Görüş Bildir
Haberler
İzlerken Lise ve Gençlik Yıllarınıza Döneceğiniz Birbirinden Eğlenceli Lise ve Gençlik Filmleri

İzlerken Lise ve Gençlik Yıllarınıza Döneceğiniz Birbirinden Eğlenceli Lise ve Gençlik Filmleri

Heyecanın, aşkın ve eğlencenin eksik olmadığı lise yıllarınızı hiç özlüyor musunuz? Birbirinden eğlenceli ve bir o kadar da heyecan verici lise ve gençlik filmlerini sizler için bu içerikte bir araya getirdik. İzlerken lise ve gençlik yıllarınızı hatırlayacağınız birbirinden güzel filmlere gelin hep birlikte bir göz atalım...👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Bring It On (2000)

25. Bring It On (2000)

IMDb: 6.1

Özet: Film, Torrance Shipman adında bir öğrencinin, lisedeki ponpon kızı takımını yönetmeye başlamasıyla başlar. Ancak, bir süre sonra takımın eski kaptanı, aslında takımın hareketlerini çaldığını keşfeder. Takımın prestijini kaybetmek istemeyen Torrance, bir grup yeni arkadaş edinir ve onlarla birlikte takımın hareketlerini değiştirerek takımın yeniden sahneye çıkmasına karar verir.

Oyuncular: Kirsten Dunst, Gabrielle Union, Eliza Dushku

Yönetmen: Peyton Reed

24. House Party (1990)

24. House Party (1990)

IMDb: 6.5

Özet: Kid ve Play isimli iki arkadaş hayatlarının en çılgın gecesini geçirmektedir. Play'in evinde düzenlenecek partiye katılmaya çok hevesli olan Kid'in önünde bir engel vardır o da babası. Babasından gizlice partiye giden Kid ve arkadaşı kendini tahmin edemediği durumların içinde buluyor. 

Oyuncular: Christopher Reid, Robin Harris, Christopher Martin

Yönetmen: Reginald Hudlin

23. Fame (1980)

23. Fame (1980)

IMDb: 6.6

Özet:  Alan Parker tarafından yönetilen gençlik müzikal drama filmi olan Fame, dört gencin hayalleri ele alan New York Sahne Sanatları Lisesi'ne kabul edilişinden mezun oluna kadar yaşadıkları maceraları ve mutluluklarını hikayeyi anlatıyor. Hepsinin birbirinden ayrı hikayeleri varken birden hayatları kesişen bu gençler, birlikte bir hikaye yazarlar. 

Oyuncular: Paul McCrane, Barry Miller, Irene Cara

Yönetmen: Alan Parker

22. Clueless (1995)

22. Clueless (1995)

IMDb: 6.9

Özet: Cher, popüler bir kızdır ve lüks hayatı, güzellik ve moda konularına olan ilgisiyle tanınıyor. Cher, hayatını bir projeye dönüştürür ve yeni gelen öğrencileri kendi gibi giyinmeye ve davranmaya ikna ederek sosyal statülerini yükseltmeyi amaçlar. Okula yeni gelen sınıf arkadaşı Tai'nin popüler olmak için yardıma ihtiyacı vardır ve Cher, ona yardım etmeye karar verir.

Oyuncular: Alicia Silverstone, Stacey Dash, Brittany Murphy, Jeremy Sisto

Yönetmen: Amy Heckerling

21. The Half of It (2020)

21. The Half of It (2020)

IMDb: 6.9

Özet: Film, yalnız bir lise öğrencisi olan Ellie Chu'nun hayatını anlatır. Ellie, çevrimiçi yazma işleri yaparak ailesine yardım eden ve okulda arkadaşlarına yardım eden bir öğrencidir. Okulun popüler futbolcusu Aster Flores, Ellie'den aşk mektubu yazmasını isteyince, Ellie, Aster'a hissettiklerini yazmaya başlar.

Oyuncular: Leah Lewis, Alexxis Lemire, Daniel Diemer

Yönetmen: Alice Wu

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Peppermint Soda (1977)

20. Peppermint Soda (1977)

IMDb: 7

Özet: Fransa'daki bir kız okulunda okuyan iki ergen kız kardeşin reşit olma hikayesi anlatıyor. Aynı zamanda Mayıs 1968'deki öğrenci liderliğindeki protestolara katılarak siyasi huzursuzluğa karşı çarpıcı bakışı anlatıyor. 

Oyuncular: Eléonore Klarwein, Odile Michel

Yönetmen: Diane Kurys

19. Sixteen Candles (1984)

19. Sixteen Candles (1984)

IMDb: 7

Özet: 15 yaşında genç bir kız olan Samantha'nın hayatı kötü bir haldedir. Samantha kendisine aşık olan okulun en sevimsiz tipi yüzünden şikayetçidir. Ablası evlenmek üzere olan Samatha'nın 16. yaş günü ailesinin telaşı yüzünden unutulmuştur. Film, genç bir kızın dünyasına yapacağınız eğlenceli bir yolcuğulu anlatıyor.

Oyuncular: Molly Ringwald, Michael Schoeffling, Haviland Morris

Yönetmen: John Hughes

18. Fast Times at Ridgemont High (1982)

18. Fast Times at Ridgemont High (1982)

IMDb: 7.1

Özet: Güney Kaliforniya'daki bir lisede geçen film, Stacy ve Mark isimli iki gencin karşılaştığı yeni tecrübeler ve gündelik hayatlarında yaşadıkları sıradan olayları anlatıyor. Film, ünlü yönetmen Cameron Crowe'un 1981 basımı Rolling Stone'undan uyarlandı. Gençlik kültürünün şimdiye kadar filme alınmış en keskin incelemelerinden biri olan bu film birçok genç yıldızın kariyerini başlattı. 

Oyuncular: Sean Penn, Jennifer Jason Leigh, Judge Reinhold

Yönetmen: Amy Heckerling

17. Cooley High (1975)

17. Cooley High (1975)

IMDb: 7.1

Özet: Lise son sınıfta geçen iki siyahi gencin arkadaşlığını anlatıyor. Chicago‘nun Yakın Kuzey Yakası’nda geçen filmde lise son sınıf öğrencisi, bir oyun yazarı ve bir basketbol şampiyonunun da dahil olduğu arkadaşının grubunun hayatlarının ne hale geldiğini anlatıyor. Hem üzülüp hem güleceğiniz bu 1975 yapımı filmi mutlaka izlemelisiniz.

Oyuncular: Lawrence Hilton-Jacobs, Glynn Turman, Cynthia Davis

Yönetmen: Michael Schultz

16. Mean Girls (2004)

16. Mean Girls (2004)

IMDb: 7.1

Özet:  Film, İllinois'daki bir lisede yeni bir öğrencinin popüler kızlar arasına katılma çabasını ve sonuçta ortaya çıkan dramatik sonuçları anlatıyor. Cady Heronevde eğitim almış bir genç kızdır ve daha sonra ilk kez bir liseye gitmek üzere ailesiyle birlikte Illinois'a taşınır. Burada okulun popüler kızlarından olan Regina George ve grubuna dahil olmaya karar verir.

Oyuncular: Lindsay Lohan, Rachel McAdams, Amanda Seyfried

Yönetmen: Mark Waters

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Booksmart (2019)

15. Booksmart (2019)

IMDb: 7.1

Özet: Film, iki lise arkadaşı Amy ve Molly'nin hayatlarının son 4 yılını çalışarak ve okulda başarılı olarak geçirirken, eğlenmeyi ve parti yapmayı unuttuklarını fark etmeleriyle başlar. Amy ve Molly, son dakikada bir partiye gitmeye karar verirler ve bu süreçte farklı maceralar yaşarlar.

Oyuncular: Kaitlyn Dever, Beanie Feldstein, Skyler Gisondo

Yönetmen: Olivia Wilde

14. Heathers (1988)

14. Heathers (1988)

IMDb: 7.2

Özet: Kendini okulun en popüler üç kızının grubunda bulan Veronica, üçünün de ismi Heathers olan bu kızların tavırlarından bıkmıştır. Bu sırada asi bir genç olan J.D ile tanışan Veronica, bu kızlardan intikam almak için elinden geleni yapıyor. Birlikte vakit geçirdikçe daha iyi anlaşan J.D ve Veronica'nın planları gün geçtikçe tehlikeli hale geliyor. 

Oyuncular:  Winona Ryder, Christian Slater, Shannen Doherty

Yönetmen: Michael Lehmann

13. Brick (2005)

13. Brick (2005)

IMDb: 7.2

Özet: Film, Kaliforniya'nın banliyölerinde geçen bir lise öğrencisi olan Brendan'ın esrarengiz ölümünü araştırmasını konu alıyor. Brendan, eski kız arkadaşı Emily'nin yardım isteyen telefon çağrısını alır. Birkaç gün sonra, Emily'nin cesedi keşfedilir ve Brendan, ölümünü araştırmak için kendi yollarını bulmak zorunda kalır.

Oyuncular: Joseph Gordon-Levitt, Nora Zehetner, Lukas Haas

Yönetmen: Rian Johnson

12. Dope (2015)

12. Dope (2015)

IMDb: 7.2

Özet: Film, Kaliforniya'da yaşayan üç lise öğrencisi, Malcolm, Diggy ve Jib arasında geçmektedir. Malcolm, bir hip-hop grubunun hayranıdır ve hip-hop kültürünü benimsemiştir. Ancak, üniversiteye girebilmek için lise sınavlarına hazırlanırken uyuşturucu satıcıları ile karşı karşıya kaldığında hayatı bir anda değişir.

Oyuncular: Shameik Moore, Tony Revolori, Kiersey Clemons

Yönetmen: Rick Famuyiwa

11. Say Anything (1989)

11. Say Anything (1989)

IMDb: 7.3

Özet: Lloyd Dobler, derslerinde çok da başarılı olmayan ve ilk bakışta sıradan bir tiptir. Okulun en başarılı kızı olan Diane’e aşık olan Dobler'ın karşısında bir engel var. Diane'nin babası sürekli görüşmeye başlayan bu çiftin ilişkisine karşı çıkıyor. Lloyd'un önünde ise aşması gereken engeller bulunuyor.

Oyuncular: John Cusack, Ione Skye, Jeremy Piven

Yönetmen:  Cameron Crowe

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Election (1999)

10. Election (1999)

IMDb: 7.3

Özet: Carver Yüksek Okulu'nun başarılı öğrencilerinden biri olan Tracy Flick, okul başkanlığı seçimleri için aday olur. Ancak, okulun popüler ve başarılı öğretmenlerinden biri olan Jim McAllister, Tracy'nin okul başkanlığına seçilmesini engellemeye karar verir. Jim, Tracy'nin arkasından konuşarak, sahte oy pusulaları kullanarak ve diğer hileler kullanarak, Tracy'nin seçimlerde kaybetmesini sağlamak için elinden geleni yapar.

Oyuncular: Matthew Broderick, Reese Witherspoon, Chris Klein

Yönetmen: Alexander Payne

9. The Edge of Seventeen (2016)

9. The Edge of Seventeen (2016)

IMDb: 7.3

Özet: Nadine, ergenlik dönemindeki tipik bir genç kızdır ve hayatındaki her şeyin karışık olduğunu düşünmektedir. Ailesi, okul hayatı ve sosyal hayatı onun için bir kargaşa halindedir. Nadine, en yakın arkadaşı Krista'nın erkek kardeşi Darian ile çıkmaya başlaması üzerine hayatının daha da karışmasına neden olur.

Oyuncular: Hailee Steinfeld, Haley Lu Richardson, Blake Jenner

Yönetmen: Kelly Fremon Craig

8. Carrie (1976)

8. Carrie (1976)

IMDb: 7.4

Özet: Geri kafalı bir annenin kızı olan Carrie White özel güçlere sahip bir liseli gençti. Annesinden gördüğü baskıdan dolayı sahip olduğu güçlere engel olamayıp çevresine verdiği zararları anlatan bir film. Sissy Spacek'in hayat verdiği bu karakter ve film, En İyi Kadın Oyuncu Oskarına aday oldu.

Oyuncular: Sissy Spacek, John Travolta, Piper Laurie

Yönetmen: Brian De Palma

7. Scream (1996)

7. Scream (1996)

IMDb: 7.4

Özet: Filmin konusu, bir kasabada gerçekleşen bir dizi cinayetle başlar. Cinayetlerin mağdurları genç öğrencilerdir ve tüm cinayetler birbirine bağlıdır. Bu cinayetlerin başlangıcından sonra, okulda bulunan genç bir grup arkadaş, katilin kimliğini bulmak için bir araya gelirler ve kendilerini tehlikeli bir oyunun içinde bulurlar.

Oyuncular: Neve Campbell, Courteney Cox, David Arquette

Yönetmen: Wes Craven

6. Lady Bird (2017)

6. Lady Bird (2017)

IMDb: 7.4

Özet: Lady Bird, bir katolik lisesinde okumakta olan 17 yaşındaki bir genç kızdır. Ailesi ve hayatıyla ilgili hayalleri ve beklentileri olan Lady Bird, doğup büyüdüğü küçük şehirden ayrılmak ve New York'ta üniversite okumak istemektedir. Ancak, bu hayalleri gerçekleştirmek için ailesinin maddi durumunun yetersiz olduğunu fark eder.

Oyuncular: Saoirse Ronan, Laurie Metcalf, Tracy Letts

Yönetmen: Greta Gerwig

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Superbad (2007)

5. Superbad (2007)

IMDb: 7.6

Özet: Film, Evan ve Seth adlı iki yakın arkadaşın, lise yıllarının sonunda bir kızın ilgisini çekmek için ellerinden geleni yaparken arkadaşlıklarını keşfetmelerini konu alıyor. Evan ve Seth, üniversiteye gitmeden önceki son parti için hazırlık yaparken, arkadaşlarını etkilemek için içki almaları gerektiğine karar verirler. Ancak içkiyi nereden bulacaklarını bilemezler.

Oyuncular: Jonah Hill, Michael Cera, Christopher Mintz-Plasse

Yönetmen: Greg Mottola

4. Dazed and Confused (1993)

4. Dazed and Confused (1993)

IMDb: 7.6

Özet: Texas’ta ufak bir kasabada geçen filmde, son sınıf olacak gençler bunun için bir parti yapmaya karar verirler ama evdeki hesap çarşıya uymaz. Parti yapacakları evin sahibi durumu fark edince parti bambaşka bir yere taşınmak zorunda kalıyor. Gençlerin bu büyük eğlenceleri bir grup hippi tarafından bozulacaktır.

Oyuncular: Milla Jovovich, Ben Affleck, Matthew McConaughey

Yönetmen: Richard Linklater

3. Ferris Bueller’s Day Off (1986)

3. Ferris Bueller’s Day Off (1986)

IMDb: 7.8

Özet: Anne ve babası tarafından çok sevilen Ferris Bueller, okuldan nefret eden ve okula gitmemek için türlü türlü bahaneler üreten bir lise öğrencisidir. Ablası ve okul müdürü tarafından ise sevilmeyen Ferris Bueller'in eğlence anlayışı oldukça farklı olduğu için kendini beklenmedik durumlar içerisinde buluyor.

Oyuncular: Matthew Broderick, Alan Ruck, Mia Sara

Yönetmen: John Hughes

2. The Breakfast Club (1985)

2. The Breakfast Club (1985)

IMDb: 7.8

Özet: Amerikan lise hayatını anlatan filmde aynı okulda okuyup birbirlerini tanımayan beş gencin bir ceza ödevine beraber kaldıktan sonra oluşan ortaklıklarını ve keşiflerini anlatılıyor. Başlarda hiç anlaşamayan bu arkadaş grubu zaman içinde aslında hiç de farklı olmadıklarını fark eder. 80’li yılların kült filmlerinden The Breakfast Club.

Oyuncular: Emilio Estevez, Anthony Michael Hall, Paul Gleason

Yönetmen: John Hughes

1. The Last Picture Show (1971)

1. The Last Picture Show (1971)

IMDb: 9

Özet: Larry Mcmurtry'nin bir romanından uyarlanan bu film 1950'li yıllarda geçen Texas kasabasındaki umutsuz gençlerin hikayesini anlatıyor. The Last Picture Show, ölü bir kasabada geçerken filmdeki ilk sahne Spencer Tracy ve 19 yaşındaki Elizabeth Taylor'la başlıyor. Bu kasabadan kurtulup ve kendileri bulmayı isteyen bu gençlerin müthiş bir hikayesi diyebiliriz. Film aynı zamanda sekiz dalda Oscar'a aday gösteriliyor.

Oyuncular: Peter Bogdanovich, Cybill Shepherd, Jeff Bridges

Yönetmen: Peter Bogdanovich

Bu içerikler de ilginizi çekebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
6
3
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın