Diş Eti Kanamaları Son Bulacak! Araştırmalara Göre Çoğu İnsan Dişlerini Doğru Fırçalamıyor
Herkes farklı şekillerde diş fırçalar, fakat doğru diş fırçalama nasıl yapılır net olarak biliyor muyuz? Eğer ben biliyorum diyorsanız tekrardan düşünün. Çünkü araştırmalara göre çoğu kişi dişlerini yanlış fırçalıyor. İşte detaylar...
Diş fırçalamak söz konusu olunca yatay, dikey ya da karmakarışık pek çok fırçalama tekniği mevcut.
İngiltere'deki Birmingham Üniversitesi'nden Josefine Hirschfield'in yönettiği araştırmaya göre çoğumuz dişlerden temizlenmesi gereken şeyin yemek kalıntıları olduğunu düşünüyor.
Fakat Hirschfield temizlememiz gereken şeyin yemek kalıntısı değil, bakteriler olduğunu belirtiyor. Bu yüzden de doğal olarak çoğumuz dişini bakterileri temizlemeden fırçalıyor.
Araştırmaya göre bakteriler ve mikroorganizmalar ağız içinde, diş plağı olarak bilinen yapışkan bir tabaka oluşturuyor.
700 farklı bakterinin yanı sıra çeşitli mantar ve virüslerin bulunduğu bu plak, bağırsaklardan sonra en çok bakterinin bulunduğu yer!
Bakterilerin cirit attığı bu tabakanın temizlenmesi için ağız çalkalama suları yetersiz kalırken, yanlış fırçalama da işe yaramıyor.
Özellikle diş ve diş etinin birleşim noktalarında biriken bakterilerin temizlenmesinin altını çizen araştırmacılar, bu bakteri ve mikropların diş eti çekilmesi gibi çeşitli sorunlara kapı aralayabileceğini belirtiyor.
Diş temizliği denildiği zaman ilk olarak diş etine odaklanılması gerektiğini belirten araştırmaya göre doğru diş nasıl fırçalanır hep beraber öğrenelim!
Araştırmacılara göre doğru diş fırçalamanın en etkili yöntemi modifiye bass tekniği!
Bu teknikte diş fırçası, dişin dikey eksenine 45 derecelik açı yapacak şekilde uygulanıyor. Yani sanki diş etinin kenarına yerleştiriliyor gibi yapılır.
Bu teknik sayesinde diş fırçası kılları diş eti oluğu içine girer.
Bu teknikte en önemli nokta fırçayı yerleştirdikten sonra hiç kaldırmadan 2 dakika boyunca o bölgeyi fırçalamak!
Diş ve diş etine aşırı baskının diş eti ve diş minesine zarar verdiği hala tartışmalı olduğu için bu tekniği yaparken fazla baskı yapılmaması gerekiyor.
Araştırmacılar bu yöntemle günde en az iki kez diş fırçalanması gerektiğini belirtirken diş ve diş eti sorunları yaşayanların diş fırçalama sürelerini arttırmaları gerektiği belirtiliyor.
Siz dişinizi doğru mu fırçalıyorsunuz?
Yorumlarda buluşalım...
Yorum Yazın