Görüş Bildir
Haberler
Meteoroloji'den Kuvvetli Yağış Uyarısı

Meteoroloji'den Kuvvetli Yağış Uyarısı

yelda kahveci
16.01.2014 - 08:45
İçeriğin Devamı Aşağıda

Meteoroloji Genel Müdürlüğü | Günlük Rapor

Yapılan son değerlendirmelere göre Marmara, Kıyı Ege, Batı Akdeniz, Batı Karadeniz kıyıları ile Manisa, Uşak ve Denizli çevrelerinin yağmur ve sağanak yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Muğla, Aydın, İzmir, Edirne, Kırklareli, Çanakkale, Balıkesir'in Edremit, Ayvalık, Burhaniye ve Havran, Antalya'nın Kumluca, Finike, Demre ve Kaş ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 

Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik beklenmiyor. 

RÜZGAR: Genellikle güney ve doğu, yurdun güneydoğu kesimlerinde kuzey ve doğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güneybatısı, Kıyı Ege ve Akdeniz kıyılarında kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Muğla, Aydın, İzmir, Edirne, Kırklareli, Çanakkale, Balıkesir'in Edremit, Ayvalık, Burhaniye ve Havran, Antalya'nın Kumluca, Finike, Demre ve Kaş ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yıldırım vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON İLE BİRLİKTE SİS UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde ülkemizin iç ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, gizli buzlanma ve don vb.) dikkatli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

  • MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile zamanla bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Kırklareli, Edirne ve Çanakkale ile Balıkesir'in Edremit, Ayvalık, Burhaniye ve Havran ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; sabah saatlerinde bölgenin güneybatısında güney yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

BALIKESİR Çok bulutlu, batı kıyı ilçeleri ile öğle saatlerinden itibaren il genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Edremit, Ayvalık, Burhaniye ve Havran ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. 12

ÇANAKKALE Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 12

İSTANBUL Parçalı ve çok bulutlu, Avrupa Yakası ile öğle saatlerinden itibaren il geneli yağmur ve sağanak yağışlı 13

YALOVA Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu 14

  • EGE

Parçalı ve çok bulutlu, Kıyı Ege ile öğle saatlerinde Manisa, Denizli ve Uşak çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Muğla ile öğle saatlerinde bölgenin kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor. Rüzgarın; Kıyı Ege'de güney yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR Parçalı ve çok bulutlu 8

İZMİR Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.14

KÜTAHYA Parçalı ve çok bulutlu9USAKParçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde hafif yağmurlu 11

  • AKDENİZ

Parçalı zamanla çok bulutlu, Antalya il merkezi ve batı ilçeleri ile öğle saatlerinde Isparta ve Burdur çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Antalya'nın Kumluca, Finike, Demre ve Kaş ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin Batı Akdeniz kıyılarında doğu ve güneydoğu, Doğu Akdeniz kıyılarında doğu ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

ADANA Parçalı zamanla çok bulutlu 18

ANTALYA Çok bulutlu, il merkezi ve batı ilçelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Kumluca, Finike, Demre ve Kaş ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 15

BURDUR Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı 9

K.MARAŞ Parçalı zamanla çok bulutlu 12

  • İÇ ANADOLU

Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte bölgenin güney ve doğusunda yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.ANKARAParçalı bulutlu 10

ESKISEHIR Parçalı bulutlu 9

KIRIKKALE Parçalı bulutlu 7

KONYA Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.8

  • BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren Zonguldak, Düzce, Bartın, Sinop ve İnebolu çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

BOLU Parçalı ve çok bulutlu 13

DÜZCE Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren yağmurlu 15

KASTAMONU Parçalı bulutlu 9

ZONGULDAK Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren yağmurlu 15

  • ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

ÇORUM Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.11

ORDU Parçalı bulutlu 15

SAMSUN Parçalı bulutlu 15

TRABZON Parçalı bulutlu 15

  • DOĞU ANADOLU

Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

ELAZIG Parçalı bulutlu 9

ERZURUM Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. İl genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte sabah ve gece saatlerinde yer yer sis hadisesi bekleniyor.1

MALATYA Parçalı bulutlu8VANParçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. İl genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte sabah ve gece saatlerinde yer yer sis hadisesi bekleniyor.2

  • GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı zamanla bölgenin batısının çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayo ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

DİYARBAKIR Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birllikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor. 9

GAZIANTEP Parçalı zamanla çok bulutlu 9

KİLİS Parçalı zamanla çok bulutlu 11

ŞANLIURFA Parçalı zamanla çok bulutlu 11

DENİZLERDE HAVA

Fırtına beklenmiyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, Batı Karadeniz aralıklı yağmurlu, Rüzgar: Batı Karadeniz'de; batı ve güneybatıdan, akşam batısı kuzeydoğudan 3 ila 5, Doğu Karadeniz'de; güney ve güneydoğudan, öğlen batısı güneybatıdan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA Hava Durumu: Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu, Rüzgar: Güney ve güneybatıdan 3 ila 5, akşam 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE Hava Durumu: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı, Rüzgar: Kuzey Ege'de; güney ve güneybatıdan 4 ila 6, öğle 3 ila 5, akşam 2 ila 4, Güney Ege'de; güney ve güneydoğudan 3 ila 5, akşam 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

AKDENİZ Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz'in batısı aralıklı sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Akdeniz'de; doğu ve güneydoğudan 5 ila 7, öğle 4 ila 6, Doğu Akdeniz'de; doğu ve kuzeydoğudan 4 ila 6, akşam 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Parçalı bulutlu, sabah ve gece saatlerinde sisli, Rüzgar: Güneybatıdan zamanla kuzeydoğudan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,50m, Görüş: orta.

Kaynak: http://www.mgm.gov.tr/tahmin/gunluk-t...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0