Görüş Bildir
Haberler
Fazilet Ne Demek? TDK’ya Göre Fazilet Ne Anlama Geliyor, Cümlede Nasıl Kullanılıyor?

Fazilet Ne Demek? TDK’ya Göre Fazilet Ne Anlama Geliyor, Cümlede Nasıl Kullanılıyor?

Günlük yaşamda etkin olarak kullanılan fazilet kelimesiyle ilgili araştırmalar yapılıyor. Dilimize Arapça’dan geçen kelimelerden biri olan fazilet, sıklıkla dini metinlerde kullanılır. Türk Dil Kurumu’nun sözlüğüne göre fazilet, “erdem ve erdemli anlayışlar bütünü” olarak tanımlanabilir. İşte anlamı ve cümle içinde kullanımı en çok araştırılan kelimelerin başında gelen fazilet ile ilgili tüm bilgiler…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dili doğru kullanmak, en büyük meziyetlerden biridir. Dilin doğru kullanımı için ne kadar çok kelime ve manası bilirsek, yazdığımı metinler daha anlamlı hale gelir. Sık sık kullanılan fazilet kelimesinin anlamı da en çok merak edilen kelimelerden biri.

TDK Fazilet Sözlük Anlamı

TDK Fazilet Sözlük Anlamı

Türk Dil Kurumu tarafından yayınlanan Büyük Türkçe Sözlüğe göre, fazilet kelimesi erdem ve erdemli anlayışlar bütünüdür.

Fazilet kelimesinin cümle içindeki kullanımı ise şöyle yapılabilir;

  • Sahip olduğu faziletler sebebiyle çevresinde saygı görüyor.

  • Bu yaptığın faziletli davranışla ile birçok kişiyi mutlu ettin.

Faziletli Olmak Ne Demektir?

Faziletli Olmak Ne Demektir?

Fazilet kelimesiyle oluşturulan tamlamalardan olan ‘faziletli olmak” terimi de merak edilenlerin başında geliyor. Faziletli olmak, iyi alışkanları önceleyen, her zaman ne olursa olsun doğruyu yapan insanların bir özelliği olarak tanımlanabilir.

Fazilet Kelimesinin Dindeki Kullanımı Nasıldır?

Fazilet Kelimesinin Dindeki Kullanımı Nasıldır?

Fazilet kelimesi, daha çok dini tandanslı metinlerde karşımıza çıkıyor. Fazilet kelimesinin kökü olan “fazl” artmak, fazlalık gibi manalarda gelmektedir. Basit olarak fazlı ileri seviyesine de fazilet denilebilir. Kur’an-ı Kerim’de fazilet kelimesi ayet ve hadislerde geçmemekle birlikte, birçok ayette ahlaki faziletlere yer verilmiştir.

Fazilet Takvimi Nedir?

Fazilet Takvimi Nedir?

Türkiye namaz vakitleri ve Ramazan Ayı’ndaki sahur ve iftar vakitleri, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlanan takvime göre yapılmaktadır. Ancak bazı cemaatler, bu açıklanan takvimin hesaplamasının doğru olmadığını ve gerçek namaz vakitleri hesaplamasının Fazilet Takvimi’ne göre yapılmasına gerektiğini belirtiyor. Fazilet Takvimi, daha çok Süleymancılar olarak bilinen dini cemaat tarafından kullanılıyor. Fazilet Takvimi’ndeki namaz vakitleri, Diyanet’in açıkladığı namaz vakitlerine göre yaklaşık yarım saat erken veya geç kılınabiliyor.

Bu Haberler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın