Görüş Bildir
Haberler
Hafızanızdan Uzun Süre Silemeyeceğiniz Son 10 Yılın En İyi Korku Filmleri

Hafızanızdan Uzun Süre Silemeyeceğiniz Son 10 Yılın En İyi Korku Filmleri

claude cahun
24.07.2022 - 13:18

Son yıllardan çekilmiş en iyi korku filmlerinden bir listeyle karşınızdayız! Hatta biraz daha spesifik davranarak listemizi son 10 yılla sınırlandırdık. Siz de korku filmi tutkunuysanız listemize göz atmanızda fayda var. Zira bu en iyi korku filmleri listesinde psikolojik korku filmleri, slasher korku filmleri, paranormal korku filmleri, gore korku filmleri gibi birçok alt türden filmi bir arada bulabilirsiniz.

Hazırsanız tüyler ürpertici bir maceraya ışınlanıyoruz!

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Habis (Malignant, 2021)

21. Habis (Malignant, 2021)

Özet: Madison adlı genç kadın bazı görüntüler görmektedir. Hatta bunların rüya mı gerçek mi olduğunu hayal edemez hâle gelir. Gördüğü sanrıların yaşanmış gerçek cinayetlerle ilgili olduğu öğrenen Madison'ın, travmalarla dolu geçmişiyle de yüzleşmesi gerekecektir. 

Oyuncular: Annabelle Wallis, Maddie Hasson, George Young

Yönetmen: James Wan

20. Ziyaret (The Visit, 2015)

20. Ziyaret (The Visit, 2015)

Özet: Büyükanne ve büyükbabalarını ziyarete giden iki kardeş, bir yandan da tüm bu macerayı kayıt altına almaktadır. Büyükleriyle ilk defa tanışan kardeşler, bu gözlerden uzak çiftlik evinde bir takım tuhaflıklar olduğunu fark ederler. Ortaya çıkan bir gerçek çocuklara hayatlarının tehlikede olduğunu da gösterecektir. 

Oyuncular: Olivia DeJonge, Ed Oxenbould, Deanna Dunagan

Yönetmen: M. Night Shyamalan

19. Derin Kâbus (As Above, So Below, 2014)

19. Derin Kâbus (As Above, So Below, 2014)

Özet: Paris sokaklarının altındaki yeraltı mezarlıklarına giren bir keşif ekibi, derinlere indikçe karanlık sırlarla yüzleşeceklerdir. Dünyadaki cehennemle yüzleşen gençler bu labirentten çıkmanın yolunu bulabilecek midir?

Oyuncular: Perdita Weeks, Ben Feldman, Edwin Hodge

Yönetmen: John Erick Dowdle

18. Oyun (Gerald's Game, 2017)

18. Oyun (Gerald's Game, 2017)

Özet: Stephen King'in aynı adlı romanından uyarlanan Oyun, orta yaşlarda bir çiftin yaptığı kaçamağın nasıl bir kâbusa dönüştüğünü anlatıyor. Şehirden uzakta bir eve gidip baş başa vakit geçirmek isteyen Jessie ve Gerald, ilişkilerine biraz heyecan katacak bir oyun oynamaya başlar. Ancak işler bir anda tersine döner.

Oyuncular: Carla Gugino, Bruce Greenwood, Henry Thomas

Yönetmen: Mike Flanagan

17. Hounds of Love (2016)

17. Hounds of Love (2016)

Özet: Vicki Moley adlı genç, başına geleceklerden habersizce, bir partiye gitmek için evden kaçar. Ancak katil bir çift olan John ve Evelyn tarafından kaçırılıp bir odaya hapsedilir ve kendisini bir ölüm kalım savaşının içinde bulur.

Oyuncular: Emma Booth, Ashleigh Cummings, Stephen Curry

Yönetmen: Ben Young

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. The Medium (2021)

16. The Medium (2021)

Özet: Tayland'ın kırsal bölgelerinden birinde yaşayan bir şamanın yeğenine bir tanrıça musallat olur. Başlarda tanrıçanın genç kıza şamanlık yeteneği bahşedeceği sanılır ancak olay düşünülenden çok daha karanlıktır.

Oyuncular: Narilya Gulmongkolpech, Sawanee Utoomma, Sirani Yankittikan

Yönetmen: Banjong Pisanthanakun

15. Host (2020)

15. Host (2020)

Özet: Altı arkadaş, karantina sırasında Zoom üzerinden mistik bir ayin düzenlemek için bir medyumla anlaşır. Ancak işler kontrolden çıkar ve her biri kendi evinde doğaüstü varlıkların hedefi olur.

Oyuncular: Haley Bishop, Jemma Moore, Emma Louise Webb

Yönetmen: Rob Savage

14. Suspiria (2018)

14. Suspiria (2018)

Özet: Dario Argento imzalı aynı adlı kültü korku filminin bu yeniden çevirimi, 1977'de Berlin'de geçiyor. Dünyaca ünlü bir dans okulunun seçmelerine katılmak için Amerika'dan kalkıp gelen Susie Bannion, baş dansçı olabilmek için elinden geleni yapar. Ancak okulda tuhaf giden bazı olaylar yaşanmaktadır. Susie ve arkadaşı Sara, okul yönetiminin karanlık bir sır saklandığından şüphelenmeye başlar.

Oyuncular: Dakota Johnson, Tilda Swinton, Mia Goth

Yönetmen: Luca Guadagnino

13. Azize (Saint Maud, 2019)

13. Azize (Saint Maud, 2019)

Özet: Dindar bir hemşire olan Maud'un ölüm döşeğindeki bir hastanın hayatını kurtarma arzusu tehlikeli bir takıntıya dönüşür. Kötücül güçler ve kendi karanlık geçmişi en derin kâbuslarını harekete geçirir.

Oyuncular: Morfydd Clark, Jennifer Ehle, Turlough Convery

Yönetmen: Rose Glass

12. Peşimdeki Şeytan (It Follows, 2014)

12. Peşimdeki Şeytan (It Follows, 2014)

Özet: Ailesi ve arkadaşlarıyla sıradan bir hayatı olan Jay, bir gün bir gençten hoşlanır. Onunla birlikte şehirden uzakta harabe bir eve giden Jay daha sonra kendisini baygın bir hâlde bulur. Bu andan sonra ise son derece tuhaf olaylar yaşamaya başlar. Birisi ya da bir şeyler tarafından takip edildiğine neredeyse emin olan Jay, bu gizemi çözebilecek midir? 

Oyuncular: Maika Monroe, Keir Gilchrist, Daniel Zovatto

Yönetmen: David Robert Mitchell

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Biz (Us, 2019)

11. Biz (Us, 2019)

Özet: Adelaide Wilson, geçmişte bazı travmalar yaşasa da şimdilerde sevecen eşi ve iki çocuğuyla birlikte mutlu bir yaşam sürmektedir. Ancak her daim diken üstündedir ve sevdiklerinin başına bir şey gelmesi en büyük kaygısıdır. Arkadaşlarıyla güzel bir hafta sonu geçirmek üzere sahil kenarındaki evlerine yola çıkan aile, burada kendilerini rahatsız eden bir grup insanla karşılaşır. Hatta onlar tarafından takip ve taciz edilirler. Wilsonlar çok geçmeden kendilerini büyük bir dehşetin içinde bulurlar.

Oyuncular: Lupita Nyong'o, Winston Duke, Elisabeth Moss

Yönetmen: Jordan Peele

10. Yok Oluş (Annihilation, 2018)

10. Yok Oluş (Annihilation, 2018)

Özet: Biyolog Lena, ekibiyle birlikte 'Area X' adlı gizemli anomalilerin yaşandığı bir bölgeye keşif gezisine gider. Amaçları araziden örnek toplamak, haritalandırmak ve bunları raporlamaktır. Ancak bu esrarengiz yerde  hem akıl sağlıkları hem de hayatları büyük risk altındadır.

Oyuncular: Natalie Portman, Jennifer Jason Leigh, Gina Rodriguez

Yönetmen: Alex Garland

9. Grave (2016)

9. Grave (2016)

Özet: Veteriner bir ailede büyüyen 16 yaşındaki Justine de ebeveynlerinin izinden giderek veterinerlik fakültesine yerleşir. Ancak okulda maruz kaldığı zorbalık onu tehlikeli sulara sürükler...

Oyuncular: Garance Marillier, Ella Rumpf, Rabah Naït Oufella

Yönetmen: Julia Ducournau

8. Görünmez Adam (The Invisible Man, 2020)

8. Görünmez Adam (The Invisible Man, 2020)

Özet: H.G. Wells'in aynı adlı romanından uyarlanan film, bir kadının yaşadığı paranoyayı odağına alıyor. Uzun süredir eski sevgilisin kontrolcü dünyasında hapsolan Cecilia, bir gün onun elinden kaçmayı başarır. Ancak onun sürekli kendisini takip ettiğine inanmaktadır. Bu hissi, eski sevgilisinin öldüğü haberinin gelmesinden sonra daha da şiddetlenir. Çünkü Cecilia buna inanmamaktadır. Cecilia, onu sürekli takip ettiğine inandığı ama bir türlü göremediği eski sevgilisini bulabilecek midir? Yoksa tüm bu yaşananlar ona zihninin oyunları mıdır? 

Oyuncular: Elisabeth Moss, Oliver Jackson-Cohen, Harriet Dyer

Yönetmen: Leigh Whannell

7. Ritüel (Midsommar, 2019)

7. Ritüel (Midsommar, 2019)

Özet: Dani ve Christian, geleneksel Midsommar festivaline katılmak üzere üniversite arkadaşlarıyla İsveç'e doğru yola çıkarlar. Grup, doğasına ve kültürüne hayran kaldıklarını bu yerde 90 yılda bir yapılan bir ayine katılacaklarından henüz habersizdirler.

Oyuncular: Florence Pugh, Jack Reynor, Vilhelm Blomgren

Yönetmen: Ari Aster

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Ayin (Hereditary, 2018)

6. Ayin (Hereditary, 2018)

Özet: Graham ailesinin büyüğü Ellen'ın ölümüyle evde bir dizi sıra dışı olay yaşanmaya başlar. Annie, eşini ve çocuklarını korumaya çalışırken yıllardır bir parçası oldukları ayinden habersizdir.

Oyuncular: Toni Collette, Milly Shapiro, Gabriel Byrne

Yönetmen: Ari Aster

5. Deniz Feneri (The Lighthouse, 2019)

5. Deniz Feneri (The Lighthouse, 2019)

Özet: Thomas Wake, eski bir denizcidir ve uzun süredir de bir adada tek başına bir deniz feneri bekçiliği yapmaktadır. Thomas'ın bu yalnızlığı, Ephraim Winslow adlı gencin yanına gönderilmesiyle son bulur. Ancak ikili arasında gerilimli bir ilişki vardır. Onlar, bu ıssız adada zihin sağlıklarını kaybederken en büyük korkuları da su yüzüne çıkacaktır.  

Oyuncular: Robert Pattinson, Willem Dafoe, Valeriia Karaman

Yönetmen: Robert Eggers

4. Kara Büyü (Gokseong, 2016)

4. Kara Büyü (Gokseong, 2016)

Özet: Sakin bir kasabaya gelen gizemli bir yabancı, bir dizi felaketi de beraberinde getirir. Kasabada tuhaf olaylar yaşanırken bölgedeki polis memurlarından birinin kızı da esrarengiz bir hastalığa tutulur. İlk başta bir salgın hastalık gibi görünen bu gizem, göründüğünden daha büyük bir karanlığı içinde barındırmaktadır.

Oyuncular: Do-Won Kwak, Hwang Jeong-min, Jun Kunimura

Yönetmen: Na Hong-jin

3. Korku Seansı (The Conjuring, 2013)

3. Korku Seansı (The Conjuring, 2013)

Özet: Kalabalık ve sevgi dolu bir aile olan Perronlar, tüm paralarını bir çiftlik evine yatırırlar. Ancak taşındıkları gibi evde garip olaylar yaşanmaya başlar. Önce evin köpeği ölür. Daha sonra çocuklar geceleri yataklarından çekilmeye, tuhaf kokular almaya ve garip şeyler görmeye başlarlar. Gidecek başka yerleri olmayan Perron ailesi, paranormal araştırmacılar Ed ve Lorraine Warren çiftinin kapısını çalarak yardım isterler. Bu film gerçek bir hikâyeden uyarlandı.

Oyuncular: Vera Farmiga, Patrick Wilson, Ron Livingston

Yönetmen: James Wan

2. Sessiz Bir Yer (A Quiet Place, 2018)

2. Sessiz Bir Yer (A Quiet Place, 2018)

Özet: İki çocuklu bir çift, kıyamet sonrası bir dünyaya ayak uydurmaya başarmıştır. Bu dünyanın yegane kuralı ise asla ses çıkarmamaktır. Sadece işaret diliyle anlaşan aile üyeleri öyle ya da böyle hayatını sürdürmektedir. Ta ki bir lambanın devrildiği güne kadar...

Oyuncular: Emily Blunt, John Krasinski, Millicent Simmonds

Yönetmen: John Krasinski

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kapan (Get Out, 2017)

1. Kapan (Get Out, 2017)

Özet: Chris ve Rose, bir süredir beraber olan mutlu bir çifttir. Rose, bir gün Chris'i ailesiyle tanıştırmaya karar verir ve ikili, şehrin dışında bulunan eve doğru yola koyulur. Başlarda sıcak ve sevecen görünen bu aile, zamanla Chris'e tuhaf davranmaya başlar. Chris, siyahi olduğu için ayrımcılığa maruz kaldığı düşünse de işlerin bundan çok daha korkunç olduğunu öğrenecektir. 

Oyuncular: Daniel Kaluuya, Allison Williams, Catherine Keener

Yönetmen: Jordan Peele

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
26
17
10
9
7
6
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Beni türk korku filmleri daha etkiliyor özellikle Dabbe 4'ü izledikten sonra baya etkisinde kalmıştım. Yabancı korku filmleri komik geliyor nedense bana.

Gerald'ın Oyunu ve Yokoluş'un korku ile alakası yok gerilim olabilir en fazla...

Bonnie Parker

Derin Dehşet gerçek bir olaydan ilham alınmış bir film. Orijinalinde gençlerin hiç biri kurtulamıyor. Korkudan daha çok gerilim hissediyorsunuz. The Visit'te... Devamını Gör