onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Hastanede Saldırıya Uğramıştı: Saldırganlar Serbest Kaldı, Doktor İstifa Etti!

Hastanede Saldırıya Uğramıştı: Saldırganlar Serbest Kaldı, Doktor İstifa Etti!

Emre Ordu
28.06.2022 - 20:41 Son Güncelleme: 30.06.2022 - 15:47

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde özel bir tıp merkezinin acil servisinde görevli doktor Şeyhmus Baraş, sıra bekleme nedeniyle çıkan tartışma sonrası bir hasta ve yakınlarının saldırısına uğradı. Gözaltına alınan 3 saldırgan çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakıldı. Yaşanan olay sonrası doktor Şeyhmus Baraş'ın istifa ettiği öğrenildi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

Olay, dün akşam saatlerinde Viranşehirde bulunan özel bir tıp merkezinde meydana geldi.

Olay, dün akşam saatlerinde Viranşehirde bulunan özel bir tıp merkezinde meydana geldi.

İddiaya göre, özel tıp merkezinde muayene olmak için sıra bekleyen bir hastanın yakınları ile doktor Şeyhmus Baraj arasında sıra bekleme nedeniyle tartışma çıktı.

Tartışma sonrası 7-8 kişilik hasta yakını doktora saldırdı. Koridor boyunca hasta yakınları tarafından darp edilen doktor, güçlükle kendini bir muayene odasına kilitleyip saldırganların elinden kurtuldu. Saldırıda başına ve vücudunun farklı bölgelerine darbe alan Şeyhmus Baraş, rapor alarak şikayetçi oldu.

Saldırı anı güvenlik kamerasında 🎥

Doktor saldırı anını anlattı

Doktor saldırı anını anlattı

Doktor Baraş'a saldırı anı ise acil tıp merkezinin güvenlik kamerasınca saniye saniye kaydedildi. Hastanede tedavi altına alınan doktor ise darp raporu alıp zanlılardan şikayetçi oldu. Olayla ilgili 3 saldırgan gözaltına alındı. 

Saldırı anını anlatan Doktor Şeyhmus Baraş 6 aydır tıp merkezinde pratisyen hekim olarak çalıştığını belirterek, “Dün SGK tarafından sistemimizin kapatılmasını bahane gösterip hiç muayene etmediğim, daha önce hiç görmediğim, bana başvurmayan bir hasta tarafından darp girişiminde bulunuldu. Hasta ile karşılaştığımızdan andan itibaren basa saygısızca küfürler ve tehditler yağdırdı, üzerime saldırdı. Sonra devamında ise hastanın kardeşleri ve ağabeyleri, 5-6 kişi olarak toplanıp beni hastanenin önünde ve iç kısmında sopa ve yumruklarla yere yatırarak darp ettiler. Bu olaydan sonra şahıslardan 3 tanesi gözaltına alındı. Kendilerinden şikayetçi oldum, durumun da takipçisiyim. Kaburgalarımda çatlaklar var. Nefes alıp verirken batma oluyor. Yüzümde şişlikler var. Sırtımda ve kolumda darp izleri var. Şahıslardan şikayetçiyim. Bu durumun yeni çıkan sağlıkta şiddet yasasının ne kadar işleyeceğini ben ve Şanlıurfa Tabip Odası olarak arkasında duracağız, izleyeceğiz” dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

Şanlıurfa Tabip Odası: "Cezasızlığı tercih olarak görmeyin"

Şanlıurfa Tabip Odası: "Cezasızlığı tercih olarak görmeyin"

Şanlıurfa Tabip Odası doktorun darp edilmesini kınayarak yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, şöyle denildi:

 “Viranşehir’de özel bir tıp merkezinde çalışan acil hekimi meslektaşımız SGK sisteminin hata vermesi nedeniyle sinirlenen bir kişinin konuyla alakası olmamasına rağmen saldırısına uğramış, sonrasında da saldırganın yakınları tarafından linç edilerek başına ve vücudunun çeşitli yerlerine darbeler almıştır. Sağlıkta şiddet olayları, çıkan yetersiz yasaların ve cezasızlığın sonucu olarak tırmanarak devam ediyor. Sağlık bakanlığı her açıklamasında algı oluşturarak yeterli düzenleme yapıldığını iddia etmektedir. Madem düzenleme yapıldı ise şiddete karşı cezasızlık neden devam etmektedir. Konuyla ilgili Sağlık Bakanlığı, beklentilerimize karşılık gelecek bir düzenleme yapmamıştır. Savcılılara ve hakimlere çağrımızdır, toplumun huzuru ve sağlığı için bu şiddet olaylarına karşı cezasızlığı tercih olarak görmeyiniz. Sağlıkta şiddet sizin ve halkın sağlık hakkına saldırıdır. Gereğinin yapılmasını talep ediyoruz” 

Saldırganlar serbest, doktor istifa etti

Saldırganlar serbest, doktor istifa etti

Polis tarafından gözaltına alınan 3 zanlı, savcılıktaki ifadelerinin ardından tutuklanma talebiyle sevk edildikleri mahkemece serbest bırakıldı. 

Darp edilen doktor Şeyhmus Baraj'ın ise istifa ettiği öğrenildi.

Şanlıurfa'da üniversite hastanesinde doktorsuz kalan 9 bölüm kapandı

Şanlıurfa'da üniversite hastanesinde doktorsuz kalan 9 bölüm kapandı

Öte yandan sık sık sağlıkta şiddet olaylarının yaşandığı Şanlıurfa'da, dadece Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin hekimsiz kalan dokuz bölümünün kapandığı ve hastaların çevre illere taşındığı öğrenildi. Üstelik kapanan bölümlerin romatoloji, göğüs cerrahisi, onkoloji, hematoloji, nefroloji, patoloji, çocuk hematoloji, çocuk onkoloji ve organ nakli gibi özellikli bölümler olduğu belirtildi. 

Şanlıurfa Tabip Odası Başkanı Dr. Bulut Ezer, kentin mecburi hizmet bölgesi olduğunu ve görevi biten hekimlerin kalmayı değil, başka yerlere gitmeyi tercih ettiğini söyledi. Ezer, “Ciddi bir hekim sirkülasyonu var” dedi.Tabip odası başkanı hekim hareketliğinin birçok nedeni olduğunu söyleyerek şöyle devam etti: 

'Hekimler yöneticilerin mobbingiyle karşı karşıya kalıyor. İdari sıkıntılar var. Bu da yöneticilerin liyakatsizliğinden kaynaklanıyor. Urfa gibi illerde hekimleri tutmak için onlara baskı kurmamak lazım. Çalışma ortamları iyileştirilmeli. Fakat bu konuda hiçbir kaygı duyulmuyor. İdareciler bulundukları alanları kullanarak hekimler, sağlık çalışanları üzerinde baskı kuruyor. Hekimler de görevleri bittiğinde ya özele ya da farklı illere geçiyorlar.'

'Sağlıkta Dönüşüm Programı' ile hasta-hekim ilişkisinin 'müşteri' ilişkisine döndüğünü vurgulayan Ezer, 'Beklenti arttı ve karşılanamayacak durumda. Vatandaşa ‘büyük hastaneler kurduk’ algısı oluşturuluyor fakat duvarların içi boş. Sağlık çalışanı mutsuz, sayısı yetersiz.  Özlük haklarındaki gerilemeler malum. Hekimler de kamu alanlarından çekiliyor, yurt dışına göçüyorlar' dedi.  Merkezden uzak çalışan hekimlerin ve sağlık çalışanlarının sorunları, karşılaştıkları yetersizliklerin her zaman daha fazla olduğunu söyleyen tabip odası başkanı, ortamı şöyle anlattı: 

“İktidarda şiddet dili, ‘Ne verdiysek doymadılar’ tarzı bir yaklaşım var. ‘Beş dakikada sağlık hizmeti vermek istemiyoruz’ diyoruz, anlamıyorlar. Hekimler, sağlık çalışanları sadece maaşlarının yükseltilmesini istiyorlar gibi algı yaratıyorlar. Güneydoğuda zaten yetmezlikler vardı. Üstüne sağlık politikalarının yetmezlikleri de eklenince sorunlar katlanmaya başladı. Bu da sağlıkta şiddetle karşımıza geldi. Günde 100-150 hasta bakan bir hekim nasıl nitelikli sağlık hizmeti verebilir? Kaldı ki ancak 15-20 gün sonraya randevu bulunuyor.”

Ajanslar ve Diken

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
130
38
29
10
4
2
0
Yorumlar Aşağıda chevron-right-grey
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Özge Koçay

Bu tarz şehirler hakediyor umarım beter olursunuz !

Büşra Altuntas

Bu tarz şehirler derken sağlıkta şiddet zaten Türkiye'nin her yerinde oluyor niye doğu şehirlerinj ötekilestirmeye çalışıyorsunuz. Sanki sadece sağlıkta şidd... Devamını Gör

Mr.Hate

Köle gibi ayarsız çalışma saatleri, enflasyon altında ezilmiş maaş, doktor başına günde ortalama 100 hasta düşen bu bozuk sağlık sisteminde ülkede kaliteli d... Devamını Gör

Amon Ra

Özele gitmeye zorluyorlar. Tesadüfe bak ki sağlık sistemini bu hale getiren sağlık bakanımızın da özel hastanesi var

Kzlt

Fahrettin Koca: "Unutmayınız, hekimlerimiz en zengin ülkelerin alıcı gözlerle baktığı, en iyi yetişmiş hekimlerdir." Ayda yaklaşık 80 hekimin istifa ettiği a... Devamını Gör