Ebeveynler Dikkat! Çocuğunuzun Fotoğrafını Sosyal Medyada Paylaşırken Mutlaka Dikkat Etmeniz Gerekenler
Sosyal medyada yalnızca kendimizi değil, hayatımıza dair her şeyi paylaşıyoruz. Buna çocuklarımız da dahil! Ancak sosyal medyada çocukların fotoğraflarını paylaşırken biraz daha dikkat etmemiz gerekiyor...
Sosyal medyada hayatımızın her anını, her ayrıntısını bir bir paylaşıyoruz.
Paylaştığınız çocuk ister sizin çocuğunuz, isterse de bir yakınınızın çocuğu olsun pek fark etmiyor.
Hiçbirimiz çocukların sahibi değiliz ve onların da bir özel hayatları olduğunu çoğu zaman sosyal medyada paylaşırken unutuyoruz. Yalnızca özel hayat da değil, onların güvenlikleri için de sosyal medyada paylaşım yapmadan önce iki kez düşünmek gerekiyor.
1. Çocuğunuzun hangi okula gittiğine dair paylaşımlar yapmayın.
Okuldan dönerken çekilmiş bir fotoğraf size tatlı görünebilir ancak bu fotoğrafta çocuğunuzun üniforması veya bulunduğu konumdan hangi okula gittiği ortaya çıkabilir. Nasıl ki çocuğunuzun nerede okuduğunu, bütün gün nerede bulunabileceğini sokağa çıkıp bağırmıyorsanız, okulunu belli eden fotoğrafları da bu nedenle paylaşmamalısınız.
2. Çocuğunuzla gittiğiniz yerlerde konum etiketini kullanmayın.
Gittiğiniz her yeri sosyal medyadaki takipçilerinizle paylaşmak istiyor olabilirsiniz ancak eğer Şeyma Subaşı değilseniz muhtemelen sürekli olarak yer değiştiremiyorsunuz ve devamlı aynı yerlere gidiyorsunuzdur. Bu da kötü insanların çocuğunuza ulaşmasını kolaylaştırır.
3. Çocuğunuzun üstsüz fotoğrafını paylaşmayın.
Gerçekten hayal gücünüzün tahmin edemeyeceği kadar büyük kötülüklerin olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Sosyal medyada paylaştığınız fotoğrafların kimin eline düşeceği hiç belli olmuyor. Bu nedenle çocuğunuzu hiçbir riske atmamak için üstsüz fotoğraf paylaşmamayı tercih edin.
4. Çocuğunuzun isminin göründüğü fotoğrafları paylaşmayın.
Çocuğunuzun kimliği, isminin göründüğü herhangi bir belgeyi, isim etiketi olan bir eşyanın fotoğrafını paylaşmamaya özen gösterin. Özellikle de çocuğunuzun herkesin bildiği dışında ikinci bir adı varsa bunu sosyal medyada göstermeyin.
5. Çocuğunuzun ağlarken veya öfke nöbeti geçirirken çekilen anlarını paylaşmayın.
Robot değiliz, hepimizin duyguları var ve bunları bir şekilde dışa vuruyoruz. Kimileri çocuklarda duyguların dışavurumunu komik bulsa da, aslında o sırada en zayıf anlarından birini yaşadığı için buna saygı duymamız ve herkesin görmesini istemeyeceği bu anları sosyal medyada paylaşmamamız gerekiyor.
6. Diğer çocuklarla birlikte olan fotoğrafları izin almadan paylaşmayın.
Birçok anaokulu Instagram hesaplarını aktif bir şekilde kullanırken, çocukların özel hayatlarına dair hassasiyet toplumda geliştikçe Instagram'da çocukların yüzlerini bulanıklaştırmaya karar verdi. Bu oldukça doğru bir karar çünkü her çocuğun özel yaşantısı var. Sırf kendi çocuğunuzla aynı karede yer aldığı için bir başka çocuğu paylaşma hakkınız doğmuyor.
Çocuklarınıza sosyal medyada yer verirken bunları göz önünde bulundurursanız onlara çok daha güvenli bir ortam sağlayacağınız kesin!
Ne kendi çocuğunuzu ne de başkasının çocuğunu tehlikeye atmamak adına sizi çok da zorlamayacak olan bu maddelere dikkat etmek önem taşıyor.
Yorum Yazın