Görüş Bildir
Haberler
Meteoroloji'den 3 Uyarı

Meteoroloji'den 3 Uyarı

adem kara
28.03.2014 - 08:48
İçeriğin Devamı Aşağıda

Meteoroloji Genel Müdürlüğü | Günlük Rapor

Yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu dışında yurt genelinin genellikle yağmur ve sağanak yağışlı, Güney Ege ile Batı Akdeniz kıyılarının gök gürültülü sağanak, gece ve sabah saatlerinde Doğu Anadolu'nun doğusu ile Bayburt ve Gümüşhane'nin yükseklerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. 

İç Anadolu’nun güney ve doğusunda toz taşınımı bekleniyor. Sabah ilk saatlerde Doğu Karadeniz'de sis görülecek.

HAVA SICAKLIĞI: Lodosla birlikte ülke genelinde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle; güney yönlerden Ege'de kuvvetli (40-60 km/s), Marmara'nın doğusu, Akdeniz, İç Anadolu ve Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısında kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

  • TOZ TAŞINIMI UYARISI: Güney yönlerden esecek kuvvetli rüzgar ile birlikte İç Anadolu'nun güney ve doğu kesimlerinde toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

  • BACA VE SOBA GAZI ZEHİRLENMELERİNE DİKKAT: Yurdun iç ve batı zamanla doğu kesimlerinde görülecek kuvvetli lodos nedeniyle özellikle gece saatlerinde meydana gelebilecek soba ve baca gazı zehirlenmelerine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

  • KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın güney yönlerden Ege'de kuvvetli (40-60 km/s), Marmara'nın doğusu, Akdeniz, İç Anadolu ve zamanla Doğu Anadolu’nun batısında kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

  • MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; doğu kesimlerinde güney yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

BURSA Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak yağışlı 20

ÇANAKKALE Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak yağışlı 16

İSTANBUL Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 18

TEKİRDAĞ Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 18

  • EGE 

Parçalı ve çok bulutlu, İzmir, Aydın ve Manisa çevrelerinde hafif olmak üzere bölge genelinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güney yönlerden kuvvetli (50-70 km/s) olarak eseceği tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 19

İZMİR Parçalı ve çok bulutlu, hafif sağanak yağışlı 22

MUĞLA Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 19

UŞAK Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak yağışlı 17

  • AKDENİZ

Parçalı bulutlu, zamanla batı kesimleri çok bulutlu, Burdur, Isparta ile akşam ve gece saatlerinde Antalya çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Batı Akdeniz'in iç kesimlerinde güney yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

ADANA Parçalı ve çok bulutlu 22

ANTALYA Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 17

MARMARİS Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 21

MERSİN Parçalı ve çok bulutlu 21

  • İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güney yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor. Güney yönlerden esecek kuvvetli rüzgarla birlikte güney ve doğu kesimlerinde toz taşınımı görülecek.

ANKARA Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Güney kesimlerinde toz taşınımı bekleniyor.19

ESKİŞEHİR Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 19

KONYA Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Kuzey ve doğu kesimlerinde toz taşınımı bekleniyor. 21

NİĞDE Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçecek. İl genelinde toz taşınımı bekleniyor. 20

  • BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın yarın (Cuma) iç kesimlerde kuvvetlice (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

BOLU Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı 18

KARABÜK Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 22

KASTAMONU Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 19

ZONGULDAK Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 18

  • ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Doğu Karadeniz'de sis göülecek.

GİRESUN Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Sabah saatlerinde sis göülecek. 18

ORDU Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Sabah saatlerinde sis göülecek.19

SAMSUN Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Sabah saatlerinde sis göülecek.19

TRABZON Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Sabah saatlerinde sis göülecek. 18

  • DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, gece ve yarın (Cumartesi) sabah saatlerinde kuzeydoğusunun karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

ELAZIĞ Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 21

ERZURUM Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, gece ve yarın (Cumartesi) sabah saatlerinde karla karışık yağmurlu 11

HAKKARİ Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu 14

IĞDIR Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 18

  • GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı zamanla çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

BATMAN Parçalı zamanla çok bulutlu 23

DİYARBAKIR Parçalı zamanla çok bulutlu 22

GAZİANTEP Parçalı zamanla çok bulutlu 22

ŞANLIURFA Parçalı zamanla çok bulutlu 24

DENİZLERDE HAVA

Güney Ege açıklarında öğlen fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinde doğusu sisli ve aralıklı yağmurlu, Rüzgar: Batı Karadeniz'de kuzey ve kuzeydoğudan, öğlen batısı güneybatıdan, sabah güneydoğudan 2 ila 4, Doğu Karadeniz'de doğu ve güneydoğudan, öğlen batısı kuzeydoğudan, akşam batısı güneybatıdan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 1,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA Hava Durumu: Parçalı bulutlu aralıklı sağanak yağışlı, Rüzgar: Güneydoğudan, sabah doğusu ile öğlen batısı güneybatıdan, öğlen doğusu ile akşam geneli kuzeybatıdan 2 ila 4 zaman zaman 5 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE Hava Durumu: Parçalı çok bulutlu aralıklı sağanak yağışlı, Rüzgar: Kuzey Ege'de güney ve güneybatıdan, akşam güneydoğudan 3 ila 5, Güney Ege'de güney ve güneybatıdan, sabah kıyı kesimleri güneydoğudan 4 ila 6, öğlen açıkları güneybatıdan 7 kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,0m, öğlen Güney Ege açıkları 3,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

AKDENİZ Hava Durumu: Parçalı az bulutlu, akşam ve gece Antalya Körfezi sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Akdeniz'de güney ve güneydoğudan, öğle saatlerinden itibaren doğusu güneybatıdan 2 ila 4, Doğu Akdeniz'de batı ve güneybatıdan, sabah güneydoğudan, sabah doğusu kuzeydoğudan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı, Rüzgar: Güney ve güneybatıdan 3 ila 5, zaman zaman 6 kuvvetinde, Dalga: 0,50 ila 1,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

Kaynak: http://www.meteoroloji.gov.tr/tahmin/...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0