Görüş Bildir
Haberler
Hakkettiği İlgiyi Görememiş, Ölüm Ve Hayat Kavramları Hakkında Sınırlarınızı Değiştirecek Bir Film: The Fountain!

Hakkettiği İlgiyi Görememiş, Ölüm Ve Hayat Kavramları Hakkında Sınırlarınızı Değiştirecek Bir Film: The Fountain!

The Fountain Requiem For A Dream, Black Swan gibi ustalık gerektiren ve izleyene manevi bir doyum veren, 'Çok iyi filmdi be abi !'diyebileceğiniz filmlerin usta yönetmeni Darren Aronofsky'nin imzası bulunan bir film.Yapım aşaması talihsiz fakat özgün içeriği ve işleyiş tarzıyla beynimizin sınırlarını değiştiren bu filmde Aronofsky ölüm, hayat ve sonsuzluk üçgenini romantizmle birleştiriyor ve ortaya olağandışı bir film çıkıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

The Fountain filmi ile romantizm ve bilimkurguyu birleştiren Aronofsky aynı zamanda filmin senaristlerinden biri.

The Fountain filmi ile romantizm ve bilimkurguyu birleştiren Aronofsky aynı zamanda filmin senaristlerinden biri.

Gelelim yaşanan talihsizliklere..Önce yapım ve bütçeyle ilgili daha sonra da başrolle ilgili sorunlar ortaya çıkıyor.

Gelelim yaşanan talihsizliklere..Önce yapım ve bütçeyle ilgili daha sonra da başrolle ilgili sorunlar ortaya çıkıyor.

Warner Bros, The Fountain filmi için 100 milyon Dolar gibi bir bütçeyle Aronofsky'nin kapısını çalar. Ancak yapımcı şirketin cast'a ve kurguya müdahaleleri nedeniyle Warner Bros bütçeyi 35 milyon Dolar’a kadar indirir.(Bu tabiki Aronofsky için bir engel teşkil etmez)

Filmin erkek başrolü için ünlü aktör Brad Pitt ile anlaşılır, kadın başrol için ise Cate Blanchett düşünülür. Ancak filmin bütçesinin azaltılması ve rol için sakal bırakmak istememesi sebebiyle Brad Pitt projeden ayrılır. Cate Blanchett'in yerini Rachel Weisz, Brad Pitt'in rolünü ise......

Parti kur oy verelim tarzında sevdiğimiz, Hollywood'un en mütevazi simalarından, Wolverine karakterine gerçek manada can vermiş Avustralyalı usta aktör Hugh Jackman üstlenir.

( Brad Pitt'in oyunculuğu tartışmaya açık bir konu olmasa da Hugh Jackman'nın oynaması çok daha hayırlı olmuş.)

Gelgelelim filmin konusuna.. The Fountain üç farklı fakat aynı kapıya çıkan hikaye üzerinden ölüm, hayat ve sonsuzluk kavramlarını seyiricisine romantik bir gözle anlatıyor.

Kanser olan eşini ölümden kurtarmak isteyen bir bilim adamı ile İspanya'yı ve kraliçesini engizisyon köleliğinden kurtarmak adına ölümsüzlüğü bulmaya çalışan bir kandiktatör'ün hikayelerini birleştiriyor film ve bunu yapmak adına üçüncü bir hikaye yaratıyor. Sonsuzluğu bulmaya çalışan çok ileri bir zaman diliminde bir cam fanus içinde hayat ağacı ile yaşayan bir insanın yaşadıkları bu iki erkek ve doğal olarak iki hikaye arasında köprü görevi görüyor.

' Ölüm Bir Hastalıktır. Aynı Diğerleri Gibi. Ve Bir Tedavisi Vardır. ' (The Fountain)

İçeriğin Devamı Aşağıda

Üstüne bir de Aronofsky'nin olağandışı anlatımı, nesnelere ve durumlara yüklediği sembolik anlamlar eklenince ilk seferde çoğu kişinin kavrayamadığı ve ikinci kez izleme ihtiyacı hissettiren bir film ortaya çıkıyor.

Üstüne bir de Aronofsky'nin olağandışı anlatımı,  nesnelere ve durumlara yüklediği sembolik anlamlar eklenince ilk seferde çoğu kişinin kavrayamadığı ve ikinci kez izleme ihtiyacı hissettiren bir film ortaya çıkıyor.

' İşte hakkettiği ilgiyi görememiş ' olması tam olarak bu noktada başlıyor. Filmde işlenen ölüm, hayat ve sonsuzluk kavramları günlük yaşamda da her bireyin yeterince merak ettiği ve fazlasıyla kafa karıştırıcı konular. Üstüne filmde Aronofsky'nin filmin içindeki hikaleyerde kullandığı olağandışı işleyiş tarzı ve durumlara, nesnelere, kişilere yüklediği sembolik anlamlar eklenince kafa karışıklığı ortaya çıkıyor ve doğal olarak bazı insanlar ' kötü film ' yorumuna kolayca başvuruyor. 

NOT: Film ilgili konularla ilgili entellektüel bilgi ve dikkatle izlenirse kafadaki soru işaretleri biraz olsun azalır.

Filmin müzikleri ise ayrı bir başarı öyküsü. Filmdeki sahnelere eşlik eden başka müzikler olsaydı aynı hissiyatı elde eder miydik bilemiyorum. Son olarak filmin son sahnesinde tüylerimizi diken diken eden Clint Mansell imzalı o müzik..

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın