Görüş Bildir
Haberler
İstanbul'dan Malatya'ya Döndü, Köyünde Solucan Gübresi Üreticisi Oldu: 'Herkes Benimle Gurur Duyuyor'

İstanbul'dan Malatya'ya Döndü, Köyünde Solucan Gübresi Üreticisi Oldu: 'Herkes Benimle Gurur Duyuyor'

İstanbul'da, asgari ücretle uzun yıllar boyunca çeşitli işlerde çalışan Taha Çakır, memleketi Malatya'ya dönerek solucan gübresi üreticisi oldu. Küçük bir yatırımla girdiği işte kısa sürede ciddi bir yol kat eden Çakır, yıllık 50 tonluk üretim kapasitesine ulaştı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

İlk denemesini evinin alt katında yaptı

İlk denemesini evinin alt katında yaptı

AA'nın haberine göre, 29 yaşındaki Taha Çakır İstanbul'da uzun yıllar boyunca farklı işlerde çalıştıktan sonra memleketi Malatya'ya döndü ve solucan gübresi üreticisi olmaya karar verdi. 

İzmit'ten aldığı 100 bin solucanla evinin alt katında ilk denemesini yapan Çakır, elde ettiği verim sonrasında büyük bir solucan gübresi üretim çadırı kurdu. İlk etapta 50 bin lirayı bulan yatırım yapan Çakır, gübre üreticiliği işini daha iyi noktaya taşıdı ve kapasitesini artırdı.

15 milyondan fazla solucanla yıllık 50 tonu bulan kapasiteyle üretim yapıyor

15 milyondan fazla solucanla yıllık 50 tonu bulan kapasiteyle üretim yapıyor

Şu anda, tesisteki 15 milyon solucanla yıllık 50 ton gübre kapasitesine sahip bir işletmenin sahibi olan Çakır, şunları söyledi:

''400 metrekarelik bir alanda gübre üretiyorum. İlk başlarda ücretle aldığım solucan sayısı 15 milyonu aştı. Kendime özgü kurduğum havuz sitemiyle ayda 4 ton gübre alacak şekilde pratik bir yöntem geliştirdim. Burada tek başıma bu işleri yapıyorum. Altı ayda bir hasat oluyor. En büyük destekçim eşim. Eşimle bu işleri büyük bir keyifle yapıyoruz.''

'Herkes benimle gurur duyuyor'

'Herkes benimle gurur duyuyor'

İstanbul'dan Malatya'ya döndüğünde, çevresindeki insanların bu işi yapamayacağına dair ifadeler kullandığını söyleyen Kaçır, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Solucan gübresi üreteceğim dediğimde arkadaşlarım benimle dalga geçti, kimse bana inanmadı. Çok araştırdım, kendime inandım, denedim oldu. Sonra para kazanmaya başladım. İnsanlar bizi tanıdıkça işlerimiz arttı ve şu an başta ailem olmak üzere herkes benimle gurur duyuyor, tebrik ediyor. Tabii ki hiçbir iş kolay değil. Bu işin de çok sayıda zorluğu var. Fakat insanlardan geri dönüş aldıkça, ticaretim arttıkça mutlu oluyorum. Şevkim artıyor ve her geçen gün işi büyütmek için yer arayışına giriyorum.''

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
173
28
9
6
5
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Aslan Atasoy

Bir kişi İstanbul'dan memleketine dönüp boş otursa bile alkışlarım.İstanbul bu kadar nüfusu kaldıramıyor.Trafik,gürültü,kalabalık yaşanılacak gibi değil artık

blogger

işte memleket MALATYA olunca :) bende geçen sene bankadan istifa edip memlekete yerleştim var mı Malatya gibisi bee :)

gaydırı guppak

benim yapmak isteyip bir türlü cesaret edemediğim şey bu ya

gaydırı guppak

ya çok araştırdım denizlide falan çiftlikler var görüştüm. işte cesaret edip giremedim konuya daha da giremem sanırım :)