Bir tarafta İngiltere kraliçesi 91 yaşındaki Elizabeth, kendisi 65 yıldır tahtta oturuyor. Diğer yanda da 27 yaşındaki Gyaltsuen Jetsun Pema Wangchuck. Dünyanın en genç kraliçesi ünvanıyla, Instagram hesabı bile adına yakışır bu sıradışı kadını sizler için Indy100'dan derledik.
Kaynak: https://www.indy100.com/article/world-yo...Dünyanın En Genç Majesteleri! Bhutan Kraliçesi Jetsun Wangchuck ve Renkli Instagram Hesabı
Kraliçe Jetsun Pema 2011'de 'Ejderha Kral' lakaplı Bhutan kralı Jigme Khesar Namgyel Wangchuck ile evlenince tahta geçti.
Şöyle ilginç bir bilgi de var ki, kralımız Oxford'da okurken bu kraliçenin kuzeniyle birlikteymiş. Ama şimdi tüm ilişkiler yolunda.

tabiki iş yerindeki bilgisayardan girdiğim için gene göremedim bi cacık.bin kere sölüoruz onedio şuna bi çözüm bulmadın
Bhutan halkının sosyal refahı nasıl acaba ? Kraliyet ailesi bu şekilde yaşayıp da halk sefil durumda ise yemişim sizin instagram hesabınızı da krallığınız da....
Şöyle ilginç bir şey okumuştum. Adamlarda herhangi bir hayvanı öldürmek büyük suç. Ayrıca kanunen ülkedeki orman miktarının belli bir seviye altına inmesi de yasak. İlginç kanunları var yani.

dunyadan izole kucuk bir ulkenin sence refahi ne durumda olabilir. dunyanin en geri kalmis, en kucuk ekonomilerinden biri. halkinida cok guzel uyutuyor. gdp yerine gnh diye bir sey icat etmisler. gross national happines, ulusal mutluluk toplami. fakirsiniz ama mutlusunuz diye kandiriyorlar. bana sorarsan kuzey kore gibi disa kapali olmasi tamamen mevcut iktidarin varligini surdurmek icin yaptigi bir sey. ulkenin halkiin gelisimi cok umurlarinda degil.

Tam bağımsız olmayıp dış ilişkilerinde Hindistan tarafından temsil edilir. Ekonomisi Hindistan'dan aldığı dış yardımlara dayanır. Kişi başı gelir 2600$. 1970'te takas ekonomisini bırakıp paraya geçtiler. Kraliyet monarşiyi ve budizmi korumak maksatlı teknolojiden uzak, köylülüğe dayalı kapalı bir sistemi benimsiyor. Sosyal refah sadece yukarıda ki kraliçeye özel.
kraliyet ailesinden tiksindim resmen... Yani her zaman ki gibi bir yönetim şekli. Bunun kraliyet, demokrasi, cumhuriyet ile bi alakası yok...

Krallıkla yönetilen ülkeler çok ilginç değil mi sizce de? İsveç, Danimarka, İspanya, Japonya, Avusturya... bide bu liste uzayıp gidiyor

suudi arabistan gibi arap ulkelerini ve bir kac geri kalmis ufak ulkeyi saymazsak dunyada mutlak monarsiyle yonetilen gercek anlamda kraliyet olan bir ulke yok. cogunda , gelismis ulkelerinse hepsinde kraliyet sembolik bir durum. ulkeyi gercek yonetenler demokratik secimlerle gelmis parlemento ve hukumet.

Neden? Bi kralla evlenip kraliçe olma hayalin mi var? Bana çok itici geliyor şahsen. Podoşohom çok yoşooooo.

aklffkljklgjasha:D:D:D sadece şaşırdım öyle romantik hayallerim yok aristokrasiye karşıyım ben:D
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın