Görüş Bildir
Haberler
Ortaköy'deki Terör Saldırısına Tüm Dünyadan Tepki Yağıyor

Ortaköy'deki Terör Saldırısına Tüm Dünyadan Tepki Yağıyor

Batuhan
01.01.2017 - 10:48 Son Güncelleme: 01.01.2017 - 20:09

Dün gece İstanbul'da meydana gelen terör saldırısının ardından, tüm dünyadan tepki mesajları geldi. Diğer ülkelerin yetkilileri yaptıkları açıklamalarla Türkiye'yle dayanışma içinde oldukları mesajını verdi. 

'Türkiye ile dayanışma halindeyiz'

'Türkiye ile dayanışma halindeyiz'

ABD Başkanı Barack Obama, İstanbul'daki terör saldırısıyla ilgili yaptığı açıklamada, masum insanların hayatını kaybetmesinden üzüntü duyduğunu belirterek, hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diledi.

Obama, ihtiyaç halinde Türk yetkililere gerekli destek ve yardımın yapılması hususunda da ekibine talimat verdi. 

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Ned Price da açıklamasında, 'ABD, İstanbul'daki korkunç terör saldırısını en güçlü şekilde kınamaktadır.' derken, NATO üyesi müttefik Türkiye ile terörün her türlüsüne karşı dayanışma haline olduklarını da vurguladı.

'Mağdurların ailelerine başsağlığı dileriz'

'Mağdurların ailelerine başsağlığı dileriz'

Kanada Dışişleri Bakanı Stephane Dion, 'Kanada, İstanbul’da meydana gelen korkunç saldırıda hayatını kaybeden mağdurların ailelerine başsağlığı ve bu saldırıda yaralananlara acil şifalar diler.' dedi. 

Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR) Başkanı Nihad Awad, 'Kalbim, İstanbul'da teröristlerce öldürülenlerin aileleri, sevenleri ve yaralananlarla.' mesajını paylaştı.NATO

'Kalbim, yeni yılı kutlayan insanlara yönelik saldırıdan etkilenenler ve Türk halkıyla'

'Kalbim, yeni yılı kutlayan insanlara yönelik saldırıdan etkilenenler ve Türk halkıyla'

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, '2017, İstanbul'da trajik başlangıç. Kalbim, yeni yılı kutlayan insanlara yönelik saldırıdan etkilenenler ve Türk halkıyla.' dedi.

'Bu tür olayları önlemek için çalışmaya devam edeceğiz'

'Bu tür olayları önlemek için çalışmaya devam edeceğiz'

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, 2017'nin, İstanbul'da bir saldırıyla başladığını belirterek, 'Kalbim hayatını kaybedenler ve sevdikleriyle. Bu tür olayları önlemek için çalışmaya devam edeceğiz.' mesajını paylaştı. 

AB Komisyonunun Göç ve Vatandaşlık İşleri Sorumlusu Üyesi Dimitris Avramopoulos, sosyal medya hesabındaki açıklamasında 'İstanbul'da masum vatandaşlara yönelik saldırı karşısında dehşete düştüm. Kalbim, bu gece Türkiye ve hayatını kaybedenler ve aileleriyle.' ifadesini kullandı. Avrupa Parlamentosu

'Kalbim, İstanbul ve Türkiye'yle'

'Kalbim, İstanbul ve Türkiye'yle'

Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz, 'Bir kutlama gecesi olması gerekiyordu: Teröristler, şiddet, ölüm ve ümitsizlik gecesine dönüştürdü. Kalbim, İstanbul ve Türkiye'yle.' mesajını paylaştı. 

AP Türkiye Raportörü Kati Piri, 'Bu, oldukça üzücü bir haber. Kalbim ve dualarım bu gece Türkiye'yle.' dedi. Almanya

Putin: 'Ortak görevimiz terör saldırılarına kararlı bir şeklide cevap vermektir'

Putin: 'Ortak görevimiz terör saldırılarına kararlı bir şeklide cevap vermektir'

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İstanbul Ortaköy'de düzenlenen terör saldırısı nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a taziye mesajı gönderdi.

Kremlin'in resmi internet sitesinde yayımlanan mesajında Putin, 'Yeni yıl kutlamalarında masum sivilleri öldürmekten daha kötü bir suç olabileceğini düşünemiyorum. Fakat insani değerler teröristlere tamamen yabancı bir kavram. Ortak görevimiz terör saldırılarına kararlı bir şeklide cevap vermektir' ifadelerini kullandı.

Putin, Rusya'nın terörle mücadelede Türkiye'nin güvenilir ortağı olduğunu vurgulayarak saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifa diledi.

'Derin bir dehşet içindeyiz'

'Derin bir dehşet içindeyiz'

Almanya Dışişleri Bakanlığının sosyal medya hesabındaki açıklamada, ''Derin bir dehşet içindeyiz. Üzüntülerimiz İstanbul'daki insanlarla beraber.' denildi.

'İstanbul’da yeni yıla korkunç başlangıç'

'İstanbul’da yeni yıla korkunç başlangıç'

Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz, sosyal medya hesabında, 'İstanbul’da yeni yıla korkunç başlangıç. Hayatını kaybedenlerin aile ve dostlarına içten başsağlığı diliyorum.' açıklamasını yaptı. Belçika

'Kalbim Türk halkıyla'

'Kalbim Türk halkıyla'

Belçika Dışişleri Bakanı Didier Reynders, 'Yeni yıl, İstanbul'da korkuyla başladı. Kalbim hayatını kaybedenler, yakınları ve Türk halkıyla' dedi. Fransa

'Türk dostlarımızla omuz omuzayız'

'Türk dostlarımızla omuz omuzayız'

İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson, Twitter hesabı üzerinden, 'İstanbul’daki gece kulübünde gerçekleştirilen terör saldırısının ardından düşüncelerim, Türk halkı ile birlikte. Türk dostlarımızla omuz omuzayız” diye konuştu

'Tüm kalbim Türkiye'yle'

'Tüm kalbim Türkiye'yle'

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault, 'Tüm kalbim, bu sembolik gecede saldırıya uğrayan Türkiye'yle.' ifadesini kullandı. Meksika

'Meksika Türkiye ile dayanışma içindedir'

'Meksika Türkiye ile dayanışma içindedir'
smg.photobucket.com

Meksika hükümeti adına Dışişleri Bakanlığınca yapılan yazılı açıklamada, İstanbul’daki terör saldırısının şiddetle kınandığı belirtildi.

Meksika’nın sivilleri hedef alan bu saldırıları tamamen reddettiği vurgulanan açıklamada, Türk halkına, hükümetine ve saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileğinde bulunuldu. Meksika'nın Türkiye ile dayanışma içinde olduğuna işaret edildi.

Açıklamada ayrıca, İstanbul’daki Meksika Konsolosluğunun Türk makamlarıyla irtibat halinde olduğu ve şimdiye kadar saldırıdan etkilenen herhangi bir Meksika vatandaşının bulunmadığı kaydedildi.İran

'Terör saldırısını şiddetle kınıyoruz'

'Terör saldırısını şiddetle kınıyoruz'

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi yaptığı yazılı açıklamada, Ortaköy'de düzenlenen terör saldırısını şiddetle kınadıklarını belirtti. Kasımi ayrıca, saldırı nedeniyle tüm Türk halkı ve hükümeti ile hayatını kaybedenlerin yakınlarına taziye dileklerini sundu.

Azerbaycan lideri Aliyev'den başsağlığı mesajı

Azerbaycan lideri Aliyev'den başsağlığı mesajı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Terör saldırısı nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a taziye mesajı yolladı. İstanbul’daki terör saldırısında çok sayıda insanın hayatını kaybetmesinin Azerbaycan’ı derinden sarstığını belirten Aliyev, saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine ve Türk halkına, Azerbaycan halkı ve şahsı adına başsağlığı diledi.

İsrail Cumhurbaşkanı Rivlin: 'Kalplerimiz Türk halkıyla birliktedir'

İsrail Cumhurbaşkanı Rivlin: 'Kalplerimiz Türk halkıyla birliktedir'

İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin, resmi Twitter hesabından Türkçe ve İngilizce yaptığı açıklamada, 'Kalplerimiz, Türk halkıyla birliktedir. Bu saldırı insanlığa karşı yapılmıştır. Dualarımız, yakınlarını kaybedenlerle ve yaralılarladır.' ifadelerini kullandı. 

İsrail'in Ankara Büyükelçisi Eitan Naeh de İstanbul'daki terör saldırısına ilişkin sosyal medya hesabından Türkçe, 'İstanbul'daki terör saldırısını şiddetle kınıyor ve kalbi taziyelerimi sunuyorum. Yeni yılda, aynı kararlılıkla: terör asla kazanamayacak.' mesajını paylaştı.

'Türkiye ve uluslararası toplumla teröre karşı işbirliğini güçlendirmeye hazırız'

'Türkiye ve uluslararası toplumla  teröre karşı işbirliğini güçlendirmeye hazırız'

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi'nin Türk mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu'na Ortaköy'deki terör saldırısı dolayısıyla taziye mesajı gönderdiği bildirildi.

Terörizmin her türlüsüne karşı çıktıklarını belirten Bakan Wang, Türkiye ve uluslararası toplumla el ele vererek teröre karşı işbirliğini güçlendirmeye, bu yolla bölge ve dünyada istikrar ve emniyeti muhafaza etmeye hazır olduklarını da ifade etti.

ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Obama sen hiç konuşma. Putin tuzağı fark etmeseydi 3. Dünya Savaşı'nı başlatacaktın.

Deneri

Kralı ölünce milli yas ilan ettigimiz Suudiler nerede? He pardon ölenler yilbasi kutladigi icin kafir ve Suudiler şuan mutlu.Sahte bile olsa İranın bassaglig... Devamını Gör

seelym

Diyorlar ki ABD, Türkiyeyi uyardı. Ee bizim laleler nerdeydi? Hani o yılbaşı kutlamayın kutlatmam diyenler, televizyonda bu saldırıyı gördüklerinde sevinmişl... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

A4 ?