onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Eczacılardan Ülke Genelinde İş Bırakma Kararı

Eczacılardan Ülke Genelinde İş Bırakma Kararı

Eczacılar, ilaç fiyat kararnamesinde yapılan düzenlemeyi yetersiz buldukları için ülke genelinde iş bırakma kararı aldı. İstanbul Eczacılar Odası Başkanı Pınar Özcan, “Meslektaşlarımız mesleklerini bırakıyor. İki eczaneden birisi kapatma tehlikesi ile karşı karşıya” dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

Güncelleme yetersiz kaldı

Güncelleme yetersiz kaldı

Eczacıların kârlılık oranlarını belirleyen ilaç fiyat kararnamesinde temmuzda yapılan güncelleme, bu oranı iyileştirmeye yetmedi. 100 liraya kadar olan bir ilaçtan, daha önce yüzde 25 kâr eden eczacılar için bu oran yüzde 28’e çıktı. 200 liranın üzerindeki ilaçlarda ise yüzde 12’den yüzde 13’e yükseldi. Güncellemeyi yeterli bulmayan eczacılar, ülke genelinde iş bırakmaya karar verdi. 

Türkiye’de yaklaşık 25 bin eczane bulunuyor. Eylem takvimini ilerleyen günlerde açıklayacak olan eczacılar, nöbetçi eczane sayısını arttırarak eczane hizmetlerini aksatmayacak.

"Mesleklerini bırakıyorlar"

"Mesleklerini bırakıyorlar"

Cumhuriyet'ten Dilan Ayırkan'ın haberine göre, ilaç fiyat kararnamesinin yeniden güncellenmesini isteyen İstanbul Eczacılar Odası Başkanı Pınar Özcan, “Aksi takdirde eczacılar olarak ayakta kalamayacağız” dedi. Özcan, “Eczacıların kârını belirleyen TL baremi 13 yıl öncesine ait. 13 yıl önceki 10 TL, bugünkü 10 TL değil. Bizim kârımız her güncellemede eriyor. Her zamla bu kârın düşmesi, bizi kredi çekmeye itti. Meslektaşlarımız mesleklerini bırakıyor. İki eczaneden biri kapatma tehlikesi ile karşı karşıya. Güncelleme, enflasyon oranında yapılmadığı için bizi tatmin etmedi. Yaşayabilmek için bu eylem kararını almak durumunda kaldık” diye konuştu.

Çok sayıda ilaç bulunamıyor

Çok sayıda ilaç bulunamıyor
İçeriğin Devamı Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

İlaç firmalarının ise istediği zammı alamadığı için piyasaya ilaç sürmemeyi tercih ettiğini belirten Özcan; hormon ilaçları, antidepresanlar, tansiyon, kanser ve diyabet ilaçlarını bulmakta zorluk çektiklerini vurguladı. Özcan, şöyle konuştu: 

“İlaç kuru şu an 7-8 Avro olarak hesaplanıyor. Ancak gerçek ve yaşadığımız kur 17-18 bandını geçti. İlaç şirketleri maliyetlerini karşılayamadığı için devlet ile karşı karşıya geliyor. Ülkemizin ilaç fiyat politikası nedeniyle yeni üretilen ilaç bileşenlerinin de çok büyük bir bölümü Türkiye’ye girmiyor. Çünkü firmalar istedikleri ödemeyi alamıyor. Avrupa’da sattığı 100 Avroluk ürünü ‘Türkiye’de 10 avroya satacaksın’ dayatması bir firmanın talebini karşılamaz. O nedenle hastalıklarla ilgili çıkan yeni bileşenleri, ülkemizde göremiyoruz. Bunların sayısı giderek artıyor.”  

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
109
70
32
17
15
12
7
Yorumlar Aşağıda chevron-right-grey
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
1.Harald

Eskiden eczacının da bir ismi vardı, şimdi bildiğin esnafa dönüştü. O kadar fazla var ki.. Özel okullara parası yetenler, eczacılık, hukuk okuyup, meslekleri... Devamını Gör

lilithtrinity

düzgün işleyen birşey kalmadı memlekette liyakatsizlik sonucu

biri işte

Bu devirde %28 kar ile iş yapan şirket var mı acaba çok merak ediyorum. Ben %10-13 bandında kar ile satış yaparsam iyi satış diyorum artık. %28 çok iyi bir k... Devamını Gör

Duru Naz Özgür

%10-13 kar oranı çok az değil mi? Bildiğim firmaların çoğunun kar oranı %35 civarı. Eczacılarda kendilerini esnafa çevirdiğine göre onlara da elbet yetersiz ... Devamını Gör