinden geçtiği ergen-ebeveyn çatışmalarını; uyuşturu, içki ve davranış problemlerini yansıtmak açısından show tarihinde kayda geçmeyi başarmıştır.

Freaks and Geeks, sıradan gençlik dizilerinden farklı olarak, gençlerin yaşadığı duygusal karmaşanın aslında dönemsel bir şey olduğunu ve o zamanki beğenilerinin bazen sadece özentiden ibaret olabileceğini göstermesi açısından oldukça ilgi çekicidir. Zaman zaman ebeveynlerin bakış açılarını da eğlenceli bir şekilde yansıtması ve dizi içinde herkesin hem haklı hem de haksız konumlar da bulunması, diziyi gerçekçi kılmaktadır. Sadece dinledikleri müziklerin farklılığı sebebi ile bile birbirlerine düşman kesilebilen '80 gençliği her şeye rağmen değişime açıktır ve aralarında en kötü nama sahip olanı bile kimseye karşı kötü niyetli değildir.

İzlerken özellikle şimdilerde 20'lerini yaşayan kişilerin, 'keşke '80li yıllarda genç olsaymışım' diyebilmesi olasıdır.

Ve sanırım en önemlisi bu dizi ergen kişilere 3. bir göz olma olasılığı sunmaktadır.

28. Gotham

28. Gotham

Belki de süper kahraman dizilerinden en farklı ve en kalitelisi olabilir.

Bruce Wayne, anne ve babasıyla bir sinema dönüşünde karanlık bir atmosfere sahip sokakta izledikleri film üzerine ateşli bir değerlendirme yapmaktadır. Bu sırada aniden karşılarında bitiveren maskeli bir soyguncu Wayne’in anne ve babasının üzerindeki para ve ziynet eşyaları ister. Ebeveynleri hırsızın istediklerini verir ama hırsız ikisini silahla ateş ederek öldürür. Çocuğa ise bir şey yapmaz. Olay yerine cinayet masasında iki dedektif gelir: Dedektif James Gordon ve ortağı Harwey Bullock. Dedektif Gordon, merdivende ağlak bir şekilde oturan Wayne’in yanına sokulur. Ve kendi ailesinin hikayesini anlatarak onunla empati kurar. Böylelikle bu ikilinin macerası başlamış olur. Bruce Wayne’in ailesinin katilini bulmak için görevlendirilen Dedektif James Gordon böylece Gotham şehrinin gerçek yüzüyle karşılaşır. Gotham şehri, alabildiğine karanlıktır. Öncelikle bir suç şehridir. Her türlü suç bu şehirde işlenir. Hırsızlık, cinayet ve şiddetin bin bir türlüsü…

İyi bir savcıyken bir duruşmada yüzüne atılan asit sonucu akli dengesi bozulunca kötü tarafa geçen İki Yüz… Kedi Kadın, Bulmacacı, Zehirli Sarmaşık … Ve çok geç de olsa Joker… Ve diğer kötü karakterler… Bu kadar kötüyle baş etmek Dedektif Gordon’un harcı olmamasına rağmen onun pes etmez tavrı ve Gotham’da bir şeyleri değiştirmek için giriştiği bu amansız mücadelesi taktire şayan. Lakin gerçekten bu şehrin karanlık tasvirinden aydınlığa erişebilmesi için bir süper kahraman şart. Belki de birkaç süper kahraman… Batman bile bu kadar kötülükle baş edemeyebilir!

Batman’in Batman’leşmesini göremeyebiliriz ama Bruce Wayne’nin ailesini intikamını almak için kat etmeye başladığı yola şahit olabiliriz. Wayne, kendisine son derece sadık uşağı Alfred mentollüğünde gelişedursun yanında duran ve davasının peşinde olup katilleri bulacağına ve kötülerin cezasını çekeceğine söz veren Dedektif Gordon ile olan yol arkadaşlığı sürmeye devam edecektir.

27. House of Cards

27. House of Cards

90’lı yıllarda, politikacı yazar Michael Dobbs vasıtası ile yazılan aynı adlı kitaptan esinlenen ve BBC’ye mini bir dizi şekilde uyarlanan House of Cards, şimdi Amerikalı yapımcılar vasıtası ile bir kez daha, üstelik muhteşem bir kadro eşliğinde televizyona aktarılıyor.

Son zamanlarda “The Curious Case of Benjamin Button” ve “Social Network” filmleriyle sesini duyuran David Fincher vasıtası ile yapımcılığı ve yönetmenliği üstlenen dizinin başrollerinde, Fincher’ın filmlerinde de rol bulan iki meşhur yıldız yer almaktadır. “Seven” filminde beraber çalıştığı Kevin Spacey ve “The Girl with the Dragon Tattoo” filminde rol alan Robin Wright. “House of Cards” Washington’da hırslı bir politikacının zirveye tırmanışını anlatıyor.

Kevin Spacey vasıtası ile canlandırılan Francis Underwood yıllarını Beyaz Saray koridorlarında geçirirken bundan sonra başkanlık seçimlerine adaylığını koyması gerektiğini düşünüyor. Ne de olsa bunca zaman o koridorlarda gördüğü bütün üst düzey bürokratlar ile alakalı her çeşit bilgiye sahiptir. Bazen hangi dosyayla tehdit edeceğini biliyor. Bu gözü kara politikacının Robin Wright vasıtası ile canlandırılan eşi Claire’in de ondan aşağı kalır yanı bulunmamaktadır.

Francis Underwood’un başkanlık koltuğuna ilerlemek için adeta iskambil kağıtlarından bir ev gibi itinayla inşa ettiği stratejisini ilgiyle takip edeceksiniz.

26. Jessica Jones

26. Jessica Jones

David Tennant hayranları diziye gözü kapalı başlayabilirler. Tennant şov izleyeceğinize garanti veriyorum.

Kimyasal bir sızıntı sonucu Jessica Jones, insanüstü bir güce ve dirence, ek olarak da ses hızına yakın hızlarda uçma yeteneğine sahip olur.

25. Legion

25. Legion

Kendisine akıl hastası, şizofreni teşhisi konulan ve çocukluğundan bu yana bununla mücadele eden David Haller'i (Dan Stevens) merkezine alıyor. Hayallerinde bir kız ile tanışır ve herşey bir anda değişir. Gördüğü ve duyduğu bütün seslerin gerçek olma ihtimali ile karşı karşıyadır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

24. House M.D.

24. House M.D.

O, biraz gıcık... Fazlasıyla huysuz ve aksi. Ayrıca bencilliğe övünen bir ağrı kesici bağımlısı. Ama işinin ehli bir doktor, tanı koymayı ustası, hatta bir deha. O, Gregory House.

Gregory House New Jersey Princeton Plainsboro Hastanesinin tıbbi teşhis uzamanı doktordur. Kendini çok aşırı beğenmesi, insanları önemsememesi ve boşvermişlik gibi özelliklerine karşın inanılmaz bir doktordur. Uzmanlık alanı bulaşıcı hastalıklardır. Hiçkimsenin teşhis koyamadığı hastalara teşhis oyarak onların hayatlarını kurtarmaktadır fakat ekibindekilerin psikolojilerini de devamlı şekilde bozmaktadır. Hastanenin yöneticisi Lisa Cuddy onu devamlı gözlem ltında tutmaya çalışmaktadır ve ondan asla vazgeçmemektedir sebebi ise en zor hallerde hastaları kurtaran herzaman odur fakat Dr. House yüzünden hastane çok sık dava edilmektedir.

Gregory House medikal drama tarihinin gelmiş geçmiş en imrenilen karakteri olma ünvanını kimselere kaptırmıyor...

23. Hannibal

23. Hannibal

Özel ajan olan Will Graham (Hugh Dancy), FBI ile birlikte bir seri katilin peşinde olan yetenekli bir suçlu profili çıkarma uzmanıdır. Graham’ın kendine özgü düşünme tarzı suçlularla ve seri katillerle empati kurma yeteneği vermiştir. Ancak yakalamaya çalıştığı son katilin zihni Will için bile oldukça karmaşık bir yapıya sahiptir. Bu nedenle ülkenin ileri gelen psikiyatrlarından biri olan Dr. Hannibal Lecter’dan (Mads Mikkelsen) yardım ister. Dahi doktorun uzmanlığıyla silahlanan Will ve Hannibal (katil olduğunu sadece izleyici bilmektedir) mükemmel bir ortaklık oluştururlar. Hatta ikilinin yakalayamayacağı bir katil olmadığı düşünülür. Ancak Will gerçeği öğrenince işler değişir.

22. Orange Is The New Black

22. Orange Is The New Black

Nişanlı bir bayan olan Piper Chapman, 10 sene önce üniversitedeyken tanıdığı bir uyuşturucu satıcısı olan Alex yüzünden tutuklanır ve birkaç yıllığına hapse düşer. Piper’ın New York’taki nişanlısı Larry ile yaşadığı konforlu hayattan vazgeçip, topluma olan borcunu ödemesi gerekmektedir. Dizi de kahramanımızın turuncu hapishane giysilerine bürünüp hapishane kültürünü öğrenmeye ve hayatında inandığı her şeyi sorgulamaya giriştiği, hapisteki enteresan ve lafını esirgemeyen tiplerle beklenmedik dostluklar kurduğu bir çağa, mizahi bir dille bizleri şahit etmektedir.

Dizi, Weeds yazarı ve yaratıcısı Jenji Kohan‘ın yarattığı bir komedi drama; Piper Kerman‘ın 'Orange Is The New Black: My Year In a Women’s Prison' isimli hatıra romanının televizyon uyarlaması.

21. Oz

21. Oz

Öncelikle belirtmeliyim ki, Bu dizimizin ismi çok fazla duyulmadı. Fakat en iyi kült yapımlardan biriyle karşı karşıyayız.

Oswald Hapishanesi'ne hoş geldiniz... Lakin Oz adıyla da adlandırılan bu özel hapishaneye adım attığınzda, 'hoş bulduk' demek de biraz zorlanacaksınız; sebebi ise Oz'da sınır tanımayan, sert olaylara tanıklık edecek ve mahkûmlarla gardiyanların nasıl bir psikolojiye sahip olduklarını çok daha iyi anlayacaksınız...

Suçluları ıslah edebileceğini düşünen bir idealist olan Tim McManus tarafından yönetilen bu cezaevinin bütün sakinleri, kendi ihtiyaçlarını karşılayabilimek için mücadele veriyor; çete üyeleri, eşcinseller, Latinler, Müslümanlar... Kimi uyuşturucu ticareti ya da diğer gruplar üzerinde güç kazanabilmek için savaşıyor. Kimi paranın peşinde; kumar oynayarak ya da başka türlü dümenlerle paraya kavuşmaya çalışıyor. Bazı mahkûmlar ise sadece tahliye olabilecekleri günü görebilmek için hayatta kalmaya çalışıyor, hatta sadece yarını görebilmek için...

20. Penny Dreadful

20. Penny Dreadful

12-13 bölümlük sezonlarla harika diziler yaratan Showtime kanalı, bu sezona yine bomba gibi bir yapımla dönüyor. Korku, psikoloji ve dramayı bir potada birleştirecek yapımın ismi “Penny Dreadful”...

Edebiyatın ünlü ve korkutucu karakterlerinin bir araya geliyor. Dr. Frankenstien ve canvarları, Dorian Gray ve Dracula'nın romanındaki ikonik karakterleri de dahil olmak üzere Viktorya Londra'sında yer alacaklar. Kısacası bizleri korku dolu dakikalar beliyor olacak. Penny Dreadful, kadrosu da ses getirecek cinsten.

İçeriğin Devamı Aşağıda

19. Person of Interest

19. Person of Interest

Lost, Alias, Fringe gibi gizemlerle örülü başarılı serilerin yapımcısı J.J. Abrams'dan yeni bir seri. Jim Caviezel ve Michael Emerson'ı başrole taşıyan Person of Interest; bir milyoner ile artık hayattan hiçbir beklentisi kalmamış evsiz eski bir CIA ajanıyla bir araya gelerek işlenmesi muhtemel suçları, yaşanmadan önlemeye çalışacakları bir dizi.

Varlıklı bir bir adam olan Mr. Finch (Michael Emerson), suçları önlemeyi hedefleyen bir bilgisayar programı geliştirir. Fakat programı hayata geçirebilmesi için, bir başkasına gereksinim duyar. Kayıtlara göre ölü görünen eski CIA ajanı Reese (Jim Caviezel), tam Mr. Finch aradığı adamdır.

Enteresan bir ikili olan Mr. Finch ve Resee, suçları önlemek adına güçlerini birleştirirler.

18. Prison Break

18. Prison Break

Bir yapı mühendisi olan Michael Scofield (Wentworth Miller) Başkan Yardımcısı'nın kardeşini öldürmek suçuyla idam cezasına çarptırılan ağabeyi Lincoln Burrows'u (Dominic Purcell) kurtarmak için bütün hukuki yolların tükendiğini farkedince işi kendisi halletmeye karar verir ve kusursuz bir hapisten kaçış planı hazırlar. Sonrasında göstermelik bir banka soygunu düzenler ve cezaya çarptırılır.Bu planların hepsini şüphenelinmeyecek biçimde vücutuna dövemsini yaptırır.

Sağlık sorunlarını bahane eden Michael, abisinin de olduğu Fox River Eyalet Hapishanesi'ne gönderilir. Michael, içeride beklenmedik durumlarla karşılaşır ve ağabeyini kaçırmak için girdiği hapishaneden yedi kişiyi daha kaçırmak mecburiyetinde kalır. Bu sırada planlarını hayata geçirmek için revir doktoru Sara Tancredi'yi (Sarah Wayne Callies) ve hapishane müdürü Henry Pope'u kullanır. Bu sırada da Sara'ya aşık olur. Michael'ın kaçış planında azılı gardiyan şefi Brad Bellick (Wade Williams) onun planını zora sokmaktadır.

17. Rome

17. Rome

KADİM ROMA'DA İNSAFLI OLMAK ZAAF SAYILIRDI, ZALİMLİK İSE BİR ERDEM. TEK MÜHİM ŞEY, KİŞİSEL ŞEREF, KENDİNE VE AİLENE SADIK KALMAKTI. SEZAR'IN ORDUSUNDAN İKİ ASKER ROMA'DA YÜKSELMEK İÇİN MÜCADELE EDİYOR.

Yıl İ.Ö. 52. Cumhuriyet, paylaşılan iktidar ve şiddetli şahsi rekabet ilkeleri üzerine kurulmuştu, tek bir adamın mutlak kontrolü ele geçirmesine asla izin verilmezdi. Fakat şimdi bu temeller çatırdıyor, yozlaşma ve aşırılık onları yiyip bitiriyor.

Gaius Julius Sezar, sekiz yıllık savaşın ardından Galya'yı fethetmiş, Roma'ya dönüyor. Beraberinde savaşlarda tecrübe kazanmış, sadık adamlarıyla köleler, altın ve ganimetlerden oluşan, hayal edilemez büyüklükte bir servet mevcut. Elinin altında da, radikali sosyal değişiklik için popülist bir ajanda. Aristokrasi dehşete kapılıyor, Roma'ya girerse onu harp suçlarından yargılamakla tehdit etmektedirler. Hassas iktidar dengesini sağlayabilecek kişi Senato'da: Sezar'ın eski dostu, ortağı ve hamisi Pompey Magnus. Sezar'ın 13'üncü Lejyon'undan iki asker, Lucius Vorenus ve Titus Pullo, lejyonlarının çalınan ve lejyonun birleştirici simgesi olan bayrağını geri getirmek üzere Galya'ya gönderildiklerinde, merkezdeki durum bu.

Bu gidiş, onların kadim Roma'nın ciddi gelişmelerine bulaşmalarına yol açacak bir olaylar zincirini başlatıyor. Aşk ve ihanet, efendiler ve köleler, karılar ve kocalar üzerine çarpıcı bir dram olan, dev bütçeli yapım Rome, bir cumhuriyetin yıkılışını ve bir imparatorluğun yaradılışını anlatıyor.

16. Game of Thrones

16. Game of Thrones

Ejderhalar yok edileli yüzlerce yıl olmuş. Westeros denilen bir dünya burası. Dönem dönem yazların kışlara oranla çok kısa sürdüğü, ama bitmeyecek kadar uzun kışların da yaşandığı bir coğrafya. Krallık bir şehirden, Demir tahttan idare ediliyor. Bölgelerde ise krala yemin ederek sadık yaşayan aileler, bu ailelerin başında lordlar ve yine lordlara yemin ederek sadık yaşayan halklar var. En köklü lordluk yaşadıkları topraklar kadar soğuk ve sert yaradışlı olan Starklar. Starklar Kıştepesi kalesinde yaşıyorlar. Zaten en büyük bölge olan kuzey, aynı zamanda krallığın da koruyucusu konumunda. Kuzeyin en ucuna Kışyarı denilen buzdan bir duvar örülmüş. Burada gece nöbetçileri yaşamakta. Gece nöbetçileri genellikle ölümle cezalandırılmış mahkumlardan ya da kendisinden ve ailesinden kaçan asillerden oluşturuluyor. Onlar bir tür yeminle ölene kadar gece nöbetine bağlı yaşıyorlar ve evlenemiyorlar. Duvarın ardı daha sert kışlar yaşamakta. Orada kimseye bağlı olmayan yabaniler, devler, insan yiyenler yaşıyor. Ve hikayemizde, Westeros’un kuzeyinde, Yedi Krallık’ı yüzlerce yıldır koruyan buzdan surun ardında tekin olmayan güçler toplanmakta. Kralın eli diye adlandırılan kralın sağ kolunun kuşkulu ölümünden sonra, çocukluk arkadaşı ve dostu olan Kıştepesi Lordu kral tarafından güneydeki saltanat makamına çağrılıyor. Bundan sonra entrikalar, ölümler, savaşlar ardı arkasına geliyor. Ejderkrallar soyundan gelen sürgündeki Targaryen artık fosilleşmiş ejder yumurtalarını canlandırıveriyor. Ve kış, Yedi Krallık için uğursuz işaretlerle yaklaşıyor.

15. Sense8

15. Sense8

Bilim-Kurgu dizisi olacağı açıklanan Sense8; dünyanın 8 değişik yerinde yaşayan 8 farklı insanın gizemli bir bağlantısının olduğu bir konuyu ele alacak... Birleşik Krallık (UK), Seoul, Mumbai, Nairobi, Berlin, Mexico City, San Francisco ve Chicago. Her bölümde bu 8 yere / kişiye de ziyaretimiz olacak. Bu 8 insandan kimisi bütün grubu bir araya getirmeye çalışırken, kimisi de diğerlerini öldürmeye çalışacak. Hikâye; Meksikalı bir pembe dizi yıldızı, İzlandalı bir parti kızı, Alman bir hırsız, Koreli bir iş kadını, Afrikalı bir otobüs şoförü, transseksüel bir Amerikalı blogger, diğerlerine de görünebilen Afro-Amerikan bir adam ve onun tam zıt karakterine sahip “Mr. Whispers” olarak bilinen bir adam ekseninde gelişecek ve şekillenecek...

İçeriğin Devamı Aşağıda

14. Sherlock Holmes

14. Sherlock Holmes

Modern bir Sherlock Holmes uyarlaması.. Bu defa Sherlock çağımız Londra'sında, çağımız şartlarına göre davalarını çözüyor. Beraberinde yine Doktor Watson, en büyük düşmanı yine Moriarty. Adresi yine Baker Street.. Değişen tek şey, cep telefonları, mesajlar, mailler, bloglar yani teknoloji. Fakat Sherlock hala kendi tarzı ile ilerliyor..

13. Sons of Anarchy

13. Sons of Anarchy

Onlar düzen dışı asiler, kendi kurallarından başkasını tanımıyorlar ve altlarındaki çeliklerle çok çekiciler! Burası Anarşistlerin Motosiklet Kulübü!

Motorsikilet Kulübü MC, Kaliforniya'nın küçük kasabasında, kanun adamlarına karşı kendi yasa dışı varlığını korumaya çalışır. Kulüp, bir içinde olduğu kuralsız yaşamını sürdürmeye çalışırken, başka taraftan da bölgenin suç ve uyuşturucu ağına karşı direnç göstermek durumunda kalır. Şimdi zaman Haley Davidosnlar, Night Trainler ve Road Kingler'in zamanı.Sons of Anarchy, Amerika'da uzun senelerden buyana varlığını sürdüren motorsiklet çetelerinin yaşamlarını gözler önüne seriyor. Para, kan ve gücün çekiciliğine dair sürükleyici bir dizi.

12. Spartacus

12. Spartacus

Trakyalı bir asker olan Spartacus devamlı baskısı altında kaldıkları Roma Cumhuriyeti ile beraber Getaelar'a karşı savaşmak için Roma ordusuna katılır. ilk çarpışmadan sonra Spartacus doğuya doğru çekilen Getae ordusunu takip etmek yerine Karadeniz'e gitme emri veren Gaius Claudius Glaber'a karşı gelir ve köyüne gitmeye karar verir. Köyüne yaklaştığında Getaelar'ın orayı mahvettiğini görür fakat karısı kurtulmuştur. Geceyi bir mağarada karısıyla geçiren Spartacus'u sabah Roma ordusu bulur. Glaber, Spartacus'u köle olarak alır ve karısını da Suriyeli bir tüccara satar. Spartacus daha sonra Ludus'a (Batiatus'un gladyatör okulu) girer ve karısını bulabilmek için savaşmaya başlar.

Çizgi roman estetiğinin ve ileri görsel efekt teknolojilerinin tüm nimetlerinden yararlanılarak çekilen Spartacus: Blood and Sand, yurdundan ve sevdiği kadından koparılan bir adamın, kanlı arenalarda küllerinden doğuş öyküsünü anlatıyor. O bundan böyle tutkuların esiri olmuş ve gaddarca yönetilen bir dünyada mücadele vermek mecburiyetinde. Spartacus: Blood and Sand ile Romalıları dize getiren efsanenin doğuşuna tanıklık edeceksiniz.

11. Stranger Things

11. Stranger Things

Arkadaş canlısı, hayatında her şeyi düzgün olan bir çocuk aniden ortadan kaybolur. Bu gizemli kayboluşun ardından ailesi ve yerel polis çocuğu aramaya başlar ancak ellerinde hiçbir şey yoktur ta ki gizemli bir başka kız ortaya çıkana kadar. Yıllar önce kaybolan başka bir çocuk yeniden ortaya çıkar. Will’in bir şeyden saklandığını söylemesi olayları daha karmaşık bir hale getirir. Devletin gizli projelerinden birimi yoksa doğa üstü bir güç mü ?

10. True Blood

10. True Blood

True Blood, Amerikan HBO yapımı bir fantastik korku dizisidir. Yapımcılığında Six Feet Under dizisinin de yapımcılığını yapmış olan Alan Ball vardır. True Blood bir vampir dizisidir. Hikayesini ise Charlaine Harris'in yazmış olduğu 'Sookie Stackhouse Kitap Serisi' 'nden almaktadır. Bu kitap serisi 'The Southern Vampire Mysteries' adıylada bilinmektedir.

Dizide, Amerika'nın Louisiana eyaletinde bulunan Bon Temps isimli küçük bir kasabada yaşayan insanlar ve vampirler arasında geçen olaylar konu edilmektedir. Yalnız bu dizi klasik vampir hikayelerinden biraz farklılık göstermektedir. İnsan kanından vazgeçip Japonların ürettiği sentetik suni kanları içmeye başlayan vampirler, insanlarla kaynaşarak kasaba halkı arasına karışmaya ve uyum sağlamaya başlar. Fakat bu seferde insanların vampir kanı içmeye başlamasıyla olaylar gelişmeye başlar.

True Blood, ilk sezonuyla Golden Globe drama dalındaki en iyi televizyon serisi ödülüne aday gösterilmiştir. Golden Globe drama dalında en iyi performans gösteren aktris (Anna Paquin) ödülüne layık görülmüştür.

İçeriğin Devamı Aşağıda

9. True Detective

9. True Detective

Louisiana Cinayet Masası'nda vazife yapan dedektif Rust Cohle (McConaughey) ve Martin Hart (Harrelson) 1995 yılında çalıştıkları bir cinayet vakası ile tekrar karşılaşır. Değişik sorgulamalar ile zamanımızda dosya tekrar açılırken iki eski dedektif, sorgulamalarının, iyileşmeyen yaraların tekrar açılmasının ve 1995 yılında garip bir ritüele dayanan cinayetin çözümüne dair soruların hikayesini anlatır.

Zaman akışı, her ikisi de arkada bıraktıklarına inandığı bir dünyaya geri çekilirken örülür ve birbirine yaklaşır. Birbirleri ve katilleri hakkında bir şeyler öğrendikçe, karanlığın adaletin her iki yanında yaşadığı açığa çıkar

8. The Walking Dead

8. The Walking Dead

The Walking Dead Dizi Konusu tahmin etmek zor olmaması gerekir. Dünyada yaşanan bir salgın sonucu insanlar zombiye dönüşmektedirler, bu virüs kan yoluyla bulaşmaktadır ve dönüşen insanların besin kaynağı normal insan eti olduğu için hızla yayılmıştır ancak hayatta kalmayı başaran insanlar vardır. Normal hayatında bir polis memuru olan Rick Grimes (Andrew Lincoln) başrollerini üstlendiği dizide hayatta kalmak için zombiler ile savaşmaları gerekmektedir ancak tek problem yaşayan ölüler değildir, hiçbir yasanın kuralın olmadığı bu yeni dünyada hayatta kalmak yemek ve içecek bulmak için diğer kötü insanlardan kendinizi korumanız gerekmektedir.

7. Under The Dome

7. Under The Dome

Güzel, güneşli ve tamamen sakin bir bahar gününde, Maine’deki Chester’s Mills isimli küçük kasabanın dünyayla olan tüm bağlantısı, açıklanamayan görünmez bir güç sahası tarafından birden kesilir. Uçaklar görünmez bir kalkana çarpar, şiddetli bir yağmur önüne geleni yıkıp yerle bir eder. Havadan kasabaya düşen, yanan uçak parçaları bulunmaktadır. Kubbe yavaş yavaş alçalırken bahçevanın eli kopar. Arabalar infilak eder. Aileler birbirinden kaçar, herkes panik içindedir. Hiç kimse bu kalkanın nedenini, neden, ne zaman geldiğini ve ne zaman ortadan kalkacağını bilemez.

Bir Irak savaşı gazisi Dale 'Barbie' Barbara, kasabada birkaç vatandaş ile gruplaşır: Kasabanın The Democrat isimli mahalli gazetesinin sahibi Julia Shumway, fizik terapi uzmanının hastanedeki asistanı, seçilmiş bir bayan ve 3 gözüpek çocuk. Bunların karşısındaysa, her şeyi göze almış -cinayete dahi bulaşabilecek- politikacı James 'Big Jim' Rennie bulunmaktadır. Big Jim, gücünü elinde tutmak istemektedir ve oğlu da korkunç bir sırra sahiptir. Ama herkesin asıl düşmanı, gerçekte Kubbe'nin kendisidir. Çünkü süre gittikçe azalmaktadır.

6. Vikings

6. Vikings

Vikings dizisi; Fransa ve Britanya’ya kadar uzanan saldırılarla tarihte kendisinden epey söz ettirmiş gözü pek savaşçı Ragnar Lothbrok ve oğlu Bjørn‘un yaşadıklarını anlatırken, Vikinglerin çok az işlenmiş kültürünü de bize yansıtarak gerçeğe dayalı bir izlenim sunuyor. Ragnor’un sıradan bir çiftçiyken ne kadar ileriyi görebileceğine şahit oluyor ve onun kardeşi kadar sevdiği arkadaşı Rollo‘yla birlikte denizlerle olan imtihanını seyrediyoruz.

The Tudors, Camelot gibi dizilerin de yaratıcısı ve yazarı olan Michael Hirst‘in gerçek tarih ve fantastik öğelerini birleştiren tarzını bu defa Vikings’de görüyoruz. Yönetmenliğini Johan Renck‘in yaptığı dizinin başrol oyuncuları ise The Experiment filminin Helweg’i Travis Fimmel (Ragnar Lothbrok), Camelot dizisinin Gawain’i Clive Standen (Rollo) ve Bones dizisinin Hannah’ı Katheryn Winnick (Ragnar’ın karısı Lagertha)’den oluşuyor.

5. Shameless

5. Shameless

Chicago’nun güneyinde geçen dizi altı çocuk ve bir babadan oluşan ailenin trajikomik hikayesini anlatmaktadır. Baba Frank Gallagher alkol batağında çok eğlenceli vakit geçirirken, çocukların en büyüğü Fiona Gallagher ise kardeşlerini bir şekilde okutma ve geçindirme derdindedir. Ailenin başına zaman zaman komik çoğu zamansa yürekleri sızlatan olaylar gelmektedir. Her ne olursa olsun Gallagher ailesi her türlü şeyin üstesinden gelir imajı işlenen dizide, bu konuyla alakalı ” Biz Gallagher’larız. Onlara bunu gösterelim” sloganı yatar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. Skins

4. Skins

Sıradan gençlik dizilerinden gına mı geldi? Tek dertleri, o gün ne giyecekleri olan varlıklı gençleri izlemekten sıkıldınız mı? Dedikoducu kızlar, bayık bakışlar, kimin eli kimin cebinde durumları artık size çekici gelmiyor mu? O zaman gelin sizi Skins ile tanıştıralım...

2007 başında İngiltere'nin E4 kanalında yayınlanmaya başlayan Skins, Bristol'da yaşayan gençlerin hayatlarına odaklanıyor. Gençlerin hiçbiri de sütten çıkmış ak kaşık değil. Biri anoreksik, biri öğretmeniyle yatıyor, bir diğeri müslüman ve en yakın arkadaşının gay olmasını ailesine nasıl açıklayacağını düşünüyor ve bu liste daha da uzayıp gidiyor. Anlayacağınız üzere her birinin ciddi problemleri var. Dizi de sağ olsun, bizi üzmüyor ve her bir bölümü bir karaktere ayırarak, gençlerimizi daha da yakından tanımamızı ve dertlerine ortak olmamızı sağlıyor. Uyuşturucu, homoseksüellik, bozuk aile ilişkileri, seks, narsizm, antisosyallik, cinsel istismar, içine kapanıklık gibi gençler arasında yaygın olan sorunlara değinen Skins, daha ilk bölümüyle bile diğer gençlik dizilerinden ne kadar da farklı olduğunu, hayata pembe gözlüklerle değil de, tüm gerçekliğiyle baktığını bizlere kanıtlıyor. Bölümler ilerledikçe, bu gençlerin her birinin ne kadar da yapayalnız olduğunu görüyor ve başlarda komediymiş gibi gelen sahneler, leziz bir drama hâline dönüşüyor.

3. Supernatural

3. Supernatural

Dean Winchester ve Sam Winchester kardeşlerin babalarının kayıp olmasından sonra tekrar bir araya gelip Sam'in bıraktığı avcılığa geri dönmesiyle başlar. Dizi kardeşlerin bir çok tür yaratık, hayalet, şeytan vb. bir sürü varlığın avcılığını yaptıklarını anlatır. Dean ve Sam arasındaki özel ilişki ön plandadır. Sam'in daha 6 aylıkken kanına şeytan kanı karışması nedeniyle özel güçleri vardır, Dean ise bu güçleri kullanmaması gerektiği konusunda kararlıdır ve bu yüzden aralarında çok tartışmalar olur. Dean, içki ve kadın düşkünüdür. Fakat, oldukça cesur ve gururludur. Kardeşi Sam'e ona olan bağlılığı etkilenmemizi sağlar. Dean eğlenceli, klasik rock hayranı ve hiç bir şeyden korkmayan biri gibi görünsede onunda korktuğu ama saklamayı tercih ettiği şeyleri vardır ve Sam bu yüzden çok zorlanır. Sam ise merhametli, zeki birisidir. Sevgilisi Jessica birinci bölümde ölmüştür ve kendini bunun için hep suçlu hissetmiştir. Dizi hem dram, hem korku, hem de komedi yönünde izleyicileri ekrana bağlar.

2. Doctor Who

2. Doctor Who

Hello, I'm The Doctor 

Kendine ait apayrı bir evreni olan bir dizi düşünün. Düşündünüz mü hemen başlayın. İngiliz yapımı olarak 1963 ten beri hayatımızda olan BBC tarafından yayınlanan Doctor Who dizisi 26 sezondur yayın hayatına devam ediyor. Konu olarak bir bilim kurgu dizisi olan Doctor Who bir polisiye dizisi olarak da sınıflandırılmış olsa da bilim kurgu ağırlıklı bir dizidir. Dizimizin kahramanı olan Doktor Who; kendisini bir zaman yolcusu olarak tarif eder. Uzayda ve zamanda yolculuk ederek tüm canlılara yardım götüren bir barış karakteri olan Doktor Who, TARDIS adı verilen bir polis kulübesi ile yolculuklarını yapar. TARDIS; 1929 yılında tasarlanmış olan çok uzun yıllar İngiliz polisleri tarafından acil durumlarda iletişim için kullanılan Police Box olarak olarak bilinen bir telefon kulübesidir. Dizimizin kahramanı olan Doktor Who tüm yolculuklarını bu kulübe ile yapar. Dışarıdan bakıldığında tek kişilik bir kulübe gibi görünen TARDIS aslında 6 kişinin rahatlıkla sığabildiği ve kontrol paneli ile tüm yolculukların kontrol edildiği dinlenme alanları ve güvertesi olan bir uzay gemisidir. Tardıs büyük bir uzay gemisi olduğu için içinde tek başınıza dolaşamadığınız gibi kahramanımız olmadığında da kaybolma ihtimaliniz çok kuvvetlidir. Kahramanımızın adının Doctor Who olmasının sebebi ilk sezonlarda açıklanmamış olsa da son sezonda bu isim ile ilgili bilgiler verilmiş ve doktorumuzun adının evrenin güvenliğini sağlayan çok gizli bir şifre veya kilit açıcı özellikte karakter olduğu belirtilmiştir. Bu nedenle adı gizli tutulmuş ve Doctor Who olarak isimlendirilmiş tüm sezonlar boyunca bu isimle devam edilmiştir.

1. Friends

1. Friends

En güzel arkadaşlıkları görebileceğimiz en efsane ve kült yapımı sit-com dizisidir. Ölmeden izlemeniz gereken dizilerden bir tanesidir. 

Friends, 1994 yılında yayınlanmaya başlayan ve 2004’e kadar toplam 10 sezon süren bir ABD komedi dizisidir. Sitcom yapımlarının en başarılılarından biridir. Dizinin yaratıcıları ise David Crane ve Marta Kauffman’dır. 100 kadar ülkede yayınlanan dizi, Türkiye’de de 2 sezon ‘sıkı dostlar’ adıyla yayınlanmıştır. Friends tüm dünyada en çok izlenen diziler sıralamasında 4. Sırada yer alıyor. Dizi final bölümünde toplam 51,1 milyon izleyici sayısı ile büyük bir başarıya imza atmıştır. Friends bu başarılarının sonucunda birçok ödüle de layık görülmüştür. Dizinin üzerinden çok uzun süre geçmiş olsa da hala büyük izleyici kitlesine sahip ve adından sıkça söz ettiren bir yapımdır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın