Görüş Bildir
Haberler
Göz Kapağındaki Yağ Bezelerine Hangi Bölüm/Doktor Bakar?

Göz Kapağındaki Yağ Bezelerine Hangi Bölüm/Doktor Bakar?

Elif Ateş
07.02.2022 - 10:30

Birçok insanın göz çevresinde yağ bezeleri bulunmaktadır. Bu yağ bezeleri genellikle lipoproteinlerin fazla birikmesi sonucunda meydana gelir. Bazı durumlarda ise nedensiz olarak ortaya çıkar. Özellikle 40 ila 50 yaş arasındaki kişilerde daha sık görülür. Çocuklarda ve gençlerde nadiren de olsa yağ bezeleri meydana gelmektedir. Göz kapağındaki yağ bezeleri ilk başlarda şişlik ile kendini gösterir. Daha sonra bombeli kabarcıklar oluşur. Herhangi bir noktada çıkan yağ bezesi yayılım gösterebilir. Peki göz kapağındaki yağ bezelerine hangi bölüm/doktor bakar? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Tıpta lipom olarak da bilinen yağ bezeleri sadece göz kapağında değil, vücudun pek çok yerinde görülebilir. Vücutta oluşan bu bezeler, içi yağ dolu tümör benzeri oluşum olarak tanımlanır. Genellikle küçük çaplı boyutlarda olurlar. Yağ bezelerinin çoğu iyi huyludur. Bu nedenle de herhangi bir sağlık sorunu teşkil etmezler. Göz çevresinde oluşan yağ bezeleri de herhangi bir görme problemine yol açmaz. Ancak yağ bezeleri aşırı derecede büyürse göz kapaklarında düşüklüğe ve gözlerde hareket kısıtlığına sebep olabilir. Ayrıca pek çok kişiyi de estetik açıdan da rahatsız edebilir. Göz kapağında görülen yağ bezeleri hakkında merak edilenleri sizler için derledik...

Göz Kapağındaki Yağ Bezelerinin Nedenleri

Göz Kapağındaki Yağ Bezelerinin Nedenleri

Vücutta biriken yağlar, derinin altına yerleşerek yağ bezelerini meydana getirir. Göz kapağında görülen yağ bezelerinin birçok türü bulunmaktadır. Bundan dolayı da hastalık nedeni değişiklik gösterebilir. Göz kapağında yağ bezesi oluşumuna yol açan faktörler ise şunlardır:

  • Diyabet

  • Karaciğer hastalıkları

  • Aşırı kilodan kaynaklı obezite

  • Beslenme düzensizlikleri

  • Hareketsiz bir yaşam

  • Göz çevresi damarlarının yağlanması

  • Genetik faktörler

  • Vücutta trigliserid ve kolesterol oranın yüksek olması

Göz kapağında oluşan yağ bezeleri, dışardan rahatlıkla ayırt edilebilir. Sarı, bej veya beyaz renkte olmasından dolayı, diğer bezelerden oldukça farklı bir görünüme sahiptirler. Burun köküne doğru farklı şekillerde oluşan şişlikler ile karakterize edilir. Bazı durumlarda ise bombeli kabarcıklar görülür. Aynı zamanda kabarcıkların kenarları belirgindir. Şişlikler zaman içerisinde üst göz kapağından alt göz kapağına kadar yayılabilir.

Göz Kapağındaki Yağ Bezelerine Hangi Bölüm/Doktor Bakar?

Göz Kapağındaki Yağ Bezelerine Hangi Bölüm/Doktor Bakar?

Kişiler, göz kapağındaki yağ bezeleri için hastanelerde bulunan göz hastalıkları bölümüne gitmeleri gerekir. Bu bölümde, fiziksel muayene ve bazı tetkikler yapılır. Göz çevresindeki yağ bezelerinin tedavisi ise lazer ya da elektronik cerrahi yöntemler ile yapılır. Aynı zamanda yağ bezesi oluşumuna sebep olan durumların da düzeltilmesi ve tedavi edilmesi gerekilir.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
1
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın