onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Fransa'da Mutfak Sosyal Rütbe Konusuydu! Köylüler Aç Kalırken Fransız Üst Sınıfının Yediği En Uçarı Yiyecekler

Fransa'da Mutfak Sosyal Rütbe Konusuydu! Köylüler Aç Kalırken Fransız Üst Sınıfının Yediği En Uçarı Yiyecekler

Merhabalar. Fransız üst sınıfında yer alan aristokratlar özenle hazırlanmış yemekleri ile ünlüydüler ve en ağız sulandıran yiyecekleri pişirmeleri için usta şefler tuttular. Yemek, Fransız Devrimi'nde çok önemli bir rol oynadığından, mutfak kesinlikle bir sosyal rütbe işaretiydi. Fransız Devrimi'ni takip eden yıllarda gıda fiyatları yükseldi ve kıtlık tüm Avrupa'ya yayıldı. Bu da aristokratlara karşı bir kızgınlığa yol açtı. Bu içerikte Fransız aristokratların köylüler açken yedikleri garip yiyecekler var.

İyi okumalar dilerim.

Kaynak: https://rameen124.medium.com/the-top-...

Marie Antoinette'in Yemek Karışımları

Marie Antoinette'in Yemek Karışımları

Marie Antoinette, sarayda kişisel çikolata şefinin olmasıyla bilinen Viyanalı ünlü genç prensesti. Portakal çiçekli sıcak çikolatayı sevmesiyle ünlüydü ve bu karışıma bayılıyordu. Tatlıya olan düşkünlüğünden dolayı çikolataya bayılır ve bunun üst sınıfa ayrılmış bir ikram olduğuna inanırdı.

14. Louis'in Haşlanmış Yer Mantarı Sevdası

14. Louis'in Haşlanmış Yer Mantarı Sevdası

14. Louis, odasında tek başına yemek yerdi ancak sarayındaki herkes çok cömertçe yiyecekler yedi. Bu yemek bolluğu aristokratların kıyafetleri ve saç stilleri kadar önemliydi. Sarayın menüsünde buğulanmış yer mantarı vardı. Sonraki yıllarda, bu yer mantarları topraktan çıkarıldığı için köylü yemeği haline geldi ve aristokratlar bu ikramı yemekten kaçındılar.

Aristokratların İstiridye İçin Çıldırması

Aristokratların İstiridye İçin Çıldırması

İstiridye en ünlü ikramlar arasında kabul edildi ve devrim öncesi Fransız aristokratları bu küçük ikramlar için çıldırıyordu. Ancak, Paris'teki balıkçılar için bu istiridyeleri masaya koymak kolay bir iş değildi. Esas olarak sabah erken kalkmak ve istiridyelerin günün ilerleyen saatlerinde aristokratlara ulaşmasını sağlamak gerekiyordu. Bu istiridyeleri bulmak o kadar stresli bir işti ki şef François Vatel, bir ziyafet için istiridye dağıtmayı başaramayınca kılıcıyla kendini öldürdü.

Kuzu Mesanesinde Pişirilmiş Tavuk

Kuzu Mesanesinde Pişirilmiş Tavuk
farm5.static.flickr.com

18. yüzyılda yemek kitaplarında hızlı bir artış oldu ancak talimatlar oldukça belirsizdi. Bu yemek kitaplarının standart ölçüleri yoktu ve misafirleri şaşırtmak için elit yemeklerin pişirilmesinde kullanılıyordu. Böyle bir yemek de kusu mesanesinde tavuk olarak biliniyordu.

Bir Şölen Olarak Kuş Midesi

Bir Şölen Olarak Kuş Midesi

18. yüzyılın en etkili kadınları arasında 14. Louis'nin metresi olan Madame de Pompadour vardı. Sarayda kendi aşçısını çalıştırır, kum pırasa sosuyla misafirlerine kuş midesi ziyafeti verirdi. Kulağa pek iştah açıcı gelmiyor ama bu Fransız aristokratları bu tür gülünç menüleri lezzetten çok çekicilik ve şok için hazırlardı.

Marie Antoinette İçin Özel Kaynak Suyu

Marie Antoinette İçin Özel Kaynak Suyu

O zamanlar arıtılmadan su içmek tamamen riskli bir işti. Kraliçe Marie Antoinette suyu konusunda çok titizdi ve içtiği tek su bir kaynaktan gelen suydu. Kaynak, Versailles yakınlarındaki Ville d'Avray'deydi. Bu, o aristokratlar çağının sosyal rütbe ve sınıfına açıkça bir örnek teşkil ediyor. Hapishanedeyken de başka su içemediği için bu suyu içmesine izin verildi.

Reçel ve Krema Dolu Börekler

Reçel ve Krema Dolu Börekler

Mille feuille yani milföy, bugün çok ünlü bir hamur işi olarak bilindiği gibi, 18. yüzyılda da bir uzmanlık alanı olarak kabul edildi. Seçkinler, birkaç hassas katmandan oluştuğu için milföy gibi hassas yiyeceklere çok ilgi duyuyordu. Ancak en büyük fark, katlar arasında krema yerine reçel kullanılmasıydı.

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video

Bunlar da İlgini Çekebilir

2016 yılında Balıkesir Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldum. Daha sonra Marmara Üniversitesi'nde Avrupa Siyaseti ve Uluslararası İlişkiler alanında tezli yüksek lisansa başladım. Bu süre zarfında siyasi alanda akademik makaleler ürettim. Ajanslarda içerik editörlüğü ve sosyal medya yazarlığı yaptım. 2022 yılından bu yana Onedio'da sinema ve dizi kategorisinde içerikler yazıyorum. Bu alandaki gündemi anbean yakından takip edip sizlere en eğlenceli şekilde sunuyorum.
Tüm içerikleri
right-dark
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
4
3
3
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Filizim

insanlar ve kibirleri...

Engin Türk

Bunlar ne lan, köylü ol daha iyi

Mete Tunga

Sonunda Marie Antoinettenin sonu giyotin oldu. Giyotine giderken keşke sıradan köylü olsaydım dediğine eminim