Görüş Bildir
Haberler
Hamilelikte Ateş Basması Nasıl Geçer?

Hamilelikte Ateş Basması Nasıl Geçer?

Şebnem Sucu
25.11.2021 - 10:46

Anne adayları hamilelik boyunca birçok sorunla karşılaşırlar. Bunlardan biri ateş basması olup bu durumun bilinen en önemli nedeni hormonal değişimlerdir. Ateş basmasına çoğu zaman terlemede eşlik etmektedir. Pek çok anne adayının ortak sorunu olan ateş basması, enfeksiyonlara bağlı ateş artışından tamamen farklı olduğundan birbirinden ayırt edilmesi gerekir. Peki, hamileliğin yaygın şikayetlerinden biri olan ateş basması nasıl geçer? İşte konuyla ilgili bilinmesi gerekenler…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gebelikte pek çok anne adayı ateş basması şikayetinden yakınır. Hamilelikte ateş basması normaldir ve zamanla ortadan kaybolur. Ancak bir enfeksiyon sebebi ile ateşiniz var ise doktorunuza başvurmanız gerekir. Enfeksiyonların neden olduğu ateş yükselmesi gebelikte tehlikeli olabileceğinden bu durum mutlaka kontrol altına alınmalıdır. Şimdi hamilelikte ateş basması ile ilgili bilinmesi gerekenlere bir göz atalım...

Hamilelikte Ateş Basması Neden Olur?

Hamilelikte Ateş Basması Neden Olur?

Hamile kadınların neredeyse üçte birinde görülen ataş basması, genellikle ikinci ve üçüncü trimesterlerde daha fazla görülmektedir. hormon seviyelerinizdeki dalgalanmalar, gebelik sırasında artan metabolizma vücutta ısı artışına neden olabilir. Aynı zamanda östrojende meydana gelen düşüşler ve tiroitlerin aşırı çalışması vücudunuzda ısı dalgalanmalarına yol açabilirler. Gebelikte kadınların genel sorunlarından biri olan stres, kaygı, üzüntü gibi psikolojik nedenler de ateş basmasına neden olabilmektedir.

Hamilelikte Ateş Basması Nasıl Geçer?

Hamilelikte Ateş Basması Nasıl Geçer?

Hamilelikte ateş basması özellikle gece uyku esnasında çekilmez bir hal alabilir. Ateş basması kendiliğinden yok olan bir durumdur. Vücudunuzun ısısını kontrol altına almak için ılık bir duş almak vücut ısınızın dengeye girmesine yardımcı olur. İnce giysiler giyininiz. 

Hamilelikte ateş basmasından kurtulmak için yapabileceğiniz diğer yöntemler şunlardır;

- Bol sol su tüketmeye özen gösterin.

- Oda ısınızı düşürmek ya da odayı havalandırmak rahatlamanıza yardımcı olacaktır.

- Güneş ışınlarından kaçınmanız gerekir.

- Stresten mutlaka uzaklaşın.

- Hava geçirgenliği sağlayan pamuk giysiler giymeniz gerekir.

- Gün aşırı açık havada 2 saat düşük tempolu egzersiz yapabilirsiniz.

- Sağlıklı besinler tüketilmelidir. Aşırı baharatlı ve kafein içeren yiyecek ve içeceklerden uzak durun.

- Ateşiniz arttığında fazla kıyafetlerinizi çıkarınız.

Sıcak Basması Bebeğe Zarar Verir Mi?

Sıcak Basması Bebeğe Zarar Verir Mi?

Hamilelikte meydana gelen sıcak basmasının bebeği olumsuz etkileyecek bir zararı bulunmaz. Ancak grip ve diğer solunum yolu enfeksiyonları bebeğe zarar verebileceğinden mutlaka tedavi edilmesi gerekir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?