Görüş Bildir
Haberler
İnsanoğlunun Yarattığı Felaket: '124 Milyon Kişi Açlıktan Ölmek Üzere'

etiket İnsanoğlunun Yarattığı Felaket: '124 Milyon Kişi Açlıktan Ölmek Üzere'

Yasin Arslan
24.03.2018 - 12:03 Son Güncelleme: 24.03.2018 - 22:03

Birleşmiş Milletler, dünya genelinde çatışmaların neden olduğu açlık yüzünden ölme riskiyle karşı karşıya olanların sayısının son iki yılda yüzde 55 artarak 124 milyona ulaştığını bildirdi. Yetersiz beslenen 490 milyon kişinin yüzde 80'i ise çocuk. 

Çatışmalar gıda güvensizliğine neden oluyor.

Çatışmalar gıda güvensizliğine neden oluyor.

Dünya Gıda Programı (WFP) Direktörü David Beasley, BM Güvenlik Konseyini'ne yaptığı bilgilendirmede çatışmaların gıda güvensizliğine neden olduğuna, bunun yarattığı istikrarsızlığın ise şiddeti tetiklediğine dikkati çekti.

Kronik açlık çeken 815 milyon kişinin yüzde 60'ı savaş bölgelerinde yaşıyor.

Kronik açlık çeken 815 milyon kişinin yüzde 60'ı savaş bölgelerinde yaşıyor.

Bir sonraki öğünlerinin nereden geleceğini bilmeyen kronik açlık çeken 815 milyon kişinin yüzde 60'ının savaş bölgelerinde yaşadığını anlatan Beasley, ''Dünya genelinde çatışmaların neden olduğu açlık yüzünden ölme riskiyle karşı karşıya olanların sayısı son iki yılda yüzde 55 artarak 124 milyona ulaştı.'' dedi.

Aşırı derecede açlık çeken 124 milyon kişinin 32 milyonu Somali, Yemen, Güney Sudan ve Nijerya'nın kuzeydoğusunda yaşıyor.

Aşırı derecede açlık çeken 124 milyon kişinin 32 milyonu Somali, Yemen, Güney Sudan ve Nijerya'nın kuzeydoğusunda yaşıyor.

Afrika'da Sahel bölgesi için de gıda güvensizliği konusunda uyarıda bulunan Beasley, Burkina Faso, Çad, Nijer, Mali and Moritanya'da aşırı derecede yetersiz beslenmeyle karşı karşıya olanların oranının son beş yılda yüzde 30 arttığını söyledi.

Yetersiz beslenen 490 milyon kişinin yüzde 80'i çocuk.

Yetersiz beslenen 490 milyon kişinin yüzde 80'i çocuk.

BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Mark Lowcock de kıtlık ve açlığın daha çok uzun süreli çatışmaların yaşandığı ülkelerde yoğunlaştığını ancak bunun önlenebilir olduğunu belirtti.

Savaşın taraflarının genelde ''acımasızca'' su sistemleri, çiftlikler, pazar yerlerine zarar verdiğini ve kitlesel yerinden edilmelere neden olduğunu belirten Lowcock, dünyada açlık çeken insanların üçte ikisinin çatışmaların yaşandığı bölgelerde yaşadığını ve yetersiz beslenen 490 milyon kişinin yüzde 80'ini çocukların oluşturduğunu kaydetti.

Üç ülke için durum kritik.

Üç ülke için durum kritik.

Nijerya'nın kuzeydoğusu ile Yemen ve Güney Sudan'ın önümüzdeki 6 ay boyunca hala kıtlık riskiyle karşı karşıya olduğunu belirten Lowcock, Etiyopya, Somali ve Kongo'da gıda güvensizliğinin endişe verici boyutta olduğunu ifade etti.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
386
166
54
14
3
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Joele Wise

İnsanoğlunun mu? Afrikalıları köle yapan biz miydik? Atom bombalarını atan biz miydik? Onları sömüren biz miydik? ABD ve Avrupa, suçunuzu üstlenin. İnsan... Devamını Gör

Vega Deacon

BM'ye üye ülkeler önce sömürgeciliği bıraksın teröre desteği kessin zaten böyle ters psikoloji açıklamaları yapmak zorunda kalmazlar ve insanlar açlık, sefal... Devamını Gör

fındık

her bokta bm suçlanmasın artık arkadaşım. bu insanların bu halde olmasının sebebi zeka seviyesi düşük cahil topluluklar olmaları olmasın?.

Pasif Kullanıcı

Ben mi gittim savasa oraya ben daha dunyada yokken simdi mezarda olan orospu cocuklari gitmis savasmis orda. Avrupaya ozendiginiz adamlar gitti afrkalilari y... Devamını Gör